AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-21-2013, 18:32   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Silahlar Sustu, 'Kalekol'ların Yapımları Hızlandı
Silahlar sustu, 'kalekol'ların yapımı hızlandı



Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci ilerlerken, Türkiye-Irak sınır hatındaki dağların hâkim noktalarında 'kalekol' adı verilen yüksek güvenlikli karakol ve üst bölgelerinin yapımı aynı hızla sürüyor.

Irak sınırında yer alan Şırnak-Hakkâri sınır hattındaki 2 bin metrelik yüksek dağların zirvesinde 149 'kalekol'un tamamlandığı ve faaliyete başladığı belirtildi. PKK'nın 23 Mart'ta eylemsizlik ilan etmesi ve silahların susması ile inşaat çalışmaları hızlanırken, yetkililer daha önce kümes gibi yerlerde güvenliği sağlanmaya çalışılan askerlerin artık modern yapılarda görev yapacaklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da sınır boyuna kurulan yüksek güvenlikli 'kalekol'ların yapımı, PKK'nın çözüm süreci kapsamında 23 Mart'tan itibaren eylemsizlik ilan etmesi ve silahların susması ile hız kazandı. TOKİ tarafından yapılacak olan 402 kalekol'dan 149'u tamamlanıp faaliyete girerken, diğerlerinin yapım çalışmalarına ise hızlı bir şekilde devam ediliyor. Türkiye-Irak sınır hattının sıfır noktasında yüksekliği 2 bin metreyi varan dağların zirvesinde yapılan kalekollar için iş makineleri zirveye çıkartılıp çalışmalar sürerken, bu yıl sonbahara kadar çoğunun bitirilip askere teslim edileceği kaydedildi. Bölgede terörle mücedele ve kaçakçılığın önlenmesi için dağların zirvelerine kurulan kalekollarda kullanılan yüksek teknoloji ürünü cihazlar ile sınırın güvenliğinin daha fazla kontrol altına alınacağı belirtildi.

'SÜREÇLE İLGİSİ YOK'

Yetkililer, kalekol yapımlarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, silahların susması ile çalışmaların daha da hızlandığını belirterek şöyle dediler: "Daha önce bu inşaatları yapan firmalar, PKK tarafından tehdit edilip iş yapmaları engelleniyordu. Yollara patlayıcı yerleştirilerek bu inşaatlar engelleniyordu. Şimdi silahların susması ile çalışmalar hızlandı. Daha önce kümes gibi yerlerde kalan ve büyük saldırılar karşısında savunmasız kalan askerler, artık yeni modern ve güvenlikli kalekollar ile daha güvenli ve etkili bir şekilde görev yapacak. Kalekol yapımlarının süreç ile ilgisi yok; daha önce yapılması plânlanan ve barış ve huzur sağlandıktan sonra bile sınır güvenliğini, kaçakçılığı önleme gibi asayiş konularında görev yapacak yerlerdir."

Kaynak

Haber 7 21.04.2013

 


Konu Cihannur tarafından (04-21-2013 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-22-2013, 03:05   #2
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ.

HER TÜRLÜ TEDBİRİ DE ELDEN BIRAKMAMALIDIR.ORDUMUZ AKILLI DAVRANIYOR.KALEKOLLARIN YAPIMINA DEVAM EDİLSİN...
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
barış süreci, çözüm süreci, kalekollar, silahlar susunca, yapımları hızlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta