09-16-2007, 03:41 | #1 |
Beyaz Saray'da Bush protestosu
ABD'de, Irak'taki savaşı protesto eden binlerce kişi Beyaz Saray önünde gösteri düzenledi. 5 bin kişinin katıldığı protestoda 'Bush'u görevden alın' yazılı pankartlar taşındı.
Beyaz Saray'da Bush protestosu Irak'taki ABD birliklerinin çekilmesini ve ABD Başkanı George W. Bush'un görevinden alınmasını isteyen sayıları 5 bin dolayında kişi, üzerlerinde, ''Birliklerimizi destekleyelim, savaşı durduralım'' ve ''Bush'u görevden alın'' yazılı pankartlar taşıdılar. Savaş karşıtı gösterinin organizatörlerinden Brian Becker, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Bugün Washington ve diğer kentlerin sokaklarında binlerce kişi, Bush'dan Irak'taki savaşı derhal durdurmasını istiyor'' dedi. Gösteriye katılanlar arasında aileler, öğrenciler, emekli askerler ve 4.5 yılda 3 bin 760 askerin öldürüldüğü Irak'ta yaşamlarını yitiren kimi askerlerin aileleri de bulunuyor. Gösteriye kamuflaj elbisesiyle katılan ve Irak'ta 2006'de görev yaptığını belirten 21 yaşındaki Phil Aliff, ''1 yıl Ebu Garib ve Felluce'de kaldım. Bana görevimizin Irak'ı istikrara kavuşturmak olduğu söylenmişti. Ancak oraya gidince hiçbir şey inşa etmediğimizi ve halkın bize karşı tavır almasına yol açtığımızı gördüm'' dedi. Irak'ta 13 Ağustos 2004'te oğlu Niel'i yitirdiğini belirten Diane Santoriello ise, ''Kongre'den bu çatışmaya maddi destek sağlamayı kesmesini istemek için buradayım. İran'a karşı diğer bir savaş başlatılabileceği düşüncesi beni dehşete düşürüyor'' diye konuştu. ABD'de yapılan son kamuoyu yoklamaları, Amerikalılar'ın yüzde 62'sinin Irak'taki savaşın hata olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor AA haber7.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-16-2007, 13:15 | #2 |
Beyaz Saray'da Bush protestosu
protesto ediyorlar gene seçiyorlar......ırakta yaşananların çoğundan haberdar bile değiller acayip basın sansürü var özgür amerikada...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|