![]() |
#1 |
![]() Epiri professional 3.0 daha hızlı internet özelliği ile, dijital berraklıkta, son teknolojik tasarımıyla kullanıcı odaklı, etkileyici, yeni nesil bir alternatif internet programıdır.
Mevcut internet uygulamalarına alternatif olacak Epiri Professional, uygulamaları daha estetik, daha kullanışlı ve çok daha hızlı sunuyor. Epiri Professional, 3 Boyutlu Modelleri ve animasyonları eklenti olmadan, servisler ile internet uygulamalarında görüntülemeye imkân verecek ilk örnektir. Epiri, aynı zamanda oyunlar, ticari, teknik, eğitim v.b amaçlı ürün ve hizmetlere ait modellerin internette görüntülenmesine imkân sağlayarak bu alanlarda yeni bir çığırın açılmasına öncülük edecektir. Epiri teknoljisinin sunduğu özellikler sebebiyle, 3 Boyutlu ve 2 Boyutlu animasyonlar, artık ek bir program yüklemeden izlenebilecek. Epiri Tracking Technology sayesinde, 3 boyutlu internet modelleri, 360 derece çevirerek internet, intranet ve masaüstünde izleyebileceksiniz. Epiri, hem bilgisayarınızdaki hem de internetteki kaynakları arama bulma özelliğine sahiptir. Arama ve bulma konusunda çok özel yetenekleri bulunan Epiri Professional için özel geliştirilen Horizon Veri Sistemleri, çok büyük kapasiteleri çok hızlı ve kolay bir şekilde masaüstünde, internette, intranette arayabilmekte. Aynı anda birçok platformda ve kaynakta arayarak sonuç getirme özelliğine sahiptir. İnternet, İntranet ve Yerel bilgisayarınızdaki veritabanlarına ve dosyalara yani kaynaklara servisler ile bağlanarak çoklu arama yapar. Program Windows işletim sisteminde çalışmasına rağmen Servisler sayesinde Linux, Unix, Mac, IBM farklı işletim sistemlerindeki tüm sistemlerden veri arayabilir. Veritabanı ve Dosya tipi bağımsız arama yapar, yani tüm veritabanları ve dosyalarda verileri arayıp verileri görüntüleyebilir. Çoklu aramalarda her bir arama yapılan kaynakta aynı anda farklı alanları arama özelliği de bulunmaktadır. Servis tanımlanabilir tipte olan tüm kaynaklarda arama yeteneği ile bir Explorer’dan dahi çok fazla arama kabiliyeti ve genişletilebilir arama yapısı ile bir çeşit Explorer ya da Search browser denilebilir. İnternette ve İntranette yaptıkları ile bir tarayıcı ya da arama tarayıcısı da denilebilecek Epiri Professional, yeni nesil bir sistemin ilk prototipi ve geçiş ürünüdür. RSS dosyalarında sayfalamayı standart olarak sunan Epiri, RSS verilerinin geliştirilmesinde yazılım geliştiricilere yeni fırsatlar sunacaktır. Medya; Resim, Ses, Video, 3 Boyut, 2 Boyut ve Animasyonlar konusunda medya veri sistemlerini farklı bir felsefe ile çok daha hızlı ve etkin kullanmakta. Medya sistemlerinde Lokalizasyon ve çok dilde medya ile artık medyaları kendi dilinizde ve açıklamaları genişletilebilir izleyebileceksiniz. Epiri Professional, yeni nesil alternatif internet ile, Yazılım geliştiricilere, filmlerde görülen arayüzlerden çok daha güzel arayüzler geliştirebileceği bir platform sunmaktadır. Yazılım geliştiriciler html benzeri etiketlenmiş bir dil olan Epiri Professional in kullandığı “Document dili”ni kullanabilecekleri gibi xaml de kullanabilirler. “Document dili” Horizon Yazılım tarafından geliştirilmektedir. Document dili, Yazılım geliştiricilerin çok daha hızlı ve güzel görünümlü program ve program arayüzleri geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Farklı bir mimarisi ve felsefesi olan Epiri Professional 3.0 kullanıcılarına, uygulamaları ve interneti daha kolay, hızlı ve verimli kullanmalarını sağlayacak. Horizon Yazılım, yeni nesil alternatif internete uyum ve geçiş için, ben kullanıcıyım, ben yazılım geliştiriciyim, ben profesyonelim, ben grafik sanatçısıyım, ben ses sanatçısıyım diyen her meslek grubundan ve hayatın her bölümünden kişi ve kaynak geliştiricilerin, kabiliyetlerini ortaya koyup geliştirecekleri bir platform ve fırsatlar sunmaktadır. Epiri 3.0 programında, yazı, medya (resim, 3d, 2d), ses, video gibi dosyalar, “kaynak” olarak adlandırılıyor. Kaynaklar, bağımsız kişiler tarafından oluşturulabilir. Kaynak oluşturucular, birbirinden bağımsız olarak, veri kaynakları, medya kaynakları, ses kaynakları hazırlayabilecek ve her projede bu kaynaklar kullanılma özelliğine sahip olacak. Dolayısıyla, bağımsız olarak hazırlanıp “ortak kullanılabilecek kaynaklar” internette, intranette ve bilgisayarlarda hiçbir ek düzenleme yapmadan kullanılabilir olacak. Tüm kaynaklarda lokalizasyon ve çoklu dil desteği bulunmaktadır. Kullanıcılar, kaynağın oluşturduğu dillerde kendi istedikleri dili kullanabilirler. Kendi bildikleri diller tanımlı değilse kaynaklara bu dilleri ekleme olanağı da olabilecek. Kaynakların oluşturulması, düzenlenmesi, geliştirilmesi için Horizon Yazılım, çeşitli programlar geliştirmektedir. Bu programlardan bazıları; Horizon Epiri Editor, Horizon Media Editor, Horizon Sound Editor, Horizon Media Player, Horizon Media Gallery, Horizon Media Server, Horizon Media Manager, Horizon 3D Optimizer olmak üzere birçok program, yeni nesil alternatif internet için geliştirilmektedir. Bu programlar kullanıcılara zaman içerisinde ulaştırılacaktır. Horizon yazılımın geliştirdiği “Editör”ler, giriş seviyesinde bir kullanıcının basitçe kullanabileceği kadar kolay, Yazılım geliştiricinin kod geliştirebileceği kadar gelişmiş seçenekleri bir arada taşıyarak her tipte kullanıcıya hitap edecek. Horizon Yazılım, “Editör” programlarının, bireysel ve kurumsal versiyonlarını yakın zaman içerisinde dağıtıma başlayacaktır. Epiri 3.0, internet servis uygulamalarını tam anlamıyla kullanmakla birlikte onların geliştirilmesi ve daha ileriye taşınması için neler yapılabileceği konusunda yazılım geliştiricilere fikir vermektedir. İnternet servisleri ve İnternet uygulamaları için daha iyi görüntüleme ve daha güzel sonuçlar oluşturma için “Horizon Document Dili” ile çok daha hızlı ve güzel arayüzler geliştirebilirsiniz Haber Merkezi / TİMETURK
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|