AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: SİZCE ASKERLİK DÜŞMELİMİ?
DÜŞMELİ 26 46.43%
DÜŞMEMELİ 30 53.57%
Katılımcı sayısı: 56. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-03-2008, 20:13   #1
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart SİZCE ASKERLİK DÜŞMELİMİ?
düşmeli 15 ay çok uzun bir süre......
saygı ve gönül dolusu muhabbetle.....

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-03-2008, 20:38   #2
Kullanıcı Adı
AKMURAT
Dusmemeli bence.Ben kisa donem hakkim olacagina ragmen uzun donem yapmak istiyorum :
Alt 01-03-2008, 21:00   #3
Kullanıcı Adı
parabol
zamanında 24 aymıs sonra 18...sımdı 15 sıze cok mu gelıyor...(kı kısa donemlerde var yaz tatılı gıbı askerlık yapanları hıc saymıyorum)

bugunlerde boyle bır baslıgın acılması bıle cok ayıp....
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:03   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
En güzeli 12 ay, Zaten genç neslimiz oldukça fazla ... Askere ihtiyac olduğunda seferbelik kağıtları gönderiliyor zaten.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:08   #5
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
zamanında 24 aymıs sonra 18...sımdı 15 sıze cok mu gelıyor...(kı kısa donemlerde var yaz tatılı gıbı askerlık yapanları hıc saymıyorum)

bekara karı boşamak kolaydır. bence herkes işini yapsın. askerlik vatan borcu olarak anlatıldı o şekilde büyütüldük, ama içine girmeden bazı şeyleri hep manevi yönüyle duygusallıkla düşündükce insan yanıldığını anlıor. bir imam hatipli olarak dilekce verdim askerlik mesleğine okul durumumdan dolayı alınmıyorsam askerlik görevinede alınmamayı talep ettim ama tabiki kimin umrunda. askerliğim boyunca büyük komtanlarımızın brokoli sevdasından market market dolaştığımı düşündükce, ve dışarda asgari ücretle açlık sınırında yaşadığını gördükce, askerliğin maneviyatı biraz daha ölüyor. biz oaraya peygamber ocağı diye gittik ama hiçde öyle değilmiş
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:14   #6
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Sadece komutanlardan küfür yememek için, usta birliğinde doğuya düşmek isteyen arkadaşlarım vardı ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:23   #7
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı

bekara karı boşamak kolaydır. bence herkes işini yapsın. askerlik vatan borcu olarak anlatıldı o şekilde büyütüldük, ama içine girmeden bazı şeyleri hep manevi yönüyle duygusallıkla düşündükce insan yanıldığını anlıor. bir imam hatipli olarak dilekce verdim askerlik mesleğine okul durumumdan dolayı alınmıyorsam askerlik görevinede alınmamayı talep ettim ama tabiki kimin umrunda. askerliğim boyunca büyük komtanlarımızın brokoli sevdasından market market dolaştığımı düşündükce, ve dışarda asgari ücretle açlık sınırında yaşadığını gördükce, askerliğin maneviyatı biraz daha ölüyor. biz oaraya peygamber ocağı diye gittik ama hiçde öyle değilmiş
bekarda degılım herhagı bıseyde bosamıyorum...kusura bakmayın ama benım nerde ne sartlarda yasadıgımı hangı ortamlarda bulundugumu nerden bılıyorsunuzda bu soylemı kullanıyorsunuz....ben bu camıya ıcınde buyudum...turkiye nın her kosesınde yasadım cok sey gordum...

ıcınde bırkac yanlıs cıktı dıye tum komutanları harcamak nıye..evet askerı karısına kızına sofor eden komutanda coktur..askerı yerı gelınce evınde mısafır eden, askere sorusturma acılacakken restı cekıp kendını rıske atanda coktur...evet daglarda olen arkerde coktur batıda kamplarda kadın kız seyreden askerde coktur....

bana askerıyeyı anlatma olurmu..

parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:24   #8
Kullanıcı Adı
aksavaşçı
düşmemeli ama karar hayırlı olur inş.
aksavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:25   #9
Kullanıcı Adı
eses
evet askerlik vatan borcu kaldıkii kimsede bu vatan için ölüme gitmekten zerre kadar çekinmezz.ama bir gerçekte varkii asker alımları ihtiyacın çok üstündeee bunun yerine düzenli birliklerin kurulmasıı ve bu birliklerin profosyonel anlamda yetişmeleri lazım.beş ay silah eğitimi görüp teröristlerle çatışmaya gidince olanlar malum.vatan millet sakarya edebiyatı yapmak kolayy ama gençlerin en verimli çağında 15 ay gibi uzun bir süre bana çok mantıklı gelmiyor.atalarımız 24 ay yapmış osmanlıda 6 sene dönmeyenler olmuş ama ozaman ortam onu gerektiriyordu.
bugünlerde bu konunun tartışılması bile yanlış düşüncesine katılmıyorum.çünkü bizim okk ile mücadele edememizin sebeplerinden biriside sabit birliklerimizin bulunmaması silah tutmayı bilmeyen gençlerimiz orda silahlı mücadeleye giriyorlar.bugün terörün çok az olduğu illerde orduevlerinin önünde nöbet tutmak tan generallerin arabalarını yıkamaktan başka ne iş yapıyorlar bu mu vatani görevv.dünyanın en büyük ordularından birisine sahibiz ama bütün otoritelerinde dediği gibi en doğru çözüm kaliteli ve sabit birlikler kurmak
kısaca düzenli orduya geçilmesi lazımm.
eses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 21:25   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Düşmemeli ve artmamalı böyle iyi....
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)