![]() |
#1 |
![]() Bülent Uygun, "İstanbul'da Laila var, Sivas'ta ise La ilahe İllallah'' diyerek dikkatleri çekmişti. Uygun bu sözü neden söylediği bir camii inşatından ortaya çıktı. ![]() ![]() Şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıyan Sivassporlu futbolcuların, yarım kalan bir cami inşaatının masraflarını üstlendikleri öğrenildi. Teknik direktör Bülent Uygun ve futbolcular, galibiyet primlerinden kazandıkları paraları, inşaat malzemesi için harcıyor. Sırada ise okul inşaatı var. 2005 yılında Ak Evler Mevkii'nde ihtiyaç duyulan caminin yaptırılması için bir dernek kuruldu. Çevrede oturanlar ve işadamlarından toplanan paralarla temeli atılan cami inşaatı, maddi imkansızlık nedeniyle durma noktasına geldi. Ak Evler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Kılıç ve yönetim kurulu, durumu Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'a anlatarak yardım talebinde bulundu. Konuyu futbolcularla paylaşan Uygun, caminin kalan inşaatının masraflarını karşılama kararı aldıklarını dernek yönetimine iletti. Maddi sorunun aşılmasının ardından cami inşaatına geçtiğimiz günlerde tekrar başlandı. Dernek, inşaat için gerekli olan malzemeyi, Sivasspor'un adres gösterdiği işyerinden alıyor. Teknik direktör Uygun ve futbolcular da, galibiyet primlerinden kazandıkları paraları, bu işyerine ödüyor. Osmanlı mimari özelliklerine göre yapılan ve 350 cemaat kapasiteli caminin 2010 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Şu anda 'Ak Evler Camii' olarak isimlendirilen cami adının, inşaatın tamamlanmasının ardından 'Gönüllerin Şampiyonu Sivasspor Camisi' olarak değiştirileceğini ifade edildi. Caminin yapımında katkıda bulunanların isimlerinin de, bir levhaya yazdırılarak caminin uygun bir yerine asılacağı belirtildi. Devam eden inşaat hakkında bilgi veren Ak Evler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Kılıç, Sivassporlu futbolcuların, Sivas'a tarihi bir başarıyı yaşatırken diğer taraftan böyle bir yere el atmalarının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kılıç, "Yardım talebimize karşılık verdikleri için Bülent hoca ve futbolculardan Allah razı olsun. Bülent Uygun'un bir sözü var; 'Bizim futbolcular Sivas'ta 'Lailaheillallah ile uğraşıyor' derken zannediyorum burayı kasdediyordu." şeklinde konuştu. Bu arada, Sivassporlu futbolcuların, aynı bölgede bulunan bir okulun da inşaat masraflarını üstleneceği öğrenildi. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|