![]() |
#1 |
![]() Ülkücü ve türk milliyetçisi olduğunu idda eden mhp yönetiminin 1999 dan bu yana ülkücülükle alakası olmayan icraatlarını hep birlikte değerlendirelim
1. Sn. Devlet Bahçeli seçimden hemen sonra dyp ve fp dinlensin diyerek, pazarlık ortamı bile oluşmadan dyp ve fp ortaklığında başbakanlık şansı varken bunu elinin tersiyle itip ecevit gibi bir sol görüşlü politikacının yardımcısı olma yoluna gitmiştir. tarih: 20 nisan 1999 Seçmenin tercihinin siyasiler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini belirten MHP Lideri Bahçeli, Çiller ile Kutan'ın biraz dinlenmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, ‘‘Türkiye'nin cepheleşmeye değil, güçlü bir hükümete ihtiyacı var’’ mesajını verdi. 2. Sn. Devlet Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sadi Somuncuoğlu'nun seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı bir ortamda Sadi Somuncuoğlu'na töre(!) uygulanmasına sessiz kalarak seçilmesini engellemiş Ahmet Necdet Sezeri desteklemiştir. tarih: 26 nisan 2000 MHP'li 10 milletvekilinin, adaylık için başvuru süresinin dolmasına kadar yani gece 24'e kadar, Meclis Evrak Müdürlüğü önünde nöbet tutmuş. Sebep Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusuna engel olmak. İtiş kakış yaşanıyor. Somuncuoğlu'nun adaylık başvurusunu yapamadı. 3.Sn. Devlet Bahçeli bölücübaşının idamıyla ilgili, idam edilsin diye oy kullanmış ancak daha evvel ab uyum yasaları adı altında idam cezasını kaldıranlar gene mhp li vekillerdir. Yani bi şekilde apoyu ipten kurtarmışlardır. koalisyonun uyumunun bozulmaması Abdullah Öcalan'ı asmaktan dahamı önemlidir mhp için. İdam cezasını yakın savaş ve savaş halleri dışında kaldıran, anadilde yayın ve anadilde öğrenim hakkını getiren ve azınlık vakıflarına mülk edinme kolaylığı sağlayan Avrupa Birliği’ne Uyum Yasa Teklifi, Adalet Komisyonu’nda 14 saat süren görüşme maratonunun ardından kabul edildi. Bununla beraber Apo ipten kurtarılmış, azınlıklara 80 yıldır alamadıkları, istedikleri gibi toprak satın alma hakkı verilmiş, anadilde yayın ve eğitim ile de Türkiye’nin milli bütünlüğünün köküne dinamit konulmuştur. Bütün bu ihanet teklifleri Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken MHP’nin tavrı gerçekten ibret verici. Avrupa Birliği’nin en candan savunucusu MHP, AB’ye uyum yasalarının bazı maddelerine karşı olduğunu ısrarla vurgulamasına rağmen, komisyonda tam tersi bir tutumla milleti kandırabileceği zehabına kapıldı. AB teklifi komisyona gelmeden, AB’ye uyum paketinin bölünmesini isteyen ve idam, anadilde yayın ve eğitim maddelerinin paketten çıkarılmasını isteyen MHP’nin, sıra icraata gelince tam tersi bir tutum içerisine girmekten imtina etmemesi MHP’nin samimiyet açısından hangi noktada olduğunu gösterdi. MHP: İdam pakette kalsın Komisyonda idam cezasını kaldıran birinci maddenin görüşülmesi sırasında Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak, maddenin paketten çıkarılması konusunda önerge verirken, bir kısım milletvekili de önergeye evet oyu verdi. Ancak komisyonun MHP’li üyeleri çekimser kalarak önergenin kabul edilmemesine destek verirken, MHP’li Mehmet Gül de önergenin oylamasına katılmadı. MHP milletvekillerinin tamamı idam cezasının kaldırılmasını öngören maddenin paketten çıkarılmasını içeren önergeye evet oyu verseydi 10’a karşı 12 oyla önerge kabul edilecekti ve idam cezasının kaldırılması gündemden düşecekti. Böylece Apo’nun kurtulma ihtimali de kalmayacaktı. MHP kendince geliştirdiği taktiğe göre; idamın paketin içinde Genel Kurul’a gelmesini sağlayacak, Genel Kurul’daki oylamada da kendi dışındaki partiler kabul oyu vererek paketin geçmesini sağlayacaklar, diğer bir ifadeyle Apo’yu ipten alacaklar, sonra MHP de çıkıp meydanlarda Türk milletine şu yalanı söyleyecek: “Apo’yu kurtarmak için yapılan oylamada ben hayır oyu verdim ama benim oylarım yetmedi. Diğer partiler evet dediği için Apo kurtuldu. Apo’yu asabilmemiz için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi lazım.... 4. Kendi içinden ekonomiyi bilen bir adam çıkaramayıp abd den masonluğu tescilli bir adamı ekonominin başına getirilmesi rezaletini Sn. Devlet Bahçelinin ortağı olduğu 57. hükümetin zavallı politikalarından biridir. Türk Milliyetçileri kendi kadrolarında ülkenin sorunlarını çözücek bireyler bulundurmaktan acizmidir? Madem acizdiler neden oy istediler? 