![]() |
#1 |
![]() Yolculuklarınızda siz yine de treni tercih edin.
Birkaç gün önceki Bozüyük – İstanbul arasındaki Cumhuriyet Ekspresinin kazası sebebi ile bu sözlerimi biraz tedirginlikle karşılamış olabilirsiniz. Ama beni dinleyin. Her konuyu uzmanından öğrenin derle ya. İşte ben bu konuda uzmanım ve Demiryolcuyum. Teknisyenlik, bürokratlık ve teknik konularda hizmet içi mesleki eğitimcilik derken, tam 46 yıllık Demiryolu hizmetimden sonra, bir ay önce emekliye ayrıldım. Neden treni tercih edeceksiniz onu kısaca anlatayım: 1 - Trenle yolculuk emniyetlidir. Hatta karayolu ve havayoluna kıyasla en emniyetli. Diyeceksiniz ki, nedir bu tren kazaları ? Olur efendim, olur İnsanın olduğu yerde kaza olur En son teknoloji, bilgisayarla kontrollü emniyetli sistemlerde bile kaza. Olur. Çünkü en son teknolojiyi de kullanan insandır. En güvenilir sistemler de arıza yapar. En güvenli makineler, taşıtlar da yıpranır, arızalanır ve kaza olur. En ileri ülkelerde dahi tren kazaları olmuyor mu ? Önemli olan, kaza sıklığı, kazalar sonucu kaybedilen can ve mal miktarlarıdır. Trenler, karayolları araçları, hava yolu araçlarında ortalama bir yıl boyunca olan kaza sayılarını, can ve mal sayı ve tutarlarını karşılaştırın. Trenle seyahatin karayolu araçlarına göre 100 kat, hava yollarına göre 50 kat daha güvenli olduğunu göreceksiniz 2 - Sonra, konfor efendim. Evet konfor... Geniş oturma mekanları Yolculuk esnasında gezinme imkanı Restoranında yemek yeme imkanı. Maddi imkanınıza göre, kuşetli, örtülü kuşetli veya yataklı vagonlarla yatarak seyahat imkanı Veee, en önemlisi tuvalet imkanı... Şimdi de diyeceksiniz ki Bizim trenlerimizde seyahat süresi genellikle uzun sürüyor. Olsun efendim, Hani bir söz var: Acele giden, ecele gider. Bunun aşılması içinde ilk adımlar atıldı: İşte HIZLI TREN. Siz beni dinleyin 86 yıllık Cumhuriyetimizin 46 yılını Demiryollarına hizmete vermiş emektar demiryolcuyu dinleyin. TRENLE SEYAHAT ŞAŞMAYIN !...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Güzel Olur Tren Yolcuğu...
Eskidendi ufakken... Cuf Cuf Cufa binecez diye ne heyecan yaşardık... Memlekete genelde Trenle giderdik... Haydarpaşadan 19.20 de Kalkardı... Meram Ekspresi... Gece 12 ye kadar Trenin bir ucundan öbür ucuna koşardık Teyzeoğluyla... Sonra annemlerin hazırladıklarını yerdik... Ufak Kompartımanlarda... Sonrada Varırdık Memleketim Konya'ya... Hey gidi günler hey... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Abi ben şuan senin memleketindeyim Konyada (:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bende bu sene keşfettim treni
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Abi tren güzel hoşta çok rötar yapıyo ya
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Değerli Kardeşim.
Evet trenler tehir yapıyor. Çünkü AK Partiden önceki '' Cumhuriyetin son 60 yılında '' devlet baba demiryollarını tamamen unuttu. Bir kenara itildi. Tek hat işletmeciliği tehirleri zorunlu kılıyor. Son 5-6 senedir Demiryolları AK Partimizce yeniden keşfedildi ve yatırımlar başladı. Yazımda da belirttiğim gibi - Yavaş gidelim, sağ salim gidelim. - Selam ve saygılarımla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bence bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli iki unsur sahip olduğu havayolu ve demiryolu teknolojisidir. Demiryolu derken bunun içinde metro, tramvay gibi sistemlerinde dahil olduğunu uutmamak gerekir.
Ne yazık ki ülkemizde demiryolu sistemi çok ihmal edildi. Atatürk zamanından kalma sistemlere muhtaç edildik. Yaklaşık 10 sene önce 1000 km'lik yolu trenle 3 günde giderdim. İndiğimde ise bir 3 gün daha psikolojik olarak gitmeye devam ederdim. Aynı yolu otobüs ise 15-16 saatte gidiyordu. Antalya'ya taşındıktan sonra (malum Antalya'da tren yok) trene binmeyi de unuttum. Şimdi partimiz sayesinde tren teknolojisi oldukça gelişti ama bana binmek nasip olmadı. Fakat bu gelişme kesinlikle yeterli bir gelişme değildir. Ülkenin dört bir yanına hızlı tren teknolojisi kurmak şart. Ara hatlarda ise Ototbüs konforundaki trenlerle ulaşım sağlanmalıdır. Yani bir-nevi İstanbul'daki metro-tramvay sistemi gibi. Bunu başardığımız gün ülkemiz gerçekten hedeflediği medeniyet seviyesine çok yaklaşmış oalcaktır. Konu Eşref tarafından (02-02-2010 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() hızlı trenle hem hızlı hem sağ salim gidilebiliyor..
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Rahmetli dedem tren şefiydi.Ordan oraya tayini çıkar dururdu.Tren yolculuğu çok güzel gerçekten.Yıllar önce buradan Eskişehire trenle gitmiştik çok eğlenceliydi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
demiryolları, demiryolu, tren, yolculuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|