![]() |
#1 |
![]() Tarihi sevmem pek...Bu yüzden bilmem de çok iyi...Dolayısıyla,şimdi dün-bugün değerlendirmesi filan yapamayacağım...
Şöyle bir etrafıma bakacağım sadece...İyimserliğin "optimizm",fırsatçılığın "opportünizm",imanın ise "ılımlı"laştırıldığı etrafıma... Görmezden gelindiğini göreceğim memleketin gerçeklerinin,at gözlüğünü "eşek"lerin de taktığını fark edeceğim sonra... Aydıncıkların "modernizasyon" çabalarının "uygarlık"a "modernizm" demekten öteye geçmediğini görüp;kötü adam kahkahaları atacağım... Genç kızlarımızın evden çıkar çıkmaz eteklerini daha bir yukarıya çektiklerini göreceğim,Fatih'in yaşıtı erkek çocuklarımızın ise "play station" salonlarında fethedildiklerinin farkında olmadıklarını... Küçük çocuklarımızın annelerine "sihirli" muamelesi yaptıklarını,bebek bezi reklamlarındaki 7 yaşlarındaki aşıkları karşı komşunun çocuğuyla canlandırdıklarını,"selma"larımızın "selena"laştıklarını,"sabriye"lerin "sabrina"laştıklarını ve televizyon denen aptal kutusu yüzünden lügatımıza "oha filan oldum,kal geldi"ler kattığımızı görüp,üzüleceğim... McDonalds reklamında geçen "babaya yem atıp,içeri kaçıyorum" sözüne haykıra haykıra,babamız yan koltukta otururken eşlik ettiğimizi göreceğim ve hiçbir zaman bu tür şeylerin "kötü niyetli" olduğunu düşünmememize de içerleyeceğim kendi çapımda.. Üniversite denen "evrenkent"lerde,toplumun en çağdaş kesimini oluşturması beklenen yerlerde cehaletin kol gezdiğini gördükçe üzüleceğim;dahası bu ortamlarda bu cehaletin,bu kirlenmişliğin,yoz bırakılmışlığın derecesi arttıkça insanın o ölçüde aydın olduğunun düşünülmesini protesto edeceğim...Yine kendi çapımda... Ve daha yüzbinlerce örnek vereceğim bu "modernizasyon" ile ilgili..Sonra komplo teorileri üreteceğim... Bir süre sonra ise yine unutacağım bu yazdıklarımı..Dlacağım insancıkların içine...Sahte gülücükler dağıtmaya ve rol yapmaya devam edeceğim kaldığım yerden... Bir de okunması için dua edeceğim bu yazının "poh poh"lanmak için... Ama bekliyorum... Tunahan Bozkurt (AKtunaHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Evet bekliyorum daha...Durulmasını suların...Sakinleşmesini ortalğını...Ve fark etmesini bazılarının bazı şeyleri...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() :-\ şuanda durumlar böyle çok haklısın ama şunu unutmayalımki Rabbim nurunu tamamlayacak ve o saman tüm kalbimle inanıyorum insanların içine azda olsa iman dolacak ve işte o zaman anlayacaklar bu hayatın yeterince sahte olduğunu içlerindeki para mal dünya hırsının sahte olduğunu Allah bugünleri görmeyi nasip eder inş. :
![]() olmuşmu ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Olma mı
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ben teşekkür ediyorum güzel bir düşünce güzel bir yazı ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Güzel bi yazı olmuş..Tebrik Ederim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() [quote=AKtunaHAN ]
Tarihi sevmem pek...Bu yüzden bilmem de çok iyi...Dolayısıyla,şimdi dün-bugün değerlendirmesi filan yapamayacağım... Şöyle bir etrafıma bakacağım sadece...İyimserliğin "optimizm",fırsatçılığın "opportünizm",imanın ise "ılımlı"laştırıldığı etrafıma... Görmezden gelindiğini göreceğim memleketin gerçeklerinin,at gözlüğünü "eşek"lerin de taktığını fark edeceğim sonra... Aydıncıkların "modernizasyon" çabalarının "uygarlık"a "modernizm" demekten öteye geçmediğini görüp;kötü adam kahkahaları atacağım... Genç kızlarımızın evden çıkar çıkmaz eteklerini daha bir yukarıya çektiklerini göreceğim,Fatih'in yaşıtı erkek çocuklarımızın ise "play station" salonlarında fethedildiklerinin farkında olmadıklarını... Küçük çocuklarımızın annelerine "sihirli" muamelesi yaptıklarını,bebek bezi reklamlarındaki 7 yaşlarındaki aşıkları karşı komşunun çocuğuyla canlandırdıklarını,"selma"larımızın "selena"laştıklarını,"sabriye"lerin "sabrina"laştıklarını ve televizyon denen aptal kutusu yüzünden lügatımıza "oha filan oldum,kal geldi"ler kattığımızı görüp,üzüleceğim... McDonalds reklamında geçen "babaya yem atıp,içeri kaçıyorum" sözüne haykıra haykıra,babamız yan koltukta otururken eşlik ettiğimizi göreceğim ve hiçbir zaman bu tür şeylerin "kötü niyetli" olduğunu düşünmememize de içerleyeceğim kendi çapımda.. Üniversite denen "evrenkent"lerde,toplumun en çağdaş kesimini oluşturması beklenen yerlerde cehaletin kol gezdiğini gördükçe üzüleceğim;dahası bu ortamlarda bu cehaletin,bu kirlenmişliğin,yoz bırakılmışlığın derecesi arttıkça insanın o ölçüde aydın olduğunun düşünülmesini protesto edeceğim...Yine kendi çapımda... Ve daha yüzbinlerce örnek vereceğim bu "modernizasyon" ile ilgili..Sonra komplo teorileri üreteceğim... Bir süre sonra ise yine unutacağım bu yazdıklarımı..Dlacağım insancıkların içine...Sahte gülücükler dağıtmaya ve rol yapmaya devam edeceğim kaldığım yerden... Bir de okunması için dua edeceğim bu yazının "poh poh"lanmak için... Ama bekliyorum... Tunahan Bozkurt (AKtunaHAN) arkadaş wallahi bunu yazanı tebrik ediyorum... eğer siziseniz yazan iki kere teşekkür ediyorum... çok güzel tesbitler ve sentezler...öyle bir ortam ki; önce bize sabrinayı selenayı yutturdular...iş büyüdükçe pikopatlara gaffur, mennan, hayvanlara (haşa ) samet , hüseyin isimleri ile bzi boyamaya çalıştılar,bunlar yapılırken (sözde) ılımlı bir islam ortamında oluyo... insanın hakırası geliyo... ama sonra insannın akılına allahın el-kahhar sıfatı geliyo.. allah intikam allanların en hayırlısıdır, inşalah o bizim onun için savaşmamızı ve davamızı görecek, bir gün ama mutlaka bir gün tecelli edecek... allah razı olsun... |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ellerine sağlık
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() [quote=yalnız-kurt ]