5. Ülkücü hareketin kuruluş amacı Türklerin birliği ülküsü iken avrupa birliğinin altına imza atmak ve onurlu üyelikten bahsetmek ayrıca tahkim ve ikiz yasaları onaylayıp teslimiyçi bir zihniyete ortak olan mhp şimdi çıkıp aynı politikaları izleyen akp yi eleştirmektedir. tarih: 12 ağustos 1999 İlk tur oylaması yapılan tahkimle ilgili anayasa değişikliği önerisi, Meclis'te büyük bir uzlaşmayı gözler önüne serdi. İktidar partileri DSP, MHP ve ANAP'ın yanısıra, FP ve DYP de tahkime destek verdi. Türk oğlu düşmanını tanı. 6.Dinimizin açık bir emrini yerine getiren milletvekilimizin, başını açtırıp kürsüye çıkmasına seyirci kalındığı gibi dsp li vekillerin başörtüsüne tüm kinini kustuğu an mhp li vekiller zulme karşı suskun kalmışlar yıllardır verilen mücadeye ihanet etmişlerdir. tarih:2 Mayıs 1999 7.Bu hareketin şerefli evlatlarına eli kanlı katiller diyen rahşan ecevite, ülkücü camiadan özür dilemesi istenmiş, rahşan hanım özür dilemediği gibi mhp, dsp ile hükümet kurmuştur. Ülkücü hareket kendisine yapılan hakaretlere, suçlamalara, zulme asla rıza göstermemişken. türk milletinin teveccüğünü kazanarak geldiği mecliste uğradığı hakareti bahçeli eliyle yiyip yutmuştur, afiyet olsun. 8.Doğu Türkistandaki soydaşlarımıza her türlü zulmü reva gören çin hükümetine liyakat nişanını, bizzat sayın bahçeli takdim etmiştir. Ayrıca soydaşlarımızlada görüşen bahçeli çin hükümetine bağlı kalmalarını tembihlemiştir, çin hükümetine birde teklif sunan bahçeli etkin caddelerinin birinin ismini atatürk caddesi koyulmasını talep etmiş, isteği geri çevrilmiştir. bukadar rezaleti yapanın milliyetçi bir parti lideri oluşuna inanmak zordur. 9.Diyarbakır mhp il başkanının "ne mutlu kürdüm diyene" demesi ve kongrede kürtçe konuşma yapılması ne demektir? Ülkücü ne mutlu türküm diyene sözünü benimsemiş bir türk milliyetçisidir. Kongresinde kürtçe konuşulan bir dtp birde mhp var yazıklar olsun. 10.Bununlada kalınmamış sözde milliyetçi mhp nin genel başkan yardımcısı " nevruz kutlamasını birlikte yapmak için hadepe teklif götürdük" deme cüretini bile göstermiştir, bu başkan kim diye sorarsanız mehmet şandır. 11.Olağan kongrede kendisine aday çıkanlara şidet uygulatmak, mesela abdulkadir erdil, ümit özdağ gibi adayları kurşunlatmakta dahil caydırıcılık politikası uygulanmıştır. ozan arifi, ali güngörü, ramiz ongunu ve daha birçokları küstürülmüş, ozan arife dava açılmış, ali güngör partiden atılmıştır. Ayrıca sistemli bir şekilde mhp deki ülkücüler tasfiye edilmektedir. Mhp şu an da ülkücülükten uzak tavırlarına devam etmektedir.Solcular aday olarak gösterilmekte, Kerkük mitingine destek verilmeyip, cumhuriyet mitinglerine destek verilmekte, " Toplumsal merkezin siyasal izdüşümü" diye entel ve Türkçemizi katleden bir slogan MHP nin seçim sloganı yapılmaktadır. Ayrıca mhp merkez partisi olduğunu idda edip, yıılardır sürdürdüğü ülkücü kadro hareketini tasfiye etmiştir. [Bunu ilçelerdeki ocakların sayısını 4'te 1'e indirmelerinden anlayabiliyoruz.] -- Yazı, bir MHP forumunda özeleştiri yazısı olarak verilip büyük tepki almış, ancak bir açık yüreklilik örneği gösterilerek yazılan yazı kısa süre de tüm siyasal olmayan forumlara da yayılmıştır. Bayağıdır rastlıyordum,bilgisayara kaydetmiştim öylece duruyordu foruma da aktarayım dedim. MHP'nin son halini gördükçe bu yazıyı okur dururdum...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Amatör bir çalışma olmuştu ancak gerçeklerin gün yüzüne çıkması baya yayılmasını sağlamış anlaşılan... 1999 da var gücüyle mhp için çabaladığımız ve seçim zaferinin sarhoşluğunu daha ilk günlerde hayal kırıklığına bıraktığımız o günleri asla unutmayacağız. Utancımızdan sokağa çıkamadığımız günleri asla unutmayacağız. Orada yazılanların acısını ciğerimizde taşıdık. Ve o günden beridir ülküdaşlarımızı uyarıyoruz. Vallahide billahide ülkücülük bu değil diyoruz. Israrla aynı yönetim ve aynı anlayış içerisindeki bu partiyi destekleyen ülkücülerede(!) sadece acıyoruz. Bütün bunlara rağmen bu parti hala ülkücülerden oy istemektedir. Böyle bir komedi sadece bu ülkede yaşanır sanırım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() MHP Gerçekten Türkeş'ten Sonra Kendi Çizgisinden Uzaklaşmaya,Kendi Tabanına Karşı Yanlışlar Yapmaya Başladı ve Bunun En Ağır Cezasını da Koalisyon Sonrası Seçimlerinde Aldıklarını Düşünüyorum..Mhp'nin,Özellikle de Bahçeli'nin Böyle Ağır Bi Hezimet Aldıktan Sonra Hala Meydanlara Çıkıp Masal Okuması Gerçekten Komik Geliyor...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|