02-10-2009, 16:47 | #1 |
Mesut Yılmaz'da yeni parti sinyali
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Çayeli İlçesi Madenli beldesinde yaptığı açıklamada iktidara alternatif olabilecek partinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Rize ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak Çayeli İlçesi Madenli beldesini ziyaret ederek Belde Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı ile görüşen Yılmaz, binadan ayrılırken kendisini bekleyen seçmenleri ile görüştü. Mesut Yılmaz, seçmenlerine hitaben bir konuşma yapmaya hazırlanırken öğle ezanı okunmaya başladı. Yılmaz çevre camilerde de okunmakta olan ezanların bitmesi için yaklaşık 5 dakika bekledi. Okunan ezanların tamamlanmasının ardından bir sandalyenin üzerine çıkan Yılmaz, iktidara alternatif olarak hazırladığı parti çalışmalarını tamamladığını belirterek Rizeliler’den sinyal istedi. “Demokrasi alternatif demektir” diyen Yılmaz “Sadece tek bir partinin iktidar olduğu, başka partinin iktidar olma şansı bulunmadığı bir yerde hem iktidar olan parti için hem millet için bu durum kötüdür. İktidarı şımartır yanlış yaptırır. Vatandaşa da alternatif bırakmaz. Oysa demokrasi alternatif demettir. Birinden memnun olmazsanız ötekini seçersiniz. Bu imkan şu anda Türkiye’de yoktur. Ama inşallah bu seçimlerden sonra bu imkan doğacaktır. Vatandaşın evvela AKP’nin yanlış yaptığını, kendisini unutmaya başladığını oyuyla göstermesi lazım. Bu seçimde bunun işaretinin ortaya çıkması lazım. Anavatan Partisi ben bıraktıktan sonra bir takım yanlış yollara girdi. Rengini değiştirdi, amblemini değiştirdi. Meclise girdikten sonra buna müdahale ettim. Şimdi Anavatan Partisi yeniden doğru raya girmiştir. Eski amblem ve rengine kavuşmuştur. Benim size seçimlerden sonra getirmeyi düşündüğüm alternatif sadece Anavatan’dan ibaret değildir. Anavatan’ın da içinde olduğu daha büyük bir birlikteliktir. AKP’ye karşı mücadele edecek. İktidara alternatif olabilecek güçlü bir siyasi partiyi oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için her şeyim hazırdır. Sadece bu seçimlerde milletin buna bir işaretle destek olması lazımdır. Bu işareti de seçimlerde vermenizi istiyorum” dedi. Yılmaz, son 5 yıldır zor günler geçirdiğini ifade ederek “Bugüne kadar çok haksızlığa uğradım. Çok iftiraya uğradım. Çok ihanete uğradım. Ama bir şeyden asla vazgeçmedim. Siyaseti kendim için değil sizin için yapmaya çalıştım. Eninde sonunda ne kadar haksızlıklar yapılsa da ne kadar zorluklar yaşansa da eninde sonunda doğrunun kazanacağına inandım. Beş yıldan beri Türkiye zor bir dönemden geçti. Ben çok zor günler yaşadım. Ama görüyorum ki artık karanlığın sonu yaklaştı” diye konuştu. Yılmaz daha sonra seçmenleri ile bir araya gelmek üzere Rize’nin Ardeşen ilçesine hareket etti. GÖKTÜRK FIRAT- RİZE
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-10-2009, 16:51 | #2 |
inşALLAH öyle bir yanlış yapar da alar boyunun ölçüsünü...
|
|
02-10-2009, 16:53 | #3 |
Yanlış siyaset zihniyeti insanı ya kör eder,ya da kalbini satın alır..!Mesut bey yıllarca Türkiye'nin ilerlemsi için ne yaptınız?Devlet yönetiminde en üst düzeylerde görev yaptınız,lakin sizin zamanınızda Türkiye hep geriledi..!Şimdide kalkıp tutarsız siyasetinizi yeni bir parti adı altında yürütmek istiyorsunuz..!Bence bu sadece parti mezarlığı olur..
|
|
02-10-2009, 23:59 | #4 |
Mesut Yılmaz, yeni partisi ile geliyor
Eski Başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz siyasi parti oluşumunu açıkladı. Yılmaz, 'AKP'nin alternatifi olacağız' dedi. Yılmaz, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının vatandaşı unuttuğunu öne sürdü. Yılmaz, ''AK Parti iktidarı, vatandaşlar arasında ayrım yapmayan, 'benden olanlara her şey serbest, benden olmayanlara her şey yasak' anlayışında olmasaydı, eğer herkesi aynı şekilde kucaklayabilseydi, vatandaşın çoğunluğu AK Parti'den memnun olsaydı, bana ihtiyaç düşmezdi. Ama görüyorum ki maalesef AK Parti bu şansını kaybediyor. Günden güne vatandaşın ihtiyacını karşılamak yerine onlara sırtını dönüyor'' diye konuştu. Bir tek partinin iktidarda olduğu, başka hiçbir partinin şansı olmadığı yerde iktidardaki partinin şımardığını iddia eden Yılmaz, ''vatandaşa da alternatif bırakmaz. Demokrasi alternatif demektir, birinden memnun değilseniz, öbürünü seçmek demektir. Bu imkan şu anda Türkiye'de yoktur. İnşallah bu seçimlerden sonra bu imkanlar doğacaktır'' dedi. Anavatan Partisini bıraktıktan sonra partinin bir takım yanlış yollardan geçtiğini savunan Yılmaz, şöyle devam etti: ''Biliyorsunuz rengini değiştirdi, amblemini değiştirdi. Meclis'e girdikten sonra müdahale ettim. Şimdi Anavatan Partisi yeniden doğru rayına girmiştir. Eski amblemine, rengine kavuşmuştur. Ama benim, seçimlerden sonra size getirmek istediğim alternatif sadece Anavatan Partisi değildir. Anavatan'ın da içinde olduğu daha büyük bir birlikteliktir. AK Parti'ye karşı alternatif olabilecek güçlü bir siyasi parti oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için her şeyim hazırdır. Sadece bu seçimlerde milletin buna bir işaretle destek olması lazım.'' Yılmaz, Türkiye'nin sorunlarının giderek ağırlaştığını ileri sürerek, ''ekonominin kötüye gittiğini görüyorum, işsizliğin arttığını görüyorum. Bugünkü iktidarın kadrolarının bununla başa çıkamayacağını görüyorum. Vatandaşlar arasında ayrım yaptıklarını görüyorum. Ben 25 yıllık siyasi hayatımda 'bize oy verdin, vermedin' siyasi ayrımcılığı yapmadım. Geçmişte başka partilerin en ateşli taraftarları bile bunu gördükleri için benimle birlikte oluyorlar'' diye konuştu. Çok haksızlıklara uğradığını bildiren Yılmaz, şunları söyledi: ''Çok iftiraya uğradım, çok ihanete uğradım, ama bir çizgiden vazgeçmedim. Siyaseti kendim için değil, sizin için yapmaya çalıştım, memleket için yapmaya çalıştım. Çünkü ne kadar haksızlıklar yapılsa da, ne kadar zorluklar yaşansa da, eninde sonunda hep doğruların kazanacağına inandım. 5 yıldır Türkiye birçok zorluktan geçti. Ama görüyorum ki karanlığın sonu yaklaşıyor. Bu seçimlerde aydınlığa giden yolda sizden bir destek bekliyorum.'' AA 10 Şubat 2009 |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
mesut, parti, yeni, yılmaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|