AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-15-2010, 18:19   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Arrow Siyonistlerin Gözü Korktu



Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Gazze'deki yaz kamplarına katılan çocukların sayısı siyonistlerin gözünü korkuttu.



Jerusalem Post'ta yayınlanan haber analizi sunuyoruz

HAMAS'IN RADİKAL YAZ KAMPLARINA 100.000 ÇOCUK KATILIYOR


Terörizm Enformasyon Merkezi tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre Hamas'ın yaz kampları güç kazanmayı sürdürüyor. Yaklaşık 100.000 çocuk, örgüt tarafından İsrail karşıtı radikal ideolojiyle eğitilmiş ve Hamas militanları da bu alandaki asıl rakipleri olan Birleşmiş Milletler kamplarına saldırmışlar.

Rapora göre 100.000'den fazla çocuk ve genç delikanlı, askeri eğitim ve geçit törenlerini de içeren bu Hamas kamplarına iştirak ettiler. İslami Cihad örgütü de 10.000 çocuğun katıldığı 51 yaz kampı açtı.

Hamas'ın yaz kamplarının aksine Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi boyunca 250.000 çocuk için yaz oyunları icra ediyor. UNRWA tarafından organize edilen bu oyunlar Gazze'deki 150 bölgede yapılıyor. Çoğunlukla 6 ve 15 yaşları arasındaki katılımcılar spor, el sanatları, yüzme ve diğer kültürel faaliyetlerde yer alıyorlar.

Yaz boyunca Hamas'la bağlantılı olduğu düşünülen bazı maskeli adamlar değişik vesilelerle bir dizi UNRWA kampını altüst etmişler ve bir keresinde de bütün tesisleri ve malzemeleri yakmışlar.

Habere göre Hamas, UNRWA'yı Gazze Şeridi'ndeki Filistin gençliğini eğitmedeki en büyük rakibi gördüğü için bu kurumu tehdit olarak algılıyor. Örneğin geçen sene Hamas UNRWA karşısında bir kampanya yürütmüş ve kurumu Filistin gençliği içinde hap kullanımını yaygınlaştırmakla ve kızlı erkekli dans partileri düzenlemekle itham etmiş. Bu suçlamalar BM'ye bağlı bu kurum tarafından reddedildi.

Merkez tarafından elde edilen fotoğraflara göre Hamas kamplarındaki çocuklara, Gazze Şeridi'ndeki muhasarayı kırmaya çalıştığı için Mayıs ayının sonunda İsrail tarafından durdurulan Türk filosu hakkında bilgi verildi. Resimlerden birinde çocuklar, Türk ve Filistin bayraklarının önünde yakın dövüş eğitimi alırken görülüyorlar. Başka bir resimde de çocukların Mavi Marmara filosu ve Türkiye ile dayanışmalarını gösteren bir poster taşıdıkları görülüyor.

Jerusalem Post'ta Yaakov Katz imzasıyla yayınlanan bu haber analiz Kemal Saral tarafından tercüme edilldi.


velfecr

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi