|
![]() |
#1 |
![]() Bismillahirrahmanirrahim.
Sahabeyi okuyordum dün akşam.... öyle sıkı saf tutarlarmış ki... elbiselerinin omuz başları eskirmiş en önce..... en çok yama oralarda olurmuş.... sahabe efendilerimiz namazda öyle sıkı dururlarmış ki adeta nefes alamaz halde olurlarmış... Peygamber Efendimiz (sav), bu şekilde İslam kardeşliği üzere yaşayanların ecrini dile getirirken şöyle buyurmuşlardır: "ALLAHın kulları arasında bir grup vardır ki onlar ne peygamber ne şehittirler, üstelik kıyamet günü Hz. ALLAH indindeki makamlarının yüceliği sebebiyle, Peygamberler de şehitler de gıpta ederler. Orada bulunan Sahabe-i Kiram sormuşlar, Ey ALLAHın Rasülü kimdir onlar bize haber verir misiniz? Peygamber Efendimiz, onlar aralarında ne kan bağı ne de birbirlerine bağışladıkları mal olduğu halde ALLAH rızası için birbirlerini sevenlerdir." Bir ara merak ettim.elbise dolabımı açtım.ve kullandıgım elbiselerin en çok neresinin yıprandığına baktım... hep cep bölümleri yıpranmış.... şaşırdım kaldım... tamir görenlerde hep cep bölümlerinden tamir görmüş.... eee ne olacaktı dünyalık adamın elbisesi neresinden yıpranacaktı ki... utanıyorum tam olarak utanıyorum oldu bir an.... ve sahabe ile kendisi arasında uçurumu bir kez daha anladı.... özür dilerim vaktiniz varsa bir de siz baksanıza elbiseleriniz neresinden yıpranmış.. Tabi yıpranacak kadar kullanıyorsanız...! Alıntı
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Diyecek söz bulamıyorum ya
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() O güzel insanlar gibi olabilmek dileğiyle...en azından onların yolunda olabilmek dileğiyle...
teşekkürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Söylenecek başka bir söz bırakmamışsınız yalçın hocam.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() sahabeyle farkımız bu kadar derin ve açık ara malesef....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Rabbim bizleri O sahabelerin yaşam biçimlerine kavuştursun öncelikle...Daha sonra namazlarda sıkı saf konusuna bir örnekle değinmek istiyorum.Lakin bu örnek olumsuz ve çirkin bir örnek.Sahabe döneminde müslