02-06-2009, 20:24 | #1 |
Konya'daki İsrail'in Eğitim Uçakları Üzerinden Saldıran Baykal Ve Şahıslara Cevap..!
Baykal'a cevap Genelkurmay'dan geldi
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama partisinin grup toplantısındaki konuşmasında İsrail askerlerinin Konya'da eğitim gördüğünü söyleyen Deniz Baykal'a cevap niteliğinde oldu. Genelkurmay "Hiçbir ülkenin pilotuna özel bir eğitim programı uygulanmamakta ve hakiki mühimmat atışı yaptırılmamaktadır" dedi. ANKARA (A.A) Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 4-5 Şubat 2009 tarihlerinde Irak'ın kuzeyindeki Hakurkbölgesinde bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflere hava harekatı icra edildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, hava harekatında her zaman olduğu gibi sivil halkın zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütüneyönelik icra ettiği faaliyetler kapsamında ise 30 Ocaktan bugüne kadar toplam 11 iç güvenlik olayı meydana geldiğini, bu dönemde, bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan 5 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin güvenlik kuvvetleritarafından bulunarak olası zayiatların önlendiğini kaydetti. Dönem içinde 2 teröristin güvenlik güçleri tarafından yakalandığını bildiren Tuğgeneral Gürak, 1 teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğunusöyledi.Tuğgeneral Gürak, TSK tarafından 30 Ocak-6 Şubat tarihleri arasındatoplam 7 arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığıve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 55 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığınıbildirdi.Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, ABD'nin, PJAK'ı terör örgütü listesine almasının nasıl değerlendirildiği yönündeki soruüzerine, "PJAK bir terör örgütüdür, ABD'nin terör listesine almasını olumlu birgelişme olarak görüyoruz" dedi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aden Körfezi'ne Türk askeri gönderilmesi çalışmaları ileilgili, "Bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne Türkiye'den bir firkateynin görevlendirilmesi ile ilgili şu anda hazırlıklar devam ediyor" dedi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2008 yılı içerisinde yürütülen Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri hakkında bilgi verdi.Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terörle mücadele ile halkın güvenliğini sağlarken, aynı zamanda halkla bütünleşme kapsamında Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri icra ettiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda milli eğitim müdürlükleriyle de koordineli çalışıldığını ifade etti. Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri çerçevesinde 2007-2008 eğitim öğretim döneminde Garnizon Komutanlıklarınca açılan 68 "Mehmetçik Dershanesi"nde 3 bin 244 öğrencinin üniversite, bin 276 öğrencinin ortaöğrenim kurumları sınavlarına hazırlanmak üzere kurs gördüklerini anlatan Tuğgeneral Gürak, baraj puanlarına göre başarı oranlarının üniversite sınavında yüzde 84, orta öğrenim kurumları sınavında yüzde 76 olduğunu söyledi. Tuğgeneral Gürak, 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren bu dershanelerin etkinliğini daha da artırmak amacıyla dershanelere, 420 ilave yedek subay öğretmen görevlendirildiğini belirtti.Öğrencilere kitap sevgisi aşılamak, derslerine ve kültür-eğitimfaaliyetlerine katkıda bulunmak maksadıyla okul bünyesinde Türk SilahlıKuvvetlerinin desteğiyle 32 adet Mehmetçik Kütüphanesi açıldığını ifade edenTuğgeneral Gürak, faaliyetleri mülki makamlarla koordineli olarakgerçekleştirdiklerini vurguladı. Bin 643 okula ve bu okullarda öğrenim gören 58 bin 126 öğrenciye kitap, kırtasiye ve araç-gereç yardımı yapıldığını dile getiren Tuğgeneral Gürak, 27 bin 828 vatandaşa giyecek, 35 bin 326 vatandaşa gıda, 10 bin 509 vatandaşa nakdiyardım, 810 engelli vatandaş ile huzurevi ve kimsesizler yurtlarında kalan vatandaşlara muhtelif yardımlar yapıldığını anlattı. Çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olmak uzere, 389 okul, 22 cami ve 13 sağlık ocağına bakım onarım desteği verildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, içme