AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-14-2007, 16:45   #1
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Standart ÇELİK'TEN 9 İLE ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
Yeni eğitim yılının açılmasına sayılı günler kala medyanın karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, 2012 yılında 12 yıllık eğitimin zorunlu hale getirileceğini söyledi.

Çelik'in açıklamaları özetle şöyleydi:

58'inci ve 59'uncu hükümet döneminde 6 başlıkta ciddi sıkıntılar tespit ettik. Bu sıkıntılar yerine gidilerek belirlendi ve sıkıntıların tedavisine başlanmıştır. Bu sene sonunda 130 bin yeni derslik yapmış olacağız. Başbakan Erdoğan, en yüksek bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin olacağını9 açıkladı. En büyük pay milli eğitimin olacak ve tüm öncelik Milli Eğitim'in olacak. Büyükşehirlerde 1'den fzla Fen lisesi açacağız. Üniversitesi olmayan 9 vilayete üniversite kuracağız.

Bu dokuz vilayet;

- Şırnak
- Hakkari
- Iğdır
- Ardahan
- Gümüşhane
- Bayburt
- Tunceli
- Yalova
- Bartın

İstanbul'da 16 okul yıkılıp yeniden yapılacak. okulların açılacağı zaman böyle bir çalışmanın yapılmaya başlandığı yönünde basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bir okul iki ay içinde yıkılıp yapılmasına imkan yoktur.

Okullaşma oranı yüzde 50'ye yükseldi.

Yeni Anayasa çerçevesinde yüksek öğrenim reformu gerçekleşecek.

e-devlet uygulamasında atılan adımlar sonucunda Türkiye Almanya'nın önüne geçerek dünya genelinde sekizinci sıraya yerleşti. Bu konuda MEB lokomotif olmuştur.

Köy okullarına yakıt ödeneği çıkararak 'tezekle okula gitme' dönemini bitirdik.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın yerine getirilecek olan Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda yabancı dil sorularının da bulunacağını açıkladı. SBS'lerde sorulan soruların müfredatla uyumlu olacağını belirten Çelik, bu durumun okul derslerine olan önemi artıracağını söyledi. Yeni başlatılan bir çalışmayla Türkiye'de kütüphanesiz okul bırakmayacaklarını duyuran Çelik, okullaşma oranının yüzde 90'a ulaşmasını tahmin ettikleri 2012 yılında 12 yıllık kesintili eğitimin zorunlu olacağını bildirdi.

İşte başlık başlık Çelik'in yaptığı önemli açıklamaları:

OKS tarihe karışacak, yerine BTS gelecek

Ortaöğretim Kurumları Sınavı(OKS) bu yıl son kez yapılacak. Bugünkü şekliyle OKS tarihe karışacak. Bunun yerine 6'ncı, 7'nci ve 8'nci sınıflarda Seviye Belirleme Sınavı(SBS) yapılacak. Bu Seviye Belirleme Sınavı yeni getirdiğimiz müfredata uyumlu hale getirilecek. Böylece okul dersleri daha önemli hale gelecek. Başarıyı okul derslerindeki başarı belirleyecek. Geçen yıl kararı yeni aldığımız için çocuklar ani bir şokla karşılaşmasın diye seviye belirleme sınavı yapılmadı. Bu öğrencilerimiz bu yıl iki sınava birden yapılacaktır.

SBS'de yabancı dil soruları da olacak

Türkiye'de yabancı dil öğretemiyoruz. Ne ilköğretim ne de ortaöğretimde yabancı dil öğretemiyoruz. Temel sorun OKS gibi sınavlarda soru çıkmamaktadır. Öğrenci soru çıkmayan dersi yük olarak görmektedir. Bundan böyle her yıl yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı'nda yabancı dil soruları da olacak.

Kütüphanesiz okul kalmayacak

Kültür Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği yaparak kütüphanesiz okul bırakılmayacak. Bütün okulların birer kütüphanesi olacak.

12 yıllık eğitim 2012 yılında zorunlu olacak

Kesintili 12 yılılk zorunlu eğitimin hazırlıkları için bu çalışmalar yapılıyor. 2012'de yüzde 90'lık bir okullaşma oranına ulaştığında kesintili zorunlu 12 yıllık eğiteme geçecek.

HABER7COM

GÜLseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-14-2007, 17:11   #2
Kullanıcı Adı
Evrem
hiç qerek yok ßence artık üniv. lise qißi olucak hec ßi önemi kalms
Evrem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2007, 17:30   #3
Kullanıcı Adı
GÜLseven
tabi önemli olan üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulabilmek...
Alt 09-14-2007, 17:40   #4
Kullanıcı Adı
loneliness
Arkadaşlar üniversiteye bir iş kapısı gibi bakarsak üniversiteleri üniversite olmaktan çıkarırız... Üniversite bir insana neler kattığını hepimiz biliyoruz...

Keşke herkez üniversite mezunu olsa.....
Alt 09-14-2007, 17:58   #5
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar üniversiteye bir iş kapısı gibi bakarsak üniversiteleri üniversite olmaktan çıkarırız... Üniversite bir insana neler kattığını hepimiz biliyoruz...

Keşke herkez üniversite mezunu olsa.....
tabiki haklısın iş dışındada insana kattığı değerlerde çok büyük bende bunu yaşıyorum...
Alt 09-20-2007, 20:38   #6
Kullanıcı Adı
Başbakan
Açıkçası üniye gelirken siyasetten felan uzak duracağım demiştim. Ne varki okuduğum bölümdeki profesör ve asistanların hükümete yalan yanlış sallamaları sonucu en ateşli AKPartili oldum denilebilir. Koskoca 50-60 kişilik sınıfta tek başıma AKP'yi savunuyordum bana destek geliyordu. Tabi yalnız olmadığımı bilmek beni mutlu etmişti... O zaman seçimlerde sandıkları patlatacağımızı anlamıştım... :D
Başbakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2007, 20:42   #7
Kullanıcı Adı
maviinsan
Şırnak ve Hakkari ye kimse gitmezki.Oraya üniversiteye gerek yok.Onun yerine diyarbakırda açılsa daha iyi olur
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2007, 20:52   #8
Kullanıcı Adı
Başbakan
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Şırnak ve Hakkari ye kimse gitmezki.Oraya üniversiteye gerek yok.Onun yerine diyarbakırda açılsa daha iyi olur

Sevgili kardeşim doğudaki binlerce genç liseden sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamıyor. En azından ayaklarına kadar gelen hizmetin değerini bilirler. Mesela İzmitte kaldığım yurtta bir arkadaşım Hakkariliydi. Bayramlarda bile memleketine gidemedi. 15 tatil ve yaz aylarında ailemi görüyorum dedi. Şimdi Hakkaride bir üni açılsa bu arkadaşım mühendislik okusa kötü mü olur? Aslında söylediğini anlıyorum ama hani bir otobüs seferi koymak istersin. Yaw ta mahallenin en uçlarına ne gerek var. Ortalıkta son durak yaparım yeterli olur hesabı. Biliyorum senin niyetin böyle değil kardeşim :D ama hizmet yapılıyorken destek verilmeli.
Başbakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2007, 20:55   #9
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Ben desteklemiyorum partimizin yeni üniversiteler açmasını.İşsizlik ile ilgili sorunlara geçici çözümler getiriyor bu proje ve isanlar bu üniversitelerden mezun olduklarında çok büyük işsiz yığılmaları yaşanacak...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)