02-11-2009, 11:49 | #1 |
Forumda Gördüğüm Bir Hadise...
Es selamu aleyküm müslüman kardeşlerim..
Beni sakın yalnış anlamayın buraya huzur bozmaya gelmedim Mevla biliyor.. Fakat forumu gezerken şuna rastladım... Bazı kardeşlerimiz kişisel resimlerini koymuşlar ve içlerinde türbanlı ablalarımız kardeşlerimizde var..bu doğru yanlış ayrı bi tartışılması gereken mesele benim gördüğüm olay bu hanım kardeşlerimiz başörtülerini topuz şeklinde bağlamışlar...bakınız.. Kadınların saçlarını, eşarp altında arkada topuz şeklinde toplamasının bir sakıncası var mıdır? Saçı toplayarak başın tepesinde deve hörgücü gibi yükselterek topuz yapmak caiz değildir. Ancak ense kısmında topuz şeklinde bağlamak caizdir. "Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347) "Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler, kokusu şu kadar! Şukadar! Yürüme mesafesinden alındığı halde bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıya-caklardır." (Müslim - sahih bab:libas ve’l- zineh hadis nr.3971) Selam ve dua ile..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-11-2009, 12:05 | #2 |
Eyvallah hocam.Dini bir konuda görüş ve düşüncelerinizi ciddi bir biçimde paylaşmanız sevindirici.Dini konularda kesin hüküm vermek hiçbirimizin haddi olmasa gerek.Fakat bildiklerimizide esirgemeyeceğiz.Kadınların resim koyması tabikide doğru değildir,bu tartışılmaz bir konu..!Tesetür konusunda ise bilen var bilmeyen meselesi sözkonusu.Samimi ve dürüst bazı kardeşlerimiz bilmediklerinden dolayı yanlış bir tesetüre bürünebiliyorlar,lakin bilipte tesetürü amacı dışında kulananların ıslahınıda Rabbimizden diliyoruz.
|
|
02-11-2009, 12:11 | #3 |
Amin inşAllah muhterem..
Biliyorumki bu kardeşlerimiz bilmedikleri için yapıyorlar bilseler yapmazlardı.. İnşAllah bu konu acizane onları doğruya teşvik eder..Biz kardeşlerimizin yanlışa düşmelerini asla istemeyiz.. Baki muhabbetle.. |
|
02-11-2009, 19:20 | #4 |
bi güncelleyelim insAllah..
|
|
02-11-2009, 19:33 | #5 |
İyi niyetinizden şüphem yok. Ama bence seçtiğiniz yöntem yanlış. Çünkü muhakkak bu arkadaşları bir çok kişi fark etmiştir yani az çok tanınıyordurlar. Bence bu konuyu tesettür bölümüne açsaydınız daha iyi olurdu. Yalnız orada da birileri böyle yapıyor şeklinde "olanı" değil "olması" gerekeni belirtmeniz sanıyorum ki daha doğru olurdu ve bu vesileyle arkadaşlar kendi üzerlerine düşen hisseyi alırlardı.
Dediğim gibi bu konu tesettür bölümüne açılması gereken bir konudur. Zira burada tartışılacak bir şey söz konusu değildir. Tesettür konusu sanıldığı gibi belirsiz, öznel, hakkında net hüküm olmayan bir konu değildir. Hal böyle olunca böyle bir konuyu tartışıyorum bölümüne açmak pek anlamlı olmuyor. |
|
02-11-2009, 19:34 | #6 |
mesaj alınmıştır
|
|
02-11-2009, 19:36 | #7 | |
Alıntı:
ben sizi tanıyorum mübarek abim sizi burada görünce şaşırmadım değil mevla razı olsun insALlah.... dua ile |
||
02-14-2009, 23:29 | #8 |
kardeşim Allah razı olsun verdiğin bilgiler için...
bence konunun buraya açılması daha iyi olmuş herkes burdan daha rahat görür ve öğrenir... sağlıcakla kalman dileğiyle.... |
|
02-14-2009, 23:39 | #9 |
Arkadaşlar dini bir konuyu açıklayacağımız zaman mümkün mertebe otorite ve merkez kaynaklardan faydalanalım. Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli olduğu gibi malum, her cemaatin farklı metodları var ve buradan yorum farkları doğruyor. Konuyu açan sevgili kardeşim oraya iki hadis koymuşsun, bu hadislerin sahihliğini nerden bileceğiz.. Kaynaklara bakıyorum ikisi de Buhari'de yok.. Ne olacak şimdi..
Bu ciddi bir konu onun için forumda dini bir konu hakkında paylaşım yapılacağı zaman Diyanet İşleri Başkanlığı kaynak alınsın. Böyle yaparsak bu işi çok daha sıhhatli biçimde sürdürmüş ve daha doğru bilgilenmiş oluruz. |
|
02-15-2009, 00:03 | #10 |
bnce de özgün genç haklı..
|
|