04-28-2009, 00:03 | #1 |
Gencler Bunları Hatırladınız mı ?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-28-2009, 00:13 | #2 |
hatırlamam mı ilkokul günlerimiz. Daha aklımıza gelmeyen neler var neler
eski deyince aklıma geldi. Rahmetli dedemin yıllar önce terkedilmiş köydeki virane evine girdim geçen gün belki tarihi özelliği olan eski eşyalar bulur müze niyetine evde saklarım diye neler buldum neler. 1940 lı yıllara ait eski kitaplar tavan arasında 1950 li yılara ait poşet içinde eski takvim kağıtları çok eski gazeteler 1940 lı yıllara ait siyah beyaz fotoğraflar, Dedemin babasının Çanakkale savaşında kullandığı kendisine özel eski eşyaları dedemin dedesinin 1. dünya savaşından önce Türkiyeye göçmeden bulgaristandayken tahtadan eski bir sofra yaptırır ve onu da yanında getirir. ben de onu tarihi özelliği olduğu için muhafazaya aldım. Daha aklıma gelmeyen yıllar önce terk edilmiş yıkılmaya yüz tutmuş köy evinde çok eski eşyalar buldum. Eski eserlere çok meraklıyımdır. Bu kadar tarihi eşyaları insan eline alınca bir acaip oluyor ağaç dikmek için kazdığım bahçede balkan savaşlarından kalma mavzer mermileri bulmuştum. üzerinde england yazıyordu. bizim köy edirne ile çanakkale arasında bir yerde olduğu için zamanında çok savaşlar yapılmıştı. Halen ev yapmak için temel kazıldığında hep kemikler çıkıyor. Şehit kanları ile sulanmış topraklarda yaşıyoruz |
|
04-28-2009, 00:16 | #3 |
Bende çoğunu hatırlıyorum...
|
|
04-28-2009, 00:16 | #4 |
wikinkleri çok severdim ben... (:
Şimdi görsem yine izleyebilirim(: |
|
04-28-2009, 00:23 | #5 |
O silginin ortasını dilerdik de iple boynumuza takardık kaybolmasın dye... :D
|
|
04-28-2009, 00:59 | #6 |
tweety,casper,bugs bunny çok severdim ya
yaşlanmışız |
|
04-28-2009, 01:03 | #7 |
|
|
04-28-2009, 01:04 | #8 |
Hatırlamaz mıyım ya Çocukluk yıllarımız... Ama en çok da o misketlere hayran kaldım şimdi. Olsa tekrar oynarım yani, o derece
|
|
04-28-2009, 01:04 | #9 |
|
|
04-28-2009, 01:17 | #10 |
Bu arı mayaları sınıfta hayatta almazdık biz.. Kız silgisi diye kalmıştı adı öyle hiç yanaşmazdık.. (: -- Misketlerim Evde kendi kendime bile oynardım -- Hem Üsküdar'da, hem de Küçükçekmece'de bu otobüslerden hala çok var.. (: -- Bu diziye bakmazdım pek, eve erken gelme fırsatımız olmuyordu yada daimi takip edemiyorduk ki.. -- 2 abim, bunlara hastaydı.. Ama ben izlemiyordum.. Neden bilmiyorum ama şu sarı kafalı olanından korkuyordum ben Sabahları başlıyordu zaten, yorganın altına girerdim hep bunu izledikleirnde.. -- Ben bunları gerçek sanıyordum.. -- Bu hep hatırımda. -- Böyle bi paranın varlığından bile ilk defa haberdar oluyorum.. -- Keşke hep böyle kalsalardı, bi yardım da ben yapardım.. (: -- Hatırlatma için de teşekkür ettim kardeş. İyi oldu.. + |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|