AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 03-16-2008, 17:03   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart 'Şiddetle dikkate alınması istenen' yazı..

Siyaset yazdıkları zaman yeterince dikkate alınmadıklarını itiraf eden İclal Aydın, bugün 'şiddetle dikkate alınmasını istediği' siyasi içerikli bir yazı yazdı. Konu kapatma davası.. işte her kesime yaptığı uyarı:

Vatan gazetesi yazarı İclal Aydın'ın dikkate alınmasını istediği siyasi içerikli yazısı...

Yasak Meyve..

Tamam siyasi yazmıyoruz. Kişisel tercihimiz bu. (Ben bizzat, şahsım adına diyorum) belki de bu yüzden sıradan bir vatandaş olarak siyasetle ilgili kaygı ya da eleştiri dile getirdiğimizde bir Bekir Coşkun kadar, bir Hasan Cemal kadar ciddiye alınmıyoruz.
Ancak az sonra yazacaklarımın şiddetle dikkate alınmasını istiyorum.
Siyasiler tarafından değil ama kamuoyu tarafından. Anneler, anne baba adayları, gençler tarafından...
AKP"nin kapatılması için başlatılan yasal başvuru bizi gerçekten çok belalı bir geleceğe sürüklüyor.
28 Şubat"ın bugünkü AKP iktidarını oluşturduğu gerçeği hepimizce kabul mu hanımlar beyler? Kabul... Recep Tayyip Erdoğan okuduğu şiir yüzünden hapse girdiğinde, bu hadisenin onu kahramanlaştırdığı ve muhtemelen geleceğin başbakanı olacağı konuşuluyor muydu? Evet konuşuluyordu? Oldu mu peki? Oldu! 28 Şubat"la başlayan baskı süreci AKP"yi tıpkı Tayyip Erdoğan gibi yeni bir çıkış arayan ülke insanının gözünde tek seçenek haline getirdi mi? Kesinlikle evet.
Asılanlar, yasaklananlar her devir birer aslana, beklenen kurtarıcıya, alı konmuş yol göstericiye dönüşürler. Bu da hepimizce biliniyor mu? Evet, biliniyor.
Yasaklananlar bu yasağın öfkesiyle hırslanıp, kamuoyunun desteğini hissettiğinde büyür ve güçlenirler mi? Gördük, görüyoruz ki evet güçleniyorlarmış... Masallarda kapısı asla açılmaması gereken bir oda vardır. Hepimiz biliriz ki macera aslında o kapının ardındadır ve yasak delinecektir. Belki o yasak olmasa o kapıyı açmak için, açtırmak için delice bir istek duyulmayacaktır.
O kapı açılır!
Adem ve Havva yasak elmayı yediği günden beri insanoğlunun yapısı yasaklanana karşı ateşli bir istek duymaya dair kurgulanmıştır.
Hadi şimdi olacakları düşünelim.
Bir çocuk yetiştiriyorum ve bir çocuğu ikna etmekle, men etmek arasındaki çıldırtıcı sonuçları hemen her gün yaşıyorum.
Türkiye"nin hanımları beyleri...
Bizler demokrasi çocuklarıyız. Yürüdüğümüz yolları geri dönemeyiz. Ama bunu korumanın yolu yasaklamak, kapatmak, men etmek, susturmak olamaz. Olmamalı. İtiraz etmeliyiz... Bakın bu kapatma başvurusu bile nelere sebep olacak... Şu anda üstü örtülen gizli krizle beraber üstesinden gelemeyeceğimiz olaylar söz konusu olabilir.
Lütfen, lütfen sağduyu, akıl, fikir, çok sesli demokrasi...
CHP ve liderleri ne yapıyor anlamıyorum ki...
Anlamıyorum....

HürHaber..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2008, 20:27   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
teşekkürler duygu.

Yoldan geçen adama bile sorsalar parti kapatmanın çözüm olmayacağını söylerler. ama o davayı açan zihniyete diyecek sözüm yok
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2008, 21:50   #3
Kullanıcı Adı
merve
o sevinç çıglıklarını atanların hiç birşeyden haberi olmadığını düşünüyorum, hiç birşeyden haberi olmamak ne kötü bir durum :-\
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2008, 21:58   #4
Kullanıcı Adı
sumeyra
Arkadaşlar sıkca gizli güçler ismini duyar olduk
Benim aklıma ilk gelen bu dava açıldı ve bu karışıklıkta kimler saman altından su yürütüyor merak ediyorum.. :-\
Birileri bu durumdan faydalanıyor ama kim?

duygucuğum başlık için teşekkürler +1
Alt 03-17-2008, 00:32   #5
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Bence siyaset yazmamaya devam etsin...
Alt 03-17-2008, 00:35   #6
Kullanıcı Adı
Ak_Zeynep
Bu kadının seçim gecesi yaşadığı çöküşü hatırlayınca keyfim yerine geliyor .Bence de siyasetten uzak dursun >

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)