AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-30-2009, 16:48   #1
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart İnternet Bağımlısına Elektrikli Tedavi




Çin genç nüfusun yüzde 14’ünün internete bağımlı olduğu gerekçesiyle açtığı rehabilitasyon merkezlerinde düşük voltajlı elektrik şoku vererek internet bağımlılarını tedavi ediyor.
Çin son yıllarda Güney Kore, Tayland ve Vietnam gibi gençlerin internet kullanımını kısıtlamak için çalışmalara başladı. Devlet gençlerin internet kafelere girişlerini engelleyen yasalar çıkarırken bir yandan da internet üzerinden oynanan oyunların 5 saat sonra kendi kendilerine kapanmaları için bir uygulama başlattı.
İnterneti çok kullanmanın gerçekten bağımlılık olup olmadığı konusu bütün dünyada psikologlar tarafından tartışılıyor. Konunun bağımlılık olarak görülmesi gerektiğini söyleyenler insanların internet uğruna sosyal hayatlarını bitirmesini, okul ve işlerini aksatmasını kanıt olarak gösteriyorlar.
Fakat başka ülkeler Çin gibi davranarak internet girişini kısıtlamadı, siteleri sansürlemedi, ya da internet üzerinden ifade edilen farklı siyasi görüşleri takip altına almadı. Google gibi internet şirketleri de Çin’i kınamak yerine bu isteklerine ses çıkarmadığı için çok kere eleştirilerin hedefi olmuştu.
Internet bağımlılığı kampanyası kapsamında Çin hükümeti 8 rehabilitasyon kliniğine maddi destek sağlıyor.
DÜŞÜK VOLTAJLI ELEKTRİK ŞOKLARI
Daxing’de bir klinikte yaşları 12 ila 24 arasında değişen 60 hastanın çoğu ebeveynleri tarafından buraya getirilmiş, ve ayda Çin’de ortalama bir maaşın 10 katı fazla olan 1300 Amerikan doları ücretle burada tedavi görüyorlar.
Eski bir askeri araştırmacı olan ve daha öncesinde de eroin bağımlılarının tedavisiyle ilgilenen Tao Ran tarafından yönetilen merkez danışmanlık, askeri disiplin, ilaç, hipnoz ve düşük voltajlı elektrik şoku tedavisiyle internet bağımlılarını iyileştirmeye çalışıyor.
Tao, şimdiki hastalarıyla eski hastaları arasında benzerlik gördüğünü ve bu yüzden de tedavinin kolaylaştığını ifade etti. “Örneğin bir hastaya internete girmek istediğinde izin vermediğiniz zaman onda fiziksel bir tepki de gözlemliyorsunuz. Bu da madde bağımlılarının tepkisinden farklı değil. Ayrıca bugün yarım saatliğine internete girip ertesi gün bu süreyi 45 dakikaya çıkarma isteği de alkole bir kadehle başlayıp sonra bunu yarım şişeye çıkarmayı istemeye benziyor.”
Sıkı disiplinin uygulanan merkez bir askeri üste kurulmuş. Merkez kapılarındaki demir parmaklıklar ve kilitlerle dikkat çekiyor.
Merkezin ilk katında agresif davranışlar gösteren, motivasyon ve uyku bozukluğundan çeken gençlerin tedavi edildiği sıcak ve iyi ışık alan odalar bulunuyor. Diğer katlarsa mavi-gri renklere boyanmış, ve gençleri dinç tutmak için soğuk tutuluyor.
İç Mongolya’dan kliniğe gelmiş olan 21 yaşındaki Yu Bo ve Hebei Bölgesi’nden 15 yaşındaki Li Yanjiang bilgisayar başında 4 saat kadar vakit harcadıklarını ve günlük hayatlarının bundan etkilenmediğini, ancak ailelerinin onların kliniğe yatmalarını istediğini söylüyor. Yu kendisini denemek için gelmeyi kabul ettiğini söylerken Li ailesinden uzaklaşmak için gelmeyi kabul ettiğini söylüyor.
22 yaşındaki işletme öğrencisi He Fang da internette oyun oynamaya başladıktan sonra notlarının düştüğünü, kliniğin ona “düşünce tarzını değiştirmesi” konusunda yardımcı olduğunu söylüyor.
Kliniğin 3. katındaki ağır vakalarla ilgili konuşmaktan herkes çekiniyor. Tao, burada kalan hastaların 4-5 senedir internete bağımlı olduğunu, ve danışmanlık servisi almayı reddettiklerini söylüyor. Hatta hastalardan biri bileklerini kestiyse de kurtarılmış. Buradaki gençler 24 saat gözetim altında tutuluyor.
Tao 3. kattakiler dışındaki hastaların çoğunun tedavi sonrasında hayatına normal bir şekilde devam ettiğini söylese de, Shanghai’da internet bağımlılığı araştırması yapan psikolog Guo Tiejun merkezin sert tedavi metodları açısından fazla ileri gittiğini söylüyor. Tiejun yumuşak bir yaklaşımın daha etkili olacağını düşünürken, Çin bu uygulama konusunda dünyadan tepki çekmeye devam ediyor.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-30-2009, 16:50   #2
Kullanıcı Adı
Beyazgülüm
Standart
yuh yani tedavi şekilleri bile çin işkencesi

Konu Beyazgülüm tarafından (03-30-2009 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ..
Beyazgülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 16:54   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Alıntı:
Beyazgülüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yuh yani tedavi şekilleri bile çin işkencesi

Çoğu kişinin sorunu yıllar geçtikçe teknoloji ile birlikte yeni hastalıklarda baş gösteriyor...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi