AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-08-2009, 01:31   #1
Kullanıcı Adı
Gökmen
Post Sigara Gençleri Başka Kötülüklere de İtiyor...
Sigara Gençleri Başka Kötülüklere de İtiyor


İnsan sağlığını doğrudan etkileyerek kalp,damar, solunum rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına yol açan sigaranın, psikolojik olarak kötü alışkanlıkların kazanılması yoluyla dolaylı bir şekilde fert ve toplum hayatına tesir ettiği görülmektedir. Bugün bilim adamları sigara içen kişilerin diğer kötü ve tehlikeli alışkanlıklarını ölçerek, sigara ile alkol, esrar, uyuşturucu ve gayr-i ahlaki alışkanlıklar arasında ilişki kurmaya çalışmaktadırlar.

Amerikan resmi kaynaklarınca verilen bir rapora göre, ortaokul ve lise çağındaki gençlerde, sigara içtikleri takdirde, diğer tehlikeli alışkanlıkları kazanma riski çok daha fazladır. Yaşları 12-21 arasında değişen 10.645 kişilik büyük bir gençlik kitlesi üzerinde yapılan araştırmada gençlerin sigara içmesinin bugüne kadar bilinenden daha fazla bir tehlikeye yol açtığı ortaya çıkmıştır. Milli Sağlık İstatistikleri Merkezinden C. Schoen, bu tehlikeyi haber vererek, “sigara içen gençler kendilerini iki misli tehlikeye sokarak gerçek bir zarara giriyorlar” demektedir.

Araştırma sonuçlarına göre, sigara içmeyen gençlerin %23’ü, sigara içenlerin ise %74’ü alkol kullanmaktadır. Sigara içmeyen gençlerin %1.5’i, sigara içenlerin ise %26.5’i esrar kullanmaktadır. Yani sigara alkol kullanımını iki misli, esrar kullanımını ise 17 misli artırmaktadır.

Yine araştırma sonuçlarına göre, sigara içmeyen gençlerin %4.l’i, sigara içenlerin ise %28.1’i tütün çiğnemektedir. Yani sigara tütün çiğneme alışkanlığını 7 misli artırmaktadır. Diğer taraftan, sigara içen gençlerin silah, bıçak veya sopa taşıması ihtimali, içmeyenlere nazaran iki mislinden daha fazladır. Yani %25.6 ihtimale karşılık, %2.6’dır. Sigara içen kızlarda bu oran %11 iken, içmeyenlerde %2.6’dır. Sigara içen gençlerin %54.7’si fizik olarak kavga ederken, bu oran sigara içmeyenlerde %29’dur.

Bu sonuçlardan anlaşılacağı üzere, gençlerde sigara ve alkol tehlikesini üç, fuhuş tehlikesini ise iki misli artırmaktadır. Sigara bu ettikleriyle ehemmiyet verilmesi gereken, kötü ve tehlikeli alışkanlıklara ve davranışlara yol açabilecek toplumsal boyutları olan bir alışkanlık olarak görülmelidir. Araştırma sonuçlan kötü ve tehlikeli alışkanlıkların birbirlerini özendirme ve teşvik etme derecesini de göstermesi bakımından önemlidir. Kötü ve tehlikeli alışkanlıklar maddi ve psikolojik etkileriyle topyekün cemiyet ve fert hayatını yok etmeye ve yıkmaya her zaman tesirlidir. Cemiyet hayatımız bunun misalleriyle doludur.







H. Hüseyin Korkmaz - Sızıntı

 

Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi