![]() |
#1 |
![]() Malatya Kayısısını Markalaştırma Projesi (MİŞMİŞ) kapsamında hazırlanan kitap, CD ve broşürler, Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'da 126 ülkeye postalanacak.
Malatya Kayısısını Markalaştırma Projesi (MİŞMİŞ) kapsamında hazırlanan kitap, CD ve broşürler, Avrupa, Afrika, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'da 126 ülkeye postalanacak. Proje sorumlusu Yusuf Vural, Malatya Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, projeyi kendisi gibi Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapan arkadaşı Ruziye Tali ile birlikte Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün isteği üzerine hazırladıklarını söyledi. Projenin AB'den alınan 68 bin avro hibe ile hazırlandığını belirten Vural, şöyle devam etti: ''Proje ile Malatya kayısısının yararları, kayısı çeşitleri, üretimi, ihracatı ve üretilen yan ürünler hakkında bilgi vererek kayısının Avrupa ve dünyada tanıtımını amaçladık. Bu açıdan mevcut pazara yenisini eklemek hedefimiz. Dünya tanıtımının yüzde 65'inin internet üzerinden yapıldığını biliyoruz. İnternet sitesi, tanıtım filmi, kitapçık, CD ve broşürleri 6 dilde hazırladık.'' AB'den gelen hibenin hazırlıkları karşıladığına işaret eden Vural, şunları kaydetti: ''Projenin postalama ayağı durdu. Hazırladığımız bu tanıtım filmi, kitapçık, CD ve broşürlerin yurt dışına postalanması için eş finansmanların taahhüt ettikleri miktarı vermesi lazım. Kayısının tanıtımı yapılmıyor deniliyor, bu proje kayısıya ilaç olacak. Hazırlanan dokümanlar Avrupa'da 35 ülkede 310 adrese, Avustralya'da 20 ayrı adrese, Afrika'daki 20 ülkede 260 ayrı adrese, Asya'da 30 ülkede 370 ayrı adrese, Kuzey Amerika'da 10 ayrı ülkede 220 ayrı adrese, Güney Amerika'da 20 ülkede 165 ayrı adrese gönderilecek. 126 ülkede bin 345 adresteki ticaret odalarına, sanayi birliklerine, ihracatçı birliklerine ve tarımla ilgili önde gelen üniversitelerin kütüphanelerine bu hazırladığımız dokümanları göndereceğiz.'' Vural, süresi 12 ay olan projeye Malatya Kayısı Vakfı, Malatya Ticaret Borsası ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak olduğunu belirtti. -MARKA ŞEHİR MALATYA- Vural, MİŞMİŞ projesinin yanı sıra ''Marka Şehir Malatya'' adıyla bir proje daha hazırladıklarına da işaret ederek, projeye İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak olduğunu, proje ile Malatya'yı doğrudan dünyaya tanıtmak istediklerini anlattı. Uzun vadede Malatya için imaj oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Vural, şu bilgiyi verdi: ''Malatya, vitrini olmayan bir alışveriş merkezine benziyor. Sahip olduğu potansiyele karşılık turizmden hak ettiği payı alamıyor. Bu açıdan yine 6 dilde tanıtım filmi, CD, web sitesi, kitapçık ve broşürler hazırladık. Malatya'yı bütün güzellikleri ile tanıtacağız. Bu sayede yeni turistik işletmeler kurulmuş olacak.'' malatyaaktuel
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bizimle paylaştıgın için teşekkürler ibrahim.... ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ben teşekkür ederim kardeş görevimiz
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bu demek ki 126 ülkede malatyalı olarak tanınıyoz.he he :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() kayisi demedim mi ben sana dunyaya acilacaksin diyeeeeeeee bak iste buyuk sozu diye buna deniyor :
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bizi kim tanımaz yaw.....biz MALATYALIYIZ çünkü
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ne güsel tuttugum takımda dünya takımı nede olsa..malatya-gs herkese nasip olmaz :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |