AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-25-2009, 14:13   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart İşte, AYDIN DOĞAN'IN SANSÜR BELGESİ!



Maliye kontrolörlerinin tespit ettiği vergi hırsızlığı yüzünden faiziyle birlikte 914 milyon TL para cezası kesilen Doğan Holding, ‘Hükümeti özgür basını sansür etmekle' suçlarken, Holding'in sahibi Aydın Doğan'a Avrupa'dan havale edilen 3 milyon 100 Doları ‘sansürleyerek' kayıtlara geçmediği bildirildi.
AYDIN DOĞAN'A HİZMET BONUSU!

Son olarak Halkalı Vergi Dairesi'nin vergi kaçırdığı gerekçesiyle faiziyle birlikte 914.8 milyon TL para cezası verdiği Doğan Yayın Holding'in 2002 yılında Aydın Doğan'ın kendisine 3 milyon 100 bin Dolar avans ödediği ve bunu kayıtlara geçirmediği ortaya çıktı. Her fırsatta küçük yatırımcılarını koruduklarını beyan eden Doğan Grubu'nun, 2002 yılında gruba ait şirketin banka hesabından Aydın Doğan'a 3 milyon 100 bin Amerikan Doları para transferi gerçekleştirdiği ve bunun da ‘İş ve Hizmet Avansı' olarak adlandırıldığı ortaya çıktı. Vergi hırsızlığı yaptığı tespit edildiği için hükümeti ‘basına sansür uygulamakla suçlayan' Doğan Holding'in Aydın Doğan'a ödenen paraya ‘sansür' uygulayarak kayıtlara geçmezken, grubun bünyesinde bulunan diğer şirketlere ödediği 10 trilyon 600 milyar 600 milyon parayla, şirketin karlılığını azatlığı ve böylece küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı bildirildi.

KENDİ HOLDİNGİ KENDİSİNE AVRUPA'DAN PARA YATIRIYOR


Gazetemizin elde ettiği belgelere göre, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayın Holding, Dışbank'ın Avrupa Kurumsal Şubesi'ne gönderdiği yazıda, Aydın Doğan'ın ismini ve Dışbank Merkez Şube'deki hesap numarasını vererek, buraya 3 milyon 100 bin Dolar yatırılmasını talep ediyor. 4 Nisan 2002'de Doğan Yayın tarafından talep edilen havale işlemi için “Şubeniz nezdinde bulunan hesabımızdan karşılanarak aşağıdaki banka adı, hesap no'su, alacaklısı ve tutarı belirtilen havalenin yapılmasını rica ederiz” denilerek, Dışbank Merkez Şube'ye, Aydın Doğan adına, belirtilmiş döviz hesabına tam 3 milyon 100 bin Dolar yatırılması talebi yapılıyor.

AYDIN DOĞAN'A HAVALE EDİLEN DOLARLAR, KAYITLARA GEÇMEDİ


Aynı gün içerisinde Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi'nden Doğan Holding'in talebi doğrultusunda Dışbank Merkez Şube'deki Aydın Doğan hesabına talep edilen 3 milyon 100 bin Dolar yatırılıyor. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding yetkililerinin ‘iş avansı' olarak nitelendikleri ödemenin tam olarak ne için olduğu açıklanmazken, bu ödeme şekilde kayıtlara intikal ettirilmedi. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Holding'den kendisine neden ödeme yapıldığı soru işareti olarak kalırken, ödemenin Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi'nden yapılması dikkat çekiyor.

YATIRIMCININ KAR PAYI KESİLİYOR


Öte yandan Doğan Yayın Holding'in Aydın Doğan'ın sahibi olduğu diğer şirketlere para aktararak, şirketin karlılığını azalttığı ve böylece daha az vergi ödediği belirtiliyor. Doğan Yayın Holding, DTV Haber A.Ş, Doğan Factoring A.Ş, ANS Yayın Reklam A.Ş., Doğan TV Radyo A.Ş., Doğan Haber A.Ş, EKO Yayıncılık A.Ş gibi grup şirketlerine yaklaşık 10 trilyon 600 milyar 600 milyon lira para aktararak, şirketin karlılığını azalttığı ve böylece yatırımcının kar payı almasını engellediği bildiriliyor.



Doğan Yayın Holding 4 Nisan 2002'de Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi'nden Aydın Doğan'ın Dışbank Merkez Şubesi'ndeki döviz hesabına 3 milyon 100 Dolar yatırılmasını talep ediyor-(BELGE İÇİN TIKLAYIN)

Dışbank Avrupa Kurumsal Şubesi, 4 Nisan 2002 tarihinde Aydın Doğan'ın hesabına 3 milyon 100 Dolar para yatırıyor-(BELGE İÇİN TIKLAYIN)







HABERVAKTİM.Com

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi