03-17-2009, 18:36 | #1 |
Milliyetci gözüyle Akparti ve Saadet partisi
Eğer tarafsız bir göz ile bakarsam Saadet partisi ile akparti arasında geçen bu mücadeleyi , ringe çıkmış iki kardeş müsabık sporcu gibi düşünüyorum ben.
Ama aralarında oldukca kilo farkı bulunan müsabıklar gibi.Bir taraf da hint fakirlerine dönmüş bir deri bir kemik tüy siklet kategorisinde dövüşen Saadet partisi, diğer taraf da ise yağlanmış ballanmış,yada buna konu gereği vatandaş tarafından oy'lanmış diyebiliriz ağır siklet bir Akparti. Denk olmayan bir dövüş. İki kardeşin dövüşüde diyebiliriz buna. Bir köşede hayran olunacak bir cesaretle saldıran fakat vuruşları sonucu sadece, yağlanmış ve ballanmış yani vatandaş tarafından oy'lanmış bir Akparti üzerin de tınmayan plop ,plop diye sesler çıkaran vuruşlar. Diğer köşede ise yağlanmış ve ballanmış yani konu gereği vatandaş tarafından oy'lanmış ve kilo arttıkça vuruş şiddetininde artacağını düşünerek ,kardeşim falan demeyerek isbet ettirip vurduğunda Saadet partisini dörde bölüp dört köşeyede eşit paylarda savurabileceği bir Akparti. Sonuç olarak ifade etmek istediğim şudur ki Saddet partisinin her vuruşunda ,sanki Akpartisinden bir şeyler kopardığını hissediyorum.Yerel seçimlerin sonucunda Saadet partisinin puanının birazcık değil ama birazcıktan daha çok biraz yükseleceğini tahmin ediyorum. Daha önceki konulara yazdıklarımda Milletin % 2 olarak bir kenara savurduğu bir parti olarak sık sık yazmışımdır hatta Saadet partili arkadaşlarında çoğu bu konuda bana sitem bile etmiştir.Ama hislerim şimdi gene o milletin savurduğu parti olan Saadet'in pansumanlanmış ve yeniden test edilmek üzere , alacak ama şimdilik çok fazla bir puan alamayacakda olsa, ileriye dönük genel seçimlerde millet tarafından gene siyasi alanda görülmek istendiğini zannediyorum . Tarafsız bir gözle ben böyle görüyorum. Siz ne dersiniz?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-17-2009, 19:02 | #2 |
Yerel seçimlerde Saadet'in oranına %2 değil %4.3 olarak bakmalıyız..
2004 seçimlerinde yerelde kazandıkları başarı yüzdesi geneldekinin iki katıydı yani.. Bu seferki amaçları da o yüzde 4'ü katlamak.. Ama AK Parti'ye dadanmaları çok yanlış oluyor.. Çünkü kendilerini 6-7 defa katlasalar bile etkilemez bizi.. Bu politikayla da üzerlerine nefreti çekiyorlar.. Bence bu ring felan değil. AK Parti'nin Saadet'e karıştırğı felan yok. Örneğin başbakanımız hiç ağzına bile almıyor bunları. Yani bu ring değil, ama ringde chp ve mhp ile vuruşmamızda arada sırada ringe dalıp bize vurmaları diyebiliriz.. Onlara bir şey hala yapmıyoruz... |
|
03-19-2009, 16:12 | #3 | |
Alıntı:
Yani senin dediğin gibi Saddetin kendini bir kaç kez katlaması ,Akpartinin de gene bir kaç kez oy oranının aşağıya düşmesi olarak da düşünülebilir. |
||
03-19-2009, 20:00 | #4 |
AK Parti kendini Muhafazakar, Saadet Partisi kendisini İslamcı olarak tanımlıyor.
Muhafazakarlık demek islam'ın bazı hususlarında daha gevşek olmak demektir. İslamcılık ise taviz vermeden inancı için mücadele etmektir. Muhafazakarlar yaptırmazlar, ettirmezler diyerek düzenin kurallarına göre oyunu oynarlar. İslamcılar yaparım, ederim diyerek oyunu kendi kurallarına göre oynar. |
|
03-19-2009, 20:03 | #5 |
Saadetin yüzde 8 ve üzerinde bir oy almasını bir başarı olarak görürüm. Gelecek genel secimler içinde bu oran gayet olumlu bir etki yapar.
|
|
03-19-2009, 20:49 | #6 | |
Alıntı:
Oylarını DP, BBP, DYP, MHP gibi kesimlerden de çekip oranını yükseltebilir. Hâkeza AK Parti'den de. Ama dediğiniz gibi SALDIRARAK değil. Saldırarak oy değil, AK Parti tabanından NEFRETten başka bir şey kazanamazlar. Çünkü aynı saldırıyı CHP'de yapıyor MHP'ye yapıyor vs. bir çok parti yapıyor. Onlarında tek amacı OY KAPMAK. E iktidar olduğumuz için tabii ki her parti bizim oylarımızdan kendine oy almaya çalışacak. Bu gruba TKP DE SP de dahil. Ama 'o oyu isteyip kendine çekme' konusunda oluşturulan gruba (mesela CHP, MHP, TKP vs) grubunun yanına aynı 'isteme' özelliğiyle SP'yide yazarsak burada çıkan tablo tuhaf olur. SALDIRMAYLA olmaz bu iş... Dadanmayla olmaz... Din üzerinden habire vurmayla olmaz... -- Böyle olursa nefretimizi ve kinimizi onlara armağan ederiz. Hayırlı da olsun deriz. Seçimlerde de SP'nin kendisine belirlediği oy oranı %9. Bence de en az 6'yı geçerler.. Altında kalmazlar. Ama bu yüzdeler bile AK Parti'ye bu kadar 'saldırılmaması'nın gerektiğini gösteriyor. Yapıcı muhalefetle istediklerine rahatlıkla ulaşabilirler. Hem 'asl'ımız oma nedeniyle hem de Erbakan faktörüyle.... |
||
03-19-2009, 20:54 | #7 |
Saadet partisinin oyları geneliyle babalarımızdan,amcalarımızın ve genç dedelerimizin oylarından oluşmakta.Fakat sokaklarımızda inleyen saadet partisi otobüsünün rap sesleri bu büyüklerimizin fikirlerini değiştirebilecektir bu yüzden durum tam tersine dönüşebilir.Fakat en fazla %4 iyorum ben.
|
|
03-20-2009, 00:38 | #8 | |
Alıntı:
% 3 CHP % 5 MHP %15 SP %25 civarındada eski merkez sağ partilerinin (ANAP, DYP) oylarıdır.Sonuç olarak eski anap ve doğruyol partilerinin oyları Akpartide kemik oy olarak kabul edelim Geriye kalan diğer partilerin oy'ları ise oynak oylardır.Her an yer değiştirip eski adreslerine doğru kayabilir.Bunların içinde de en etkili olan saadet partisinin oyları gözüküyor. Hatta şöyle bir şey bile diyebiliriz.Öyleki Eski refah yada şimdiki saadet partisinin içinde MHP kökenli oylar bile vardır ki bunlarda Akpartinin kurulmasıyla beraber bu partiye geçmiştir. Kısacası oy içinde oy var. Ben bu seçimlerden çok ilginç sonuçların çıkacağını tahmin ediyorum.Türk seçmeni ilginç bir seçmen sandığa gidinceye kadar ne yapacağı belli değil .Ve şu ana kadar yapılan seçimlerde sanki sandıkta oy kullanmıyorda adeta mesaj yazıyor. Bir siyasetci değilim ama bu durumda bana göre bu seçimlerin sonucunda 1)Akpartinin oy'u % 40 seviyesine kadar gerileyebilir 2)Sadet partisi oy'unu 5 yada 6 puan artabilir. 3)MHP de oyunu 2 yada 3 puan artabilir. 4)CHP ise aynı seviyede kalabilir. Bunlar benim tahminim. Ve her şeyin sonunda olduğu gibi genede Yüce Türk milleti kazansın diyorum. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|