AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-26-2009, 18:44   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Ermenistan, TRT'nin Ermenice ve Kürtçe yayınından habersiz
Hükümetin demokratikleşme açılımı çerçevesinde TRT, 1 Nisan'da önemli bir adım atarak Kürtçe ve Ermenice radyo yayınlarına başladı. TRT, Ermenice yayınlarda iki halk arasındaki kültürel benzerliklere ve Ermenistan'da yaşayan insanları ilgilendiren haberlere yer vereceğini açıkladı. Ancak Ermenistan'da kimse TRT'nin bu yayınlara başladığını bilmiyor. Ermenistan Radyosu ise 50 yıldan bu yana Türkçe yayınlarını sürdürüyor.

Türkçe yayınlar 1 Mayıs'tan itibaren internet üzerinden de dinlenebilecek.

Zaman'ın iki ülke ilişkilerinde medyanın rolünü görüştüğü Ermenistan Radyosu Genel Direktörü Armen Amirian, Ankara'nın Ermenice radyo yayınına başladığını duymadığını söyledi. Ermeni yetkilinin şaşkınlığı dikkat çekti. Ardından Ermenistan Radyosu'nun Türkçe yayın yapan ekibi katıldı görüşmeye. Onlar da böyle bir yayından haberdar olmadıklarını bildirdi. Kürtçe yayınlardan da haberi olmayan Ermeni yetkililer, gazetecilerden TRT'nin yayınlarına ait frekans bilgilerini rica etti. Başkent Erivan'da bu konuda görüşüne başvurulan diğer Ermeni gazeteciler ve çok sayıda kişi de TRT'nin yayınlarından bilgileri olmadığını belirtti.

ERMENİ RADYOSU'NDA 50 YILDIR TÜRKÇE YAYIN VAR

Ermenistan Radyosu halen 14 farklı dilde yayın yapıyor. Türkçe ve Kürtçe de bu yayınlar arasında. Genel Direktör Amirian bu yayınların 1955 yılında başladığını aktardı. Armen Amirian Ermenistan Devlet Televizyonu Genel Müdürü Alexan Haroutunian'un geçtiğimiz sene Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatarak TRT ile işbirliğinin iki taraf için de faydalı olacağını vurguladı. Amirian, Türkçe yayının hedef kitlesinin Türkiye'deki gizli Ermeniler olduğunu da şu sözlerle işaret etti: "Türkiye'de Ermeniler Ermenistan hakkında bilgi almak istiyor. Türkiye'nin doğusundaki Ermeniler Ermenice bilmez. Adlarını değiştirmişler, Ermeni olduklarını sadece ninelerinden duymuşlar." Türkçe yayınlar hafta içi 15 dakika, pazar günü ise yarım saat olarak yapılıyor. Yayın çoğunlukla haberlerden oluşuyor. Armen Amirian iki ülke arasında normalleşme sağlanır ve ihtiyaç oluşursa Türkçe yayın saatinin artabileceğini bildirdi. Türkçe yayınların Soğuk Savaş döneminde SSCB propagandası yapmak için başladığını; ancak artık Ermenistan'ın anlatıldığını dile getirdi.

SERVET YANATMA, SELAHATTİN SEVİ ERİVAN

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2009, 19:00   #2
Kullanıcı Adı
fetö
atılan adımlar çok yanlış bence..

+ olarak "TÜRK" olmayı "faşizan" bir hareket olarak nası algılayabilirsin "_AQ_P"
ne yani şimdi "ne mutlum Türk'üm diyene" yerine "Türkiyeliyim" mi demeliyiz?
çok komik..
burası TÜRKİYE ve TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR! (ve manevi olarak TÜRK hisseden herkesin..)
fetö isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2009, 19:12   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
fetö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
atılan adımlar çok yanlış bence..

+ olarak "TÜRK" olmayı "faşizan" bir hareket olarak nası algılayabilirsin "_AQ_P"
ne yani şimdi "ne mutlum Türk'üm diyene" yerine "Türkiyeliyim" mi demeliyiz?
çok komik..
burası TÜRKİYE ve TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR! (ve manevi olarak TÜRK hisseden herkesin..)

arkadaşa niye bu kadar tepki gösterdinki dinimizin sevmediği ırkçılıktan üstün millet anlayışından kurtulduk demiş normal bir şekilde ayrıca neden ermenice yada kürtçe RADYO yayını yapma yanlış olsunki bana birtek mantıklı sebep söyleyebilirmisiniz?
Alt 04-26-2009, 19:34   #4
Kullanıcı Adı
fetö
Alıntı:
türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşa niye bu kadar tepki gösterdinki dinimizin sevmediği ırkçılıktan üstün millet anlayışından kurtulduk demiş normal bir şekilde ayrıca neden ermenice yada kürtçe RADYO yayını yapma yanlış olsunki bana birtek mantıklı sebep söyleyebilirmisiniz?
Irkçılağa kesinlikle karşıyım lakin ermeniler hiçbirşey hak etmiyor ki..bizim bayrağımızı yakan insanlar bir yandan da sınırın açılmasını,bir anlamda dünyaya açılmayı istiyor bu kadar yüzsüzler yani.ha ermeni asıllı T.C vatandaşı kardeşlerimiz var;ben kesinlikle kan üzerinden yorum yapamam Allah öyle yaratmış ama davranışlar insanlara ait ,ben benim ülkeme saygısızlık yapanlara da asla yenilik getirmezdim açıkçası.ayrıca "ben Türkiyeliyim" yerine " ben Türk'üm" demek ırkçılıksa,ben bir ırkçıyım
Ama tekrar edeyim;hayatımda tanıdığım en sapkın hastalık "ırkçılık"tır ve Allah bu yola düşürmesin kimseyi :|
Alt 04-26-2009, 19:44   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
fetö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Irkçılağa kesinlikle karşıyım lakin ermeniler hiçbirşey hak etmiyor ki..bizim bayrağımızı yakan insanlar bir yandan da sınırın açılmasını,bir anlamda dünyaya açılmayı istiyor bu kadar yüzsüzler yani.ha ermeni asıllı T.C vatandaşı kardeşlerimiz var;ben kesinlikle kan üzerinden yorum yapamam Allah öyle yaratmış ama davranışlar insanlara ait ,ben benim ülkeme saygısızlık yapanlara da asla yenilik getirmezdim açıkçası.ayrıca "ben Türkiyeliyim" yerine " ben Türk'üm" demek ırkçılıksa,ben bir ırkçıyım
Ama tekrar edeyim;hayatımda tanıdığım en sapkın hastalık "ırkçılık"tır ve Allah bu yola düşürmesin kimseyi :|

tabiki hak etmiyorlar ama neyazıkki bizim 1915 diasporasını ermniler dünyaya soykırım olarak yansıttılar ve biz bunun zıttını yapamadık şimdi geç kalınmış olan isbatı yapmak için görüşmeler var kapı açılmadı zaten kesin açılacak diyede birşey yok zaten ama ermenice ve kürtçe radyo yayını güzel bir gelişme bizi bizim gözümüzle dünyayı bizim gözmüzle görecek dinleyenler belkide hatalarından vaz geçmede etkili olacak ülkemize bakyığımızda yabancı kökenli kanallar radyolar izleniyor ve etkileniliyor radyo işide oan benzer ha sınırın açılması bencede doğru değil ama eğer bizim soykırımcı damgamız kalkacaksa varsın 1 sene açık olsun sonra gene kapatırız
sana göre değil belki bana görede değil ama ben türküm demek ırkçılık olmasada üstün ırk anlamında kullanılıyorsa ırkçılıktır. ve malesef asker o anlamda kullanıyor....
Alt 04-26-2009, 19:52   #6
Kullanıcı Adı
fetö
eğer dediğin gibiyse ve sen mutluysan,ben mutluysam neden alışılageldiği gibi "TÜRK'üm" demekten çekinelim ki güzel kardeşim :|
dediğin gibi bunu ırkçılık bazında kullanan varsa onların suçudur..
Ermeniler bu 4T politikasını sürdürdüğü sürece de açıkçası onlara karşı "anti-hümanist" duygular besleyeceğim..
Alt 04-26-2009, 19:57   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
çekinmeyelim zaten kerdeşim asıl çekinirsek hata olur ama kuruluşlar demesse iyi olur
4t konusunda ben türkiyedeki ermeni yada yahudileri bile hiç sevmem istedikleri kadar kardeşiz desinler
Alt 04-26-2009, 20:30   #8
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
_AQ_P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne mutlu Türküm dersen üstün irk olarak algilarsin. Türküm desem ne olacak ki? Digerlerinden daha mi iyi olacagim? Ne gibi bir özelligi var anlatirmisin?

"Ne Mutlu Osmanliyim diyene" veyahut "Türkiyeliyim diyene" söyleyebiliriz.
sen hangi ülkede yaşıyorsunda türk topraklarını tanımıyorsun, ha şöyle dersin ermeni, türk rum, laz, çerkez, kürt ayrım yapmadn barışça türk topraklarımızda yaşıyabiliriz ama türk topraklarını tanımamazlıktan gelemezsin, biz türkler yine art niyetiyiz ama ermeniler hç art niyetli değiller gerilimi yükselten de ermenilerdir, eğer krabağ sorunu çözülür sınırlar açıldı diyelim eğer türk kardeşlerimizi rhatsız edecek ve türk topraklrında bir takım eylemlerde bulunurlarsa o sınır tekrar yüzlerine kapanır...
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-26-2009, 20:38   #9
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
_AQ_P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nihayet Ulus devlet bitiyor. Artik üstün bir irk olmayacaktir. TSK bile bunu kabullendi. Simdi Türkiye Silahli Kuvvetleri yaparsak harika olacak. Ayrimcilik sona erecektir bu sekilde...

Kaç yüzyıllık Silahlı Kuvvetlerin isminimi değiştireceksin.

Bence siz herşeyi bir tarafından tutup farklı yorumluyorsunuz....
Alt 04-26-2009, 21:15   #10
Kullanıcı Adı
fetö
bu adam bence geçen gün ki "anti-türk" :|
Allah ıslah etsin :İ

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)