![]() |
#1 |
![]() *Yaralı üveykler,okşanmaktan hoşlanır yumuşak ellerle.Uzattığın el,ipekten olsun..söylediğin söz kalbten..bakışların içten..kucak açışın candan...iltifatın inancından..ve gadabın da adaletinden olsun!! *Başkalarına karşı alabildiğine müsamahalı,nefsine karşıda yüzde yüz acımasız ve katı ol.Eden kendisine eder.Yapan bulur ve çeker.. Unutma!Kazanmak,koca bir ömür ister.Kaybetmeye ise ânlık gaflet yeter.. *“Vefasız kimsenin gönlü gamla,matemle dolsun;vefası olmayan,şu alemde olmasın,yok olsun!”(MEVLÂNA HZ) *Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın.Hele özür dilemesini bilmiyorsan;senden dost olmaz,Senden yârân olmaz..ya incittiğin,kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa, RASULULLAH(S.A.V)seviyorsa, hatta arz-ü sema dahi seviyorsa!! Nerden bileceksin,bilmiyorsun..Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan.. *Her varlığı yalnızca ALLAH’tan ötürü sevmek ve övmek gerektiğini asla unutmamalısın... *”ALLAH seni mahlukattan uzaklaştırdığı zaman bil ki sana kendi dostluğunun kapısını açmak istiyordur”(Ataullah İskenderani) "
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın.Hele özür dilemesini bilmiyorsan;senden
dost olmaz,Senden yârân olmaz..ya incittiğin,kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa, RASULULLAH(S.A.V)seviyorsa, hatta arz-ü sema dahi seviyorsa!! Nerden bileceksin,bilmiyorsun..Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan.. Hiç kırmadım kırmamayada özen gösteriyorum.Ama benim kalbimi kırıyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|