![]() |
#1 |
![]() Çanakkale savaşı sırasında siperlerde savaşan İngiliz askerleri, fırsat bulduklarında gazete, dergi ne buluyorsa okuyordu. Bu fotoğraf, bize çok şey anlatıyor.
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tarih fakiri olduğum için bu tablodan ne anlamamız lazım Eşrefim mümkünse bir şeyler paylaşsan resme dair. Teşekkürler.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Bu hafta da ziyarete açık olan çadırlarda, hem o döneme ait silahlar, resmi evraklar, şehit kanıyla sulanmış Osmanlı bayrakları, eşyalar sergilenmekte. Ayrıca çadır içine küçük bir çanakkale boğazı inşa edilerek o zaman yaşananlar uygulamalı olarak anlatılmakta. Antalya merkezde olan herkesi bu çadırlara davet ediyorum. Yukarıdaki resmi de o çadırlarda gördüm. Kendi makinem ile resmini de çektim fakat parlamalar olduğu için yukarıdaki resmi eklemeyi daha uygun buldum. Yukarıdaki resmin açıklaması köşelerinde yazıyor Yalçın abi. Maalesef onlar okurken bizler cahil kaldık. Çanakkale savaşında, Kanuni'nin hatta Fatih'in zamanında kalma silahları, topları kullandığımız; yıkılma sürecindeki Osmanlı'nın aydın yetiştiremediği, mühendis yetiştiremediği anlatılıyor. ![]() ![]() http://www.kepez-bld.gov.tr/newsDetails.php?id=1342 Kendi çektiğim bazı resimler (İncelemek üzere eski belgelerin ve tarihi malzemelerin resmini de çekecektim. Fakat izin alamadım) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konu Eşref tarafından (03-23-2011 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|