![]() |
#1 |
![]() Yonca TOKBAŞ [email protected] Açıkçası ben çok gerginim valla Ondan, gerilmek ya da gerilmemek için çabalamak ya da çabalamamak... Bence mesele artık bu DEĞİL şu anda! Çünkü ben, (kendi adıma konuşuyorum tabi) çok gerildim. Hatta sanırım kopacağım yakında. “Olacak şey değil!!!” diye sayıklıyorum kendi kendime sabahtan akşama! Hem Türkiye’ de yaşayan ben değilim, hem de yaşarmışçasına BEN geriliyorum. Ama bakıyorum herkes rahat. E o zaman kendime daha da çok kızıyorum: “Kızım senin iki çocuğun var, bir ailen var, bu kadar üzülme. Herşeyin başı sağlık! Kendini bu kadar perişan hissetme sonu iyi olmaz!” filan diyorum, yine de dayanamıyorum. Sabah yataktan bir kalkıyorum, aklıma gelince “çatırt!” hırsımdan çatlıyorum. “Hüngürt!” iki göz iki çeşme ağlamak istiyorum. Bu durumda ya ben hakikaten anormalim (ki bunu biliyoruz) ya da bizim insanlarımız hakikaten pek bir geniş! (ki bu da bilinen bir gerçekti, hah şimdi iyice dokunmatik bir olgu oldu) Bu nasıl iş anlamadım. Ondan, anlamak için bir daha bastıra bastıra sorayım: Hani Çankaya’ da türban olmaz diyorduk… Ne oldu? Çankaya’ da türban oldu. Adı “demokrasi” oldu. Hmmmm... Çok da ilginç oldu. Hani laiklikten yanaydık, ödün vermezdik, Cumhuriyetimizin temel ögesi idi, varlığımızın özü idi… Ne oldu? Laiklik unutuldu. “Ilımlı islam” denen tarz, olağan karşılanır oldu. Hmmmm... Yani traji-komik bir durum oldu. Hani sokaklara dökülmüştük ya… Ne istediğimizi biliyorduk ya… Halktık ve konuşuyorduk ya… Cumhuriyete ve laikliğe sahip çıkıyorduk ya.... Eeee... Ne oldu? Sesimiz soluğumuz kesilmiş, hatta pek de yokmuş meğer. Herkes maşallah araziye çok çabuk ayak uydurdu. Hmmm, bu durumda da: “Biz buna mustahakız” deyip, öööyle oturmak moda oldu. Hani biz ileriye gidiyorduk? Hani biz Avrupa Birliği filan diyorduk… Ne oldu? “Eeee Avrupa zaten Hristiyan Klübü’ ydü hayatım, bizi almazlardı” demek kabullenilen ortak kanı oldu. E biz de “Ilımlı islamcılarız” ya artık, “Biz kavuşamayız” aşıkların en favorisi şarkısı oldu. Herşey hakikaten çok HIZLI oldu. Bravo bize! Türkiye, Allah için, ışık hızı ile koşar adım değişen ve geRişen bir ülke oldu. Hmmm, sanki bize biraz yazık oldu! Ya da... OLAN OLDU! Yonca “Olmadı” ******************** NOT:bu ne biçim yazı bu forma girmeye değecek ağırlıkta mı diye söylenen arkadaşlar olabilir açıklayayım; yazıyı okudum ve 'HALA böyle düşünenler var bu ne saçmalık ibret-i alem olsun' diye koydum buraya..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sanki ilkokul cocuklari karsilikli sketch yapiyor :P tarzi bir yazi olmus..
ayrica sectigi mail adrsinin laubaliligine bakin : ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|