suyu için kuyu açma, yerleşim bölgelerine su getirme ve çeşme yapma gibi 665 çalışma gerçekleştirildiğini, 56 kilometre su şebekesi ıslah edildiğini,6 köprü onarıldığını ve 11 kilometre köy yolunun bakım ve onarımının yapıldığınıkaydetti. Faaliyetler kapsamında 77 bin 113 vatandaşın sağlık taramasından geçirildiğini, 517 yoksul aile çocuğunun sünnet ettirildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, 17 bin 141 vatandaşa ilaç yardımı yapıldığını, 27 bin 807 vatandaşın diş taramasından geçirilerek 11 bin 275 diş çekimi yapıldığını anlattı. Bu çalışmalara 2009 yılında da devam edileceğini belirten TuğgeneralGürak, "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletinin hizmetindedir" dedi. Tuğgeneral Gürak, Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında sonolarak Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Mehmetçik Dershanesinde ve Çermik ilçesinde öğrenim gören 42 öğrenci ve 4 idareci öğretmenin 4 Şubattan itibaren 4 günlük kültür gezisine başladığını söyledi. Bu çerçevede Ankara ve Çanakkale'deki tarihi yerlerin gezilmesinin amaçlandığını anlatan Tuğgeneral Gürak, büyük çoğunluğu bugüne kadar Çermik ilçesi dışına çıkmamış öğrencilerin, Ankara'yı, Anıtkabir'i, Cumhuriyetintemellerinin atıldığı Birinci ve İkinci TBMM binalarını, Çanakkale Muhaberelerinin yapıldığı Gelibolu Yarımadasını ve İstiklal Harbinin en önemli muharebelerinden Sakarya Meydan Muharebesinin cereyan ettiği bölgeleri gezeceklerini kaydetti. Toplantıda Anadolu Kartalı Eğitimleri hakkında da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, eğitimlerin 2001 yılından itibaren her yıl 3-4 dönem halinde Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu bulunan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanlığında iki hafta süreyle icra edildiğini hatırlattı. Bu eğitimlerin 1-2 döneminin milli, 1-2 döneminin uluslararası olarak planlandığını anlatan Tuğgeneral Gürak, eğitimlerin 2001 yılından şu ana kadar 21 dönem icra edildiğini kaydetti. Bunların 14 adedinin uluslararası, 7 adedinin milli olduğunu belirten Tuğgeneral Gürak, Anadolu Kartalı Eğitimlerine katılan ülkelerin de ortak masraflara katıldıklarını söyledi. Anadolu Kartalı Eğitimine katılacak ülkelerin davetine, yapılan değerlendirmeler neticesinde bir yıl önceden karar verildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, eğitimlere 2001 yılından bu yana Türkiye, ABD, İsrail, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İtalya, Ürdün, Hollanda, İngiltere,Fransa, Belçika ve diğer NATO uçaklarının katıldığını kaydetti. Bugüne kadar Anadolu Kartalı Eğitimlerine toplam bin 400 uçak ve 15 bin 200 personel katıldığını bildiren Tuğgeneral Gürak, bunların yaklaşık yüzde 80'inin Türkiye'den olduğunu belirtti.Tuğgeneral Gürak, "Tatbikatlar, Türk Hava Kuvvetlerinin planladığı senaryo kapsamında diğer katılımcı ülkelerle birlikte icra edilmekte olup, hiçbir ülkenin pilotuna özel bir eğitim programı uygulanmamakta ve hakiki mühimmat atışı yaptırılmamaktadır" dedi. Anadolu Kartalı Eğitimlerinin 2009 yılında 4 dönem halinde yapılmasınınplanlandığını kaydeden Tuğgeneral Gürak, bunlardan 2009 Haziran ayında yapılacak olan çok uluslu eğitimin basına açık olarak icra edilmesi ve basın turu düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Tuğgeneral Gürak, "İsrail Hava Kuvvetleri de her seferinde ortalama 10adet uçakla yılda bir periyot olmak üzere, sadece beş kez bu tatbikata iştiraketmiştir" dedi. Tuğgeneral Gürak, son dönemde TSK'yi ilgilendiren konularla ilgili yapılan kanuni düzenlemeler hakkında da "Önem verdiğimiz ve kanunlaşması için teklif yaptığımız, şehit kardeşleri ve çocuklarının askerlik yükümlülüğüne tabi olmaması yönündeki kanun değişikliği teklifi başta olmak üzere 9 kanunda 36 maddede değişiklik öngören tekliflerimizin TBMM'ne sunulmasından çok kısa süre sonra dün kanunlaşmasından dolayı memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-06-2009, 20:32 | #2 |
Eğitilmemesi gerekir Tsk nın bir zaafıdır. İsrail uçaklarını eğitenleri kınıyorum ki Ak partinin böyle bir şey yapabilecegine inanmak dahi istemem ..
