Açılımın deli ettiği pkk'nın köşeye sıkışmış bir canlı gibi sürekli can sıkması, can yakması nasıl giderilir. Geçmişte bir çok iktidarın bu sorunu Askere havale etmesi ile sorunun içinden cıkılmaz vaziyet gelmesi ne anlam ifade ediyor. Hükümetimizi sıkıştıran bu kanlı terör örgütü kendisini muhattap almamızımı istiyor.
Kandilde beşbin pkk 'lı var eski genelkurmay başkanının ifade ettiği gibi gittik müdahale ettik ama geri döndük demesi akabinde kandili büsbütün bir milyon asker ile bile düşüremessiniz söylemi ne anlama geliyor. Bir avuc denilen eşkiya hala nasıl olurda etkin eylemler yapabilir. Yıllardır 30 bin civarında pkklı etkisiz hale getirildiği halde hala insan kaynağı bulmada neden zorlanmıyor. Her şeyden öte doğu halkının bir kısmı nasıl olurda pkk ya umut bağlayabilir.
Hükümetimize radikal kararlar aldırmak için uğraşan sivil ve siyasi kanat geçmişte tecrübe edilmiş olan şeylerden nasıl olurda medet umar. Demokratik açılımın özgürlüklerin gelişmesi ile gerçekten ileride pkk yı marjinal hale dönüştürebilecekmi zamanlada tasviye edilecekmi. Ve önümüzdeki secimlerde kürt halkı acaba ak partiye tekrar fırsat mı verecek yoksa pkk nın işaret ettiği kesimlermi kazançlı cıkacak.
|