Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali? | |||
Zorla Olmali |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10.17% |
Zorla olmamali |
15 | 25.42% |
Herkes istedigi gibi giyinebilir |
37 | 62.71% |
Kararsizim |
1 | 1.69% |
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Herkes istediği gibi giyinebilir dinde zorlama yoktur .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() HERKES İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNEBİLİR
İRAN YANLIŞ YAPIYOR |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() herkes istediği gibi giyinebilir...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bu soruya..... >
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() soruya bak yahu
arkadaşım anlıyorum tartışamk istiyorsunu da ben forumda dönen başörtüsü muhabbetinden çok sıkıldım biraz ara versek : ![]() yine de cevap vereyim..hayır olamamalı... herkes özgür iradesi ile ne giymek nereye girmek istiyorusa yapsın...rahat bırakın insanları...siz tebliğ edersini uygulamıyorlarsa ne yapalım yani... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Öncelikle oldukça saçma bir anket olmuş diye düşünüyorum, yorum yazacakta değildim ama, bakıyorum forumda Şeyhülİslamlar var, fetva veriyorlar, bizde bunlara ayetler ile karşılık verelim ;
" la ikrahe fiddiyn " buyurulmuştur ayette, ama bizim yarım alimler dinden edeceklerya, bunun alır böyle öne sürerler.Bakın ayetin devamı nasıl geliyor; Dinde zorlama yoktur. Doğru yol, sapıklıktan, hak batıldan ayrılıp belli olmuştur. Artık kim tağutu reddedip Allah’a iman ederse, işte o, kopması mümkün olmayan en sağlam tutamağa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir, bilir. (Bakara 256) Yani inanmayan için zorlama yokur. Dileyen iman eder, dileyen etmez. Ama İslami seçenler için, İslam kurallarına uymak zorunludur. Ama ülkemiz İslami kurallara göre yönetilmediği için böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca Ayetler hakkında şahsi görüşlerimizi ortaya nasıl bukadar rahat koyuyoruz anlayamaıyorum. Bu işin " bence - sence " simi olur ? VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() necip fazıl ben birşey soracağım sen haklısın zaten aksavaşçı yazınca da karşı çıkmadım kendi adıma...
ama irandaki gibi mi olmalı?yani açtı diye dayak mı yemeli..dini kural namaz kılacaksın diyor.ben sevdiklerime çevremdekilere tabiri caizse mahalle baskısı da yapıyorum kılsınlar diye ama kimseye kılmadı diye ceza veremem ya da birileri veremez..haksız mıyım? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|