|
|
02-06-2009, 20:44 | #3 |
tsk dan cürük askerlerle ilgili acıklama bekliyoruz.....
|
|
02-06-2009, 21:00 | #4 |
bencede eğitilmemesi lazım ve bu iş tsk nın tekelinde değil 1996 da refah yol nasıl çekiç gücü sınır dışı ettiyse bunlarıda aynı politikayla akp sınır dışı etmeli ve bu iş geciktiği sürece akp gözümüzde - puan almaya devam edecek gibi görünüyor..........................
|
|
02-06-2009, 21:09 | #5 | |
Alıntı:
Genelkurmay "Hiçbir ülkenin pilotuna özel bir eğitim programı uygulanmamakta ve hakiki mühimmat atışı yaptırılmamaktadır" dedi. "İsrailli pilotları eğitenleri kınıyorum" derken kimi kastteddiğini ben anlayamadım. Ya Baykal'ın sözlerine itibar edip genelkurmayın açıklamasına itibar etmiyorsunuz. Ya da hemen üstteki haberi okuyamadınız. |
||
02-06-2009, 21:11 | #6 |
Hayır sayın karaesref İsrail uçakları konyaya girmişmi girmiş yani iş bitmiş ..
Ben İsrail uçaklarının değil bir tane İsraillinin ülkeme girmesini istemem doğal olarakta Kınarım.. |
|
02-06-2009, 21:15 | #7 | |
Alıntı:
türkiye pilot eğitimi yaptırmasa bile bu adamlar kendilerini konya da eğitmiyorlarmıi...... gerçek mermi kullandırmayınca israil askerrleri gazzede insanları ıskalıyormu.... |
||
02-06-2009, 22:01 | #8 |
pilot zaten eğitilmiyor ordmuz tarfından...adamlar kendi komutanları eşliğinde eğitim yapıyorlar..tatbikat yapıyorlar...bizimkiler özel eğitim verse ne olur vermese ne olur...adamlar sonuçta tatbikatını yapıp tecrübe kazanıyor...ishak kardeşim biraz akıllıca yaklaş konuya...
|
|
02-07-2009, 00:25 | #9 | |
Alıntı:
Silahları İsrail'den almasak, Amerika'dan alırız veya Ruslardan. Yani sonuç çok farklı olmuyor. Maalesef kanaatimce eleştiri yapmış olmak için eleştiri yapıyoruz. Tabi yine Deniz Baykal sayesinde. Biz Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili en sert tepkiyi vermiş bir milletiz. Filistin halkı bile, bizim askerimizi görmek istiyor o topraklarda. Filistin'e bakıp veya "İsrail lanetli bir millet" deyip, kendimizi de tamamen soyutlayamayız ki. Fatih zamanında da İsrailoğulları lanetliydi. Ama devlet çıkarı söz konusu olunca kucak açtık. Bizler bile çok tepkili olmamaıza rağmen, İsrail'e destek veren İsrail ve Amerikan şirketlerine para kazandırıyoruz, onların yeni silahlar üretmesine fırsat veriyoruz. Askeri eleştirmek için kullandığımız şu bilgisayardan bile İsrail kendine kazanç sağlıyor. Google'dan Microsoft'a; İntel'den yahoo'ya hepsi İsrail destekçisi. |
||
02-07-2009, 00:40 | #10 |
sanki yeni birsey............
bu uygulama yıllardır var neden simdi bu kadar sorgular oldu bazıları yeni mi ögerndiler yoksa......... yoksa baykal deyince mi ögrendiler.......... her zaman oldugu gibi bazıları fikir üretir bazıları slogan üretir............ |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
eğitim, israil, konya, uçak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|