02-22-2009, 15:41 | #1 |
Dur Durak Demeden Mitinglere Devam!Erdoğan Adıyaman'da!
Başbakan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimleri kapsamında katıldığı Adıyaman Mitinginde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, halka birlik çağrısında bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 29 Mart Yerel Seçimleri kapsamında başlatılan mitinglerine bugün Adıyaman'da devam etti. Başbakan Erdoğan'ı dinlemeye gelen binlerce insan miting alanında Başbakan Erdoğan'a konuşmalarında ve sloganlarda eşlik ederek Adıyaman'ı ayağa kaldırdı. Başbakan Erdoğan konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşma sırasında rahatsızlanan bir çocuk için tüm doktor ve sağlık ekiplerininde seferber olması gözlerden kaçmadı. BAZILARINA CEVABI MİLLETİMİZ SANDIKTA VERECEK Fakire fukaraya götürdüğümüz yardımlar onları rahatsız ediyor. Herşey eskisi gibi olsun istiyorlar. Adıyaman Ankara'ya binlerce kilometre uzak olsun istiyorlar. Hükümet o sağır duvarların arkasında kalsın istiyorlar. Diyarbakır'a hastane, Bingöl'e okul yapılmasın istiyorlar. İktidarımız döneminde en çok yatırım alan illerimizden bir tanesi Adıyaman olmuştur. Çünkü yılların ihmal edilmişliğini ortadan kaldıralım istedik. Bunlar muhalefeti dahi yandaş medyalarına havale ettiler. Şu anda bir CHP medyası var. Dün Adana meydanına çıkmış avukatlığa soyunmuş. Bu devletin maliye bakanlığı normal mutad incelemelerinden birini yapmış. Bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ben inanıyorum ki 29 Mart'ta Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek. İftira atarak milletin partisi AK Parti'yi yıpratamazsın, elinde dosyalarla bize iftira atamazsın. Sen önce Anayasa Mahkemesinin tescil ettiği 1 Trilyonluk yolsuzluğun hesabını ver. Elinizde birşey varsa git yargıya. Belediye başkanlarımızın dokunulmazlığı yok. Alnızım ak çıktık yola. Yolsuzlukların ve yolsuzların hortumu kesiliyor. Asıl rahatsızlık buradan geliyor. Daha önce buralardan nemalanmışlardı. Ama bunlardan çekinen bir hükümet yok. onlar kendi çamurları içerisinde kaybolmaya başladılar. Bize çamur atmak isterken kendileri boğazlarına kadar batağa gömüldüler. Şimdi Çırpındıkta gömülüyorlar." dedi. BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ Bu medeniyet yolculuğunu yan yana yürüyerek mutlaka ama mutlaka tamamlayacağız. Kürdü, Türkü, lazı arabı, sünnisi ve alevisi ile bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Kimse bizi birbirimizden ayırmaya kalkmasın. Bütün kardeşlerimi vatandaşlarımı kardeş bilerek seviyorum. Ama severken etnik kimliğimden dolayı kimlik siyaseti yaparak değil, yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum. Şunu tüm Türkiye'nin bilmesini istiyorum. Biz bütün kardeşlerimize vatandaşlarımıza efendilik etmek için yola çıkmadık. Biz sizin hizmetkarınızız. Biz üç kavrama inanıyoruz. Hukuk, hürriyet, hizmet. Hakkı hukuku hürriyeti adaleti hizmeti esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Türkiye'yi adaletle kalkındırmanın azmi içerisindeyiz. Aşkımızı, şevkimizi, gücümüzü milletten alıyoruz. Onun için diyoruz ki işimiz hizmet gücümüz millet. Bu ülkenin her bir insanı yurt içinde yurt dışında başı dik gezecek diyoruz ve bundan asla taviz vermiyoruz. Sizler çok iyi bilirsiniz biz zulmün yanında olmadık, olmayız, haksızın yanında asla olmadık olmayız. Biz haksız olan güçsüze karşı boyun eğmedik, eğmeyiz. Adıyaman, bunun şahidi. Bu dünya'dan nice nemrutlar geldi geçti. Geriye kendi yıkıntılarından, kötü şöhretlerinden başka ne kaldı. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bizim medeniyet tasarruvuzum budur. Bizim medeniyenitimizde haksızlık karşısında susmak boyun eğmek yoktur. Göreve geldiğimizde ne söz verdik ne yaptık. Adıyaman Türkiye için, Dünya için farklı bir örnek teşkil ediyor. Bu kadar kısa zamanda bu kadar güçlü bir değişimin olması güzel bir gelişme. Bir başımızı iki elimizin arasına alalım. 6,5 Yıl önce nasıl bir Adıyaman vardı şimdi nasıl bir Adıyaman var. Neredeydik, nereye geldik. 79 Senede ne olduk ama 79 seneden sonraki 6,5 yılda ne olduk. Biz göreve geldik 79 senede 79 milyar dolardı. Biz 6 senede 96 Milyar dolar ilave ettik. Zaman zaman bu faiz konuşuluyor. Göreve geldiğimizde faiz yüzde 63 idi. Bakın MB son gecelik faizi açıkladı nereye düştük, 11,5. Bunu da geçiyorum enflasyon neydi yüzde 30. Senin evindeki tencerenden çalınıyordu bu. Şimdi enflasyon ne oldu yüzde 9,5. Bunu CHP göremez, MHP göremez onlarda o göz yok. AYDA 100 TL TAKSİTLE KONUT TOKİ Adıyaman'ı unutmadı. Hiç peşinatsız ayda 100 TL taksitle hiçbir geliri olmayan insanlarımıza da konut yapıyoruz.2013'e kadar bu bölgede 26 Katrilyon'luk yatırım yapılacak. Bunlar eğitimde, sağlıkta bütün hizmeti bölge de alacak. Şimdi bakın eğitimden başlıyorum. Bu mitingden sonra 28 okul açılışı yapıyoruz. 6,5 Yılda 1119 dersliğin yapımını hazırladık. Bana ne demiştiniz, Üniversite demiştiniz. Peki ben size verdiğim sözde durdum mu? Üniversite'niz kuruldu mu? Biz aldatan da aldanan da olmadık. 2002'de sadece hayvancılık desteklerini 11 Trilyona çıkarttık. Bunlar yapıldı. 2003 2008 döneminde Adıyaman'a toplam 17 Trilyon hayvancılık desteği verdik. Ziraat Bankası'nın 2002 yılı sonuna kadar kredi miktarı 735 Milyar idi. 2008 yılında 41 Trilyon sağlandı. Bu ne demek 50 kat arttı. Halkbank esnafa verdiği kredi 8,5 trilyondu, bizimki 2008 sonunda bu 58 trilyon oldu. Nereden nereye geldi. Son söz sizindir, son sözü sizler 29 Mart sabahı söyleyeceksiniz. Türkiye'yi ileriye daha müreffeh yarınlara taşımak sizin elinizde. Evlerimize gidiyoruz fakat eve gittiğimizde yan gelip yatmayacağız. Hep beraber çalışacağız. Bütün akraba dost yakınlarımıza duyduklarımızı bildiklerimizi anlatacağız. Buna hazır mıyız? Bu meydan herşeyi söylüyor.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-22-2009, 15:43 | #2 |
|
|
02-22-2009, 17:14 | #3 |
|
|
02-22-2009, 17:15 | #4 |
bencede |