AK Gençliğin Buluşma Noktası
Resim & Fotoğraflar Resim ve Fotoğraf paylaştığımız bölümümüz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-23-2011, 16:47   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart Siperdeki İngiliz Askerleri
Çanakkale savaşı sırasında siperlerde savaşan İngiliz askerleri, fırsat bulduklarında gazete, dergi ne buluyorsa okuyordu. Bu fotoğraf, bize çok şey anlatıyor.

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-23-2011, 17:16   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Tarih fakiri olduğum için bu tablodan ne anlamamız lazım Eşrefim mümkünse bir şeyler paylaşsan resme dair. Teşekkürler.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-23-2011, 18:37   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tarih fakiri olduğum için bu tablodan ne anlamamız lazım Eşrefim mümkünse bir şeyler paylaşsan resme dair. Teşekkürler.
Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, Antalya Ak Parti Kepez İlçe başkanlığı, Kepez Belediyesi ve Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından, Antalya Kepez'e geçtiğimiz hafta Çanakkale Savaş Alanları Çadırı kuruldu.

Bu hafta da ziyarete açık olan çadırlarda, hem o döneme ait silahlar, resmi evraklar, şehit kanıyla sulanmış Osmanlı bayrakları, eşyalar sergilenmekte. Ayrıca çadır içine küçük bir çanakkale boğazı inşa edilerek o zaman yaşananlar uygulamalı olarak anlatılmakta.

Antalya merkezde olan herkesi bu çadırlara davet ediyorum. Yukarıdaki resmi de o çadırlarda gördüm. Kendi makinem ile resmini de çektim fakat parlamalar olduğu için yukarıdaki resmi eklemeyi daha uygun buldum.

Yukarıdaki resmin açıklaması köşelerinde yazıyor Yalçın abi. Maalesef onlar okurken bizler cahil kaldık. Çanakkale savaşında, Kanuni'nin hatta Fatih'in zamanında kalma silahları, topları kullandığımız; yıkılma sürecindeki Osmanlı'nın aydın yetiştiremediği, mühendis yetiştiremediği anlatılıyor.

http://www.kepez-bld.gov.tr/newsDetails.php?id=1342

Kendi çektiğim bazı resimler (İncelemek üzere eski belgelerin ve tarihi malzemelerin resmini de çekecektim. Fakat izin alamadım)

Konu Eşref tarafından (03-23-2011 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)