AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-03-2009, 14:56   #1
Kullanıcı Adı
islamin
Standart Sizin anladığınız muhafazakar demokratlık nedir?
Arkadaşlar bizim mensup bulunduğumuz parti muhafazakarlıkla demokratlığı harmanlamış bir siyasi partidir.Sizin anladığınız bu kavramı paylaşmanızı canı gönülden isterim.

islamin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-03-2009, 20:10   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Bizim partimizin yapısı Muhafazakar Demokratlığa elverişlidir.
Zaman zaman Başbakanımız'da bu konu üzerinde duruyor. Çeşitli açıklamalar yapıyor.

İlk önce Muhafazakarlığın ne olduğuna bakalım;
Alıntı:
Muhafazakârlık, var olan durumu koruma amacını güden düşünce tarzı. Toplumun değişmesine karşı direnç gösteren, toplumsal-kültürel değerlerin korunmasını savunan sağ kanat siyasi ideoloji.
Şimdide Demokrat kelimesinin özelliklerine bakalım;
Alıntı:
Çoğunluğun yönetimi
Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim;
Fakirin yönetimi;
Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim;
Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim;
Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.
Muhafazakar ve Demokrat kelimesinin karışımında kültür ve geleneklere bağımlılık ve bunun yanında azınlıklara karşı objektif davranılması sonucunu çıkarıyoruz. Ayrıca TC. Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşların haklarının korunması, sosyal eşitliğin sağlanması muhafazakar demokrat anlayışının bir başka tanımıdır.

Şahsıma göre ülke ideolojisi için uygulanması gereken en mantıklı sistemdir.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 20:18   #3
Kullanıcı Adı
Terennüm
ziya gökalp : harabisin harabati değilsin gözün mazidedir ati değilsin
yahya kemal : ne harabiyim ne harabatiyim, kökleri mazide olan atiyim.
kökleri mazide olan atiyiz.....
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 20:26   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Vezir Parmağı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Neden hiç NAZIM HIKMET gıbı dunyaca unlu bır ustaddan dızeler yazmıyorsunda zıya gokalp gıbılerınden yazıyorsun
bu konuyla ilgi nazım hikmetin bir şiiri varsa sen paylaşabilirsin..
Alt 09-24-2009, 21:33   #5
Kullanıcı Adı
halilky
Muhafazakar Demokratlık tam da AKP'ye gör bir şey.Demokrattır çünkü Türkiye'de kimsenin cü'ret edemediği adımları atmıştır.Muhafazakardır çünkü geçmişle olan bağlarını koparmaz ve dinin müslümanların hayatında ön planda olduğunu bilir.Zaten seçimleri kazandıran en büyük faktördür diye tahmin ediyorum.
halilky isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2009, 22:27   #6
Kullanıcı Adı
Şah-ı Geda
Muhafazakârlık, var olan durumu koruma amacını güden düşünce tarzı. Toplumun değişmesine karşı direnç gösteren, toplumsal-kültürel değerlerin korunmasını savunan sağ kanat siyasi ideoloji.
Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.

Şimdi, tanımlar böyle. Ak Parti de kendisini muhafazakar demokrat olarak niteliyor. Ancak 2001 den bu yana AKP iktidarının bazı tutumlarına ve icraatlarına bir bakalım; gerçekten muhafazakar demokrasi var mı yok mu?
1- AKP hükümeti döneminde zinayı suç olmaktan çıkaran yasa çıkarıldı.
2- AKP hükümeti döneminde domuz besleyen çiftliklere destek verilmeye başlandı.
3- AKP hükümeti döneminde Sayın Başbakan "Başörtüsü % 1.5'in sorunudur, bizim değil." dedi.
4- AKP hükümeti döneminde IMF'den faizle borç alınmaya devam edildi.
5- AKP hükümeti boyunca AKP dışındaki siyasi partiler ve iradeler AKP büyük oy çoğunluğuna sahip olduğu için yok sayıldı.
6- Demokrasi kültürüne son derece ters olduğu halde halk - halk burada oy veren kişi anlamında- Sayın Başbakan tarafından hiçe sayıldı, hor görüldü, hakarete maruz kaldı.
7- AKP hükümeti döneminde demokrasi kültürü tartışmak, eleştiriye açık olmak demek olduğu halde Sayın Başbakan tarafından partisinin isminin telaffuzuna dahi tahammül edilemedi. Eleştiride bulunanlara ise - şerefsiz, adi, terbiyesiz vs.- hakaretler yağdırıldı.

Şimdi soruyorum muhafazakarlık nerede, demokrasi nerede, AKP nerede??
Şah-ı Geda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2009, 11:34   #7
Kullanıcı Adı
Terennüm
şahı geda kardeş öncelikle hoşgeldin.anlaşılan senin niyetin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.senin gibi gelene sözümüz vardır lakin laftan anlamadığınız için yıllardır aynı teraneleri yazıp çizip aynı nakaratları söyleyip duruyorsunuz. artık yeni şeyler söyleyin cancağızım....varsa fikirleriniz söyleyin yoksa izlemeye devam edin.çünkü akparti beğensenizde beğenmesenizde hizmetlerine devam ediyor.....
Alt 09-25-2009, 11:54   #8
Kullanıcı Adı
uzman81
Ne muhafazakarım ne de demokrat.

Müslüman olmayı becerebilene ne mutlu.
uzman81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2009, 15:12   #9
Kullanıcı Adı
zeynep20
Alıntı:
Şah-ı Geda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir.

Şimdi, tanımlar böyle. Ak Parti de kendisini muhafazakar demokrat olarak niteliyor. Ancak 2001 den bu yana AKP iktidarının bazı tutumlarına ve icraatlarına bir bakalım; gerçekten muhafazakar demokrasi var mı yok mu?
1- AKP hükümeti döneminde zinayı suç olmaktan çıkaran yasa çıkarıldı.
2- AKP hükümeti döneminde domuz besleyen çiftliklere destek verilmeye başlandı.
3- AKP hükümeti döneminde Sayın Başbakan "Başörtüsü % 1.5'in sorunudur, bizim değil." dedi.
4- AKP hükümeti döneminde IMF'den faizle borç alınmaya devam edildi.
5- AKP hükümeti boyunca AKP dışındaki siyasi partiler ve iradeler AKP büyük oy çoğunluğuna sahip olduğu için yok sayıldı.
6- Demokrasi kültürüne son derece ters olduğu halde halk - halk burada oy veren kişi anlamında- Sayın Başbakan tarafından hiçe sayıldı, hor görüldü, hakarete maruz kaldı.
7- AKP hükümeti döneminde demokrasi kültürü tartışmak, eleştiriye açık olmak demek olduğu halde Sayın Başbakan tarafından partisinin isminin telaffuzuna dahi tahammül edilemedi. Eleştiride bulunanlara ise - şerefsiz, adi, terbiyesiz vs.- hakaretler yağdırıldı.

Şimdi soruyorum muhafazakarlık nerede, demokrasi nerede, AKP nerede??

imza zeynep....
zeynep20 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2009, 15:13   #10
Kullanıcı Adı
Şah-ı Geda
Adem Etyemez Bey, öncelikle hoşbulduk diyelim. Amaç bağcı dövmek olsaydı emin olunuz ki döverdik, buna muktediriz Allah'ın izniyle! Fakat amaç şudur ki; Her doğruyu her yerde söylemek lazımdır. Biz de Allah'ın izniyle bu platformda da doğruları söylemeye gayret edeceğiz. Ama anladığım kadarıyla sizler de Sayın Genel Başkanınız gibi eleştirilere cevap vermek yerine sadece "AKP hizmetlerine devam ediyor, edecektir vs. gibi klişelerin arkasına sığınıyorsunuz. Hz. Mevlana'dan alıntı ile "Yeni şeyler söyleyin cancağızım" diyorsunuz. Ben de size tavsiye olarak diyorum ki: Lütfen yeni söylemler bulun, yeni siyasi argümanlar getirin. Çünkü iktidar olmak muktedir olmayı gerektirir. Boş laflarla "çalışıyoruz, hizmet ediyoruz" falan demeyin. İcraat gösterin kısacası icraat. Selametle
Şah-ı Geda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)