![]() |
#1 |
![]() [center][glow=red,2,300] [b]Bırak bu davayı ne demek insan Allah’ı bırakır mı?
Söyle çile çekmeyen bedene cennet yakışır mı? DA’VAYA VEFA Dava, Dava-yı sahiha ise ümit var olmak gerek, kutlu zaferler yakındır . İman ve inaç için görmek ibret almak gerek… Bunu içindir ki;Allah, yeryüzünün istikrarı için dağları yaratmıştır, ayrıca, dağların yerin üzerinde görünen kısımlarının en az iki misli de yerin altındadır. اِنَّ الَّذينَ يُبَايِعُونَكَ اِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللّهَ يَدُ اللّهِ فَوْقَ اَيْديهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّمَا يَنْكُثُ عَلى نَفْسِه وَمَنْ اَوْفى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللّهَ فَسَيُؤْتيهِ اَجْرًا عَظيمًا Fetih/10. Muhakkak ki sana biat edenler ancak Allah'a biat etmektedirler. Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah ile olan ahdine vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükâfat verecektir İşte, bu kudsî davâya gönül verenler, Hızır’la yolculuk yapmanın, Hızır çeşmesinden âb-ı hayat içip ‘ölümsüzlüğe’ ermenin yolunu aramalı; geceleri gündüzler kadar aydınlık, iç dünyaları itibariyle de dış görüntülerinden daha derin ve Rabb'in huzûrunda gözyaşı döken, dağ gibi birer ma’nâ eri olmalıdırlar. Vefa sahip, davasına hakim olmalıdır… Evet, insan çok kontrollü bir hayat yaşamalıdır. Uçakların nasıl uçuştan önce kanatları, pervânesi, motoru, hattâ en küçük cıvataları bile kontrol edilir öyle de insan, kendini en ince hissiyâtına kadar kontrol altında tutmalıdır. İşte bize bir murâkabe ölçüsü: İnsanların yanında ‘hizmet’ diyen, ‘Allah rızası’ diyen bir hizmet eri, yalnız kaldığında aynı duyguları taşımıyor, hattâ şakakları aynı duygularla zikir olmuyorsa ciddî bir nifak alâmeti taşıyor olabilir. İnsanların bir kısmı bütün bir hayat boyu vicdanlarında akdettikleri muâhedenin gereğini yerine getirmeye çalışır; bir kısmı da böyle bir muâhededen habersiz yaşar. İşte bu noktada mümin-münafıktan ayrılır. * Ebu Saidi’l-Hudri (r.a.) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki, “Bilesiniz, kıyamet günü ahdini tutmayan her vefasıza vefasızlığın derecesine uygun bir bayrak dikilecek böylece vefasızlığı teşhir edilecektir.” İşte fahri kainat yol gösteriyor… Dava hak davası ise yürü… Biz içi maneviyat dolu bir gençlik , İmam hatip nesli olarak. Suni davranışlardan uzak, ahde vefa gösterme çabasında olan bir gençlik olarak davamız yolundayız… Hakk’a vefa, yükselmenin tek yolu.. yolda takılıp kalmak da vefasızlığın en sonu… Vefaya susamış neslimizin vefa düşüncesinin korunması dileğiyle... “Bana Hak’dan nida geldi; Gel ey âşık ki mahremsin, Bura mahrem makamıdır; Seni ehl-i vefa gördüm.” (Nesimi) Bin kere va’dedeceğine bir kere vaadini yerine getir! MUHAMMED TAHA YILDIRIM !!!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
+1 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
![]() Alıntı:
teşekkürler ... bu yazı okulumuz dergsi için yazmıştım orda baya ilgi görmüştü fakat burda bir hüsaran... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
![]() Alıntı:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() sen mi yazdın ya çok güzel ama gerçekten ben yazı için vermiştim bi + şimdide de
sen yazdığın için verdim bi tane daha + ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() paylaşım için teşekkürler gaziosmanpaşa s.çifliğindenmi ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |