04-26-2009, 21:55 | #1 |
Senegal'deki Türk okullarına bir yenisi daha ekleniyor
Batı Afrika'nın incisi sayılan Senegal eğitim alanında Türk okullarının başarısını konuşuyor.
Eğitime başladığı 1997'den beri ülkenin en iyi eğitim kurumları arasına giren Türk Okulları Senegal halkının gönlüne girmeyi başardı. Şu anda beş kolejin bulunduğu Senegal'de Türk okullarına talep artınca Senegal hükümeti yeni bir Türk kolejinin açılmasını istedi. Senegal Milli Eğitim Bakanı Moustapha Sourang'ın bizzat ilgilendiği kolejin yapımına bir ay önce başlandı. Ancak resmi temel atma töreni geçtiğimiz hafta yapıldı. Türk okulunun temel atman törenine Mili Eğitim Bakanı Sourang, Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Ali Kaya Savut, Türk işadamları, Dakar'daki Türk Koleji öğrencileri ve Senegalli eğitimciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Moustapha Sourang, Türkiye ile Senegal'in dost ve kardeş ülkeler olduğunu, iki ülkenin de aynı kültürden beslendiğini söyledi. Birçok alanda Türkiye ile ortak çalışma yaptıklarını belirten Senegalli Bakan, Türk okullarının da bu dostluğu ve ortaklığı güçlendirdiğini dile getirdi. Özellikle son birkaç yıldır bu okulların Senegalli öğrencilerin gözdesi haline geldiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Sourang, yeni okulun yapımı için bizzat Senegal Cumhurbaşkanına teklif götürdüğünü belirtti. Kurban kesiminin ardından okulun temeline temsili olarak tuğla ve harç koyan ev sahibi bakan Sourang daha sonra yapılacak olan Türk okulunda incelemelerde bulundu. Yapımı planlanan Yavuz Selim Koleji, 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Okulda futbol, basketbol, voleybol sahalarının yanı sıra öğrenci yurdu, yemekhane, konferans salonu ve misafirhaneyi de bünyesinde barındıracak. Dakar'da temeli atılan Yavuz Selim Kolejinde lise öğrenimi yapılacak ve tamamlandığında 624 öğrenciye eğitim verecek. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-26-2009, 22:39 | #2 |
STV'de izlemiştim ben bu haberi...
Gerçekten gözlerim doldu o çocukları İstiklal Marşı'mızı söylediklerini gördüğümde... O insanlara ağızlarına geleni söyleyen acizlere göstermek lazım ama '' ...Allah Bunlara Göz vermiş görmezler...'' |
|
04-26-2009, 22:42 | #3 | |
Alıntı:
onlarında zoruna giden o zaten oralara türklüğü müslümanlığı yaymaları batıyor adamlara sadece ora değilki kardeşim resmen dünyanın dörtbir yanına hele hele Türkçe olimpiyatları bazıları karalıyorlar herbahaneyle ama her ne olursa olsun çok büyük hizmetler bunlar faydası belkide 50 yıl sonra ortaya çıkacak ama çoooooook güzel olacak inşallah..... |
||
04-26-2009, 22:57 | #4 | |
Alıntı:
Evet kardeşim Türkiye tekrar Cihan devleti olmaya başladığında bu gün Türkleştirdiğimiz Müslümanlaştırdığımız kardeşlerimiz arkadamızdan bizimle heryere gelir... |
||
04-26-2009, 23:09 | #5 | |
Alıntı:
Gurur duyuyor insan böyle şeylerden ya. Böyle şeyleri çekemeyenlerin olduğunu bilmekte güzel aslında. Yanlışın çokluğu doğruyu perçinliyor onu daha iyi kavramamızı sağlıyor.. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|