AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-10-2009, 04:59   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart İngiltere'yi şoke eden ‘El Kaideci!'

İngiltere'de, daha önce El Kaide'nin kamplarına katıldığını ve bu kamplara eleman yetiştirdiğini söyleyen ve yaptıklarından pişmanlık duyduğu için ‘radikallikle mücadele' etmek istediğini söyleyen Pakistan asıllı İngiliz Hasan Butt, tüm hikayesinin uydurma olduğunu itiraf etti. Ülkeyi şoke eden Butt'ın hakkında daha önce bir kitap da yazılmıştı. Butt ile birçok gazete ve televizyon röportaj yapmıştı.

MEDYANIN İLGİSİNİ ÇEKMEK İÇİN YALAN SÖYLEMİŞ!

İngiltere'yi şoke eden itiraf, Hasan Butt'ın bir arkadaşının davasında geçtiğimiz Aralık ayında mahkemede verdiği ifadede söylediği ortaya çıktı. 28 yaşındaki Butt, Manchester'daki mahkemede verdiği ifadede, kendisini eski bir ‘terörist' ve şimdi ‘terörizmle mücadele eden biri' olarak resmettiğini, ancak tüm bunların uydurma olduğunu söyledi. Butt, hiçbir zaman ‘terör kamplarında bulunmadığını ve kimseyi de terör kamplarına göndermediğini' itiraf ederken, tüm bunları medyanın ilgisini çekmek için söylediğini itiraf etti.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ KENDİSİNDEN ESİNLENEREK RAPOR HAZIRLAMIŞTI

Savcı'nın ‘O zaman sen profesyonel bir yalancısın' sözlerine, “Evet, ben para kazanmak istiyorum. Bunları söyledim, çünkü medya bunları duymak istiyordu” şeklinde cevap veren Butt'ın daha önce birçok kez terör suçundan tutuklandığı ancak serbest bırakıldığı bildirildi. Daha önce İngiliz istihbaratıyla ve hükümet yetkilileriyle görüşüp, ülkede ‘radikallikle mücadele için' yardımcı olmak istediğini söyleyen Butt'ın uydurduğu hikaye, ‘İngiltere radikal grupların merkezi oldu' şeklinde daha önce istihbarat örgütlerinin hazırladığı raporların esin kaynağı olmuştu.

GAZETE VE TELEVİZYONLARA RÖPORTAJ VERMİŞTİ

Bir gazete ve televizyonda kendisiyle sayısız röportaj yapılmış olan Butt, geçtiğimiz yıl Reuters haber ajansıyla yaptığı söyleşide, 2005 yılında Londra'da gerçekleşen bombalama olaylarından sonra düşüncelerini gözden geçirdiğini ve radikallikten uzaklaştığını söylemişti. Butt, söyleşide, “Ben terörizmi finanse ettim. İnsanları terör kamplarına gitmeleri için eğittim. Ben kendim terör kamplarında bulundum” demişti.

HAKKINDA KİTAP BİLE YAZILDI
Neden böyle bir hikaye uydurduğu konusunda tartışmalar sürerken, İslamcı gruplar tarafından saldırıya uğradığını göstermek için Butt'ın kolunu bıçakladığı da bildirildi. Geçmişiyle ilgili hikayenin tamamen uydurma olduğunu söyleyen Butt'ın hayatıyla ilgili bir de kitap yazılmıştı. Gazeteci Shiv Malik, Butt'ın El Kaide geçmişiyle ilgili olarak ‘El Kaide'yi Bırakmak: İngiliz Bir Cihatçının Düşünceleri ve Hayatı' isimli bir kitap yazmıştı.

/ habervaktim.com

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)