Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü. |
Anketimiz: Sizce Başörtüsü İlköğretimde Serbest Olmalı Mı? | |||
Evet Serbest Olmalı | 17 | 51.52% | |
Hayır Serbest Olmamalı | 3 | 9.09% | |
İsteyen İstediği Şekilde Girsin | 13 | 39.39% | |
Katılımcı sayısı: 33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
10-20-2010, 12:58 | #1 |
Sizce Başörtüsü İlköğretimde Serbest Olmalı Mı?
Evet Arkadaşlar
Başlıktan da anlaşılacağı gibi Sizce Başörtüsü İlköğretimde Serbest Olmalı Mı? Şahsen ben İlköğretim için pek doğru görmüyorum. Dün televizyonda gördüm, 13 yaşında bir çocuk başörtüsüyle okula ve derse girmek istedi. Bu durum çocuklarımızı sosyal yaşamdan biraz da olsa uzaklaştırabilir. Yinede herkesin tercihine saygı duymak gerekiyor...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-20-2010, 13:04 | #2 |
Buna ebeveynler karar vermesi gerekmezmi toplumun tercihlerine devletin müdahale etmesi uygun olmaz. Sosyal yaşamdan uzaklaşır tabiri de bana göre yalnış eğer devletin bu yönde kaygısı varsa iletişim ve basın araçlarını kullanarak ebeveynlere bu yönde telkinlerde bulunabilir ama buna son olarak karar verecek olan ailedir.
|
|
10-20-2010, 13:06 | #3 |
Tercihlere saygı duyulması gerekir..
|
|
10-20-2010, 13:10 | #4 |
böyle bir seçime devletin müdahale etmesi yanlış olur.
''Bu durum çocuklarımızı sosyal yaşamdan biraz da olsa uzaklaştırabilir.'' demişsiniz. bence yanlış. kimse tercihleri yüzünden sosyal yaşamından olmamalı. inanç ve tercih meselesi bu. ilkokul, lise, üniversite dinlemez dimi. |
|
10-20-2010, 13:14 | #5 | |
Alıntı:
ancak 10-11-12 yaşında bir çocuk biraz da olsa uzak kalabilir... |
||
10-20-2010, 13:16 | #6 |
|
|
10-20-2010, 13:17 | #7 |
|
|
10-20-2010, 13:50 | #8 |
Bu beni ilgilendirmez. İster ilköğretim , ister lise , isterse de üni de isteyen istediğini giysin. Ne açıktan ne kapalıdan rahatsız olmam ben. Yeter ki bıraksınlar kim hangi yaşta, ne şekilde başörtüsü takmak isterse taksın. Demokrat bir ülke olunmak isteniyorsa öncelikle bu konuyu kökten bir çözüme ulaştırmaları lazım.
Konu ALmi´ tarafından (10-20-2010 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-20-2010, 15:58 | #9 |
Hem ilkokula hemde liseye giden iki kardeşim var.
Düşünüyorum da bırakın ilkokula gideni liseye giden bile daha doğruyu yanlışı tam olarak idrak edemiyor.. Çevrenin etkisiyle veriyor kararlarını ya da bizler yönlendiriyoruz.. Kapanmakta kişinin öz iradesiyle alması gereken bir karar.. O yaşlarda ki bir çocuğun kendi bilinciyle karar veremeyeceğini düşünüyorum. Olan varsada aile etkisiyle ve isteğiyle olur büyük çoğunlukla.. Aileleri bilinçlendirmeden, Liseden daha alt yaşa çekilmesi bence yanlış olur.. |
|
10-20-2010, 16:15 | #10 | |
Alıntı:
Toplum öyle psikolojiye sürüklenmiş ki yıllardır örtü üzerinden korkular oluşturulduğu için ister istemez bundan nasiplenmek paylanmak bizim tarafımızda da olmuş. Anlamadığım örtü genç bir kızın başın da aile baskısı ile olsa veya olmasa neyi değiştierecekki başörtüsü toplumsal ve sosyal bir görünürlüğün zıt halimi ki yani sadece örtümü baskı göstergesidir. Bir çok ebeveynin cocukları sosyal hayatta çok daha zararlı şeylerin baskısında değilmi ki . Farz edelim herkes örtülü olmuş olsa ama beyinleri zehir gibi çalışşa ne olacak aslında bütün korkular özgür yaşa kadar bir gençin toplumsal hayatta dejenere olmasını beklemektir . Yaş sınırının başka türlü açıklması olabilir miki gerçi örtü yavaş yavaş genç neslin tercihleri arasından sıyrılıyor. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|