02-14-2009, 13:36 | #1 |
Siyah Gecede Siyah ÖrtünLe Simsiyah GeL..(Şiir)
l
_SİYAH GECE DE SİYAH ÖRTÜNLE SİMSİYAH GEL_ /.. Siyah bir bakıştı kalbimi çalan Ve sonra göktekiler yüzünü kapadı/.. Daha matemim bitmedi Sözlerimi hüzün saklayacak nazenin Anka kuşlarına emanet dokunmadığım ellerin Çığlıklarımı iliştirdim heybene Fakat daha görmedin.. Bırak çıksın cellatların ortaya… Bedense buyursunlar hücreme Ben katil vakitleri hiçe saydım Ölümle mi korkutacaklar geceyi Bırak cellatların çıksın ortaya Bedense buyursunlar hücreme.. İstasyonum belli nazenin Nicelerinden geçip geleceksin Ve idamın verilecek ardından Darağacında beyaz ellerin Kirpiklerimden ipi boynuna asacaklar Ve son sözlerin seviyorum olacak Kapanınca gözlerin.. Usulca bakar mısın göğe.. İnceden bir türkü tutturup sonra Tekrar maviye beze avuntu kelimelerimi Bir yıldız ödünç al İçine ikimizi koy da Sal ötelere Rengi değişmemiş bak meleklerin Bu seferlik siyahta ısrar et Beyazları pas geç Söyle onlara ben geleceğim sonra N’olur boynunu bükme sen de Bak ben gerilerde kaldım İdamıma az kaldı öleceğim.. Sana hüküm giydim nazenin Ardıma bakmadım bile Biliyorum masalları sevmezsin sen Masum bir çöl sevdalısı yüreğin Ne diye elem libasını giyersin hala Bak pejmurde kefenim Alımlı gözlerimi saldım kuyuya Çek de kurtar beni Kurtuluşumu sen de bileyim.. Şuh bir vakitte alacakaranlık özlemimsin Bilmediğim memleketlerin rüyasını göster de Ereceksem ereyim memn-u bahtına Yırt at artık şu suskunluğunu Şeytanı çilden çıkart Bir besmeleyle kitle kapılarını Ve dökül ırmaklara.. -biraz ilerde bekleyeceğim- // Siyah gece de Siyah örtünle Simsiyah gel // /.. siyah bir bakışın vardı Şunu bil ki göktekileri utandırmak istemedim/.. Hakan Taha.
Konu MelekTube tarafından (02-14-2009 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-14-2009, 21:42 | #2 |
Şuh bir vakitte alacakaranlık özlemimsin Bilmediğim memleketlerin rüyasını göster de Ereceksem ereyim memn-u bahtına Yırt at artık şu suskunluğunu Şeytanı çilden çıkart Bir besmeleyle kitle kapılarını Ve dökül ırmaklara.. Şiir çok güzel melektube.. Bizi bu satırlarla buluşturduğun için teşekkürler.. Düşündüren güzel satırlar.. Söz perdesini yırtmak mı gerek, yoksa daha sıkı peçelemek mi?.. ..... selam ile.. |
|
02-14-2009, 22:25 | #3 |
ben teşekkürederim,asıl yazarına daha çok teşekkürediyorum
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|