AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-11-2009, 23:38   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart ESKİŞEHİR'DE GERGİN BEKLEYİŞ
Eskişehir'de gergin bekleyiş
Eskişehir'de iniş takımlarının açılamaması nedeniyle inişi gerçekleştiremeyen eğitim uçağı için havalanına çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Eskişenir'de Anadolu Üniversite Sivil Havcılık Yüksek Okulu'na ait eğitim uçağının aynı okula ait havaalanına inmek istediği sırada iniş takımlarının açılmadığı öğrenildi. Halen havada bulanan uçak nedeniyle çık sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri havalanına sevk edildi. Uçakta alınan bilgilere 2 pilot ve 3 öğrencinin bulunduğu bildirildi.

Uçağın iniş takımları açılmaması halinde alana "gövde inişi" yapabileceği ifade edildi.

DHA

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-12-2009, 00:28   #2
Kullanıcı Adı
Morte
Tekerlek takımının açılmasında arıza yaşanan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokuluna ait eğitim uçağının hava alanına indiği, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı bildirildi.

UÇAK GÖVDE ÜZERİNE İNDİ

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, ön tekerlek takımlarının açılmasında sorun yaşanan uçağın hava alanına gövde üzerine indiğini ve ilk belirlemelere göre bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Kılıçlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 saat önce havalanan ve içinde 1 pilot 1 teknisyen eğitmen ve 4 Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencisinin bulunduğu eğitim uçağının ön tekerlek takımları açılmasında sorun yaşandığını belirtti.

Vali Kılıçlar, pilotun yakıtını havada tur atarak bitirdiği uçağın gövde üzerine iniş yaptığını ve ilk belirlemelere göre herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

AN VE AN OLAYIN GELİŞİMİ

UÇAKTA 6 KİŞİ BULUNUYOR

Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı'ndan havalandıktan bir süre sonra iniş takımları açılmadığı anlaşılan ve yaklaşık 1 saattir havada tur atan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne ait B-200 tipi uçakta 2'si mürettebat, 4'ü üniversite öğrencisi 6 kişi bulunuyor.

Yaklaşık 25 dakikadır havaalanı üzerinde tur attığı belirtilen uçağın pilotunun uyarıları neticesinde, alana çok sayıda itfaiye aracı ve 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan takviye ekip sevk edildi.

Eskişehir'de, iniş takımları açılmadığı için havaalanına inemeyen eğitim uçağında 2 mürettebat ile 4 üniversite öğrencisinin bulunduğu öğrenildi.

PİSTE KÖPÜK

Uçağın zorunlu iniş yaptırılacağının kesinleşmesi üzerine piste köpük sıkıldı. Birazdan uçak piste zorunlu iniş yapacak.

UÇAK ZORUNLU OLARAK İNDİRİLDİ

Uçak saat 22:45 sıralarında inişi yaptı ve herhangi bir problemin olmadığı bilgileri geldi.

ajanslar - haber7.com

Çok şükür ki sorun yaşanmadı şehrimizde, üniversitemizde

Konu Morte tarafından (02-12-2009 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir..
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)