AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-16-2009, 09:26   #1
Kullanıcı Adı
Feride
Standart 'Çılgın Türk' Özakman ADD'den istifa etti

Ergenekon operasyonunda son dalganın yaşandığı gün Atatürkçü Düşünce Derneği'nden (ADD) sürpriz bir istifa gerçekleşti.

İstifanın, 'akademik dalga' yorumlarının yapıldığı gözaltı saatlerine denk gelmesi dikkat çekti. Başta askerler olmak üzere bazı çevrelerin başucu eseri haline gelen "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman, ADD ile yollarını ayırdı. İstifa ettiğini Zaman'a doğrulayan Özakman, "Zaten hatır için girmiştim." dedi. Sağlık nedenleriyle dernekten ayrıldığını ifade eden Özakman, aslında geçen yıl istifa girişiminde bulunduğunu belirtti. Turgut Özakman, genel başkanlığını Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un yaptığı ADD'de, genel yönetim kurulu üyeliğini yürütü- yordu.

ADD ile Ergenekon örgütü arasındaki ilişki biliniyor. Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı konumunda olan emekli Orgeneral Şener Eruygur, gözaltına alınıp cezaevine gönderildiğinde ADD başkanlığı görevini yürütüyordu. Özakman'ın istifası ve zamanlaması akla Ergenekon yapılanmasını getirdi. Ünlü yazarın Ergenekon'la ilişki içinde olduğu gerekçesi ile ADD'den istifa etmiş olabileceği yorumlarına yol açtı. İstifasıyla ilgili Zaman'a açıklamalarda bulunan Turgut Özakman, gerekçe olarak sağlık nedenlerini gösterdi. Geçtiğimiz yıl istifa girişiminde bulunduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen Özakman, "Dürüstçe söylemem gerekirse hatır için üye olmuştum, sağlık durumum kötüleşince istifa etmeye karar verdim. Yönetim kurulu üyesi olunca yapmam gereken işler oluyor. Yapamadım. Ben zaten hiçbir derneğe üye değildim, buraya da hatır için olmuştum." ifadelerini kullandı.

ömer şahin zaman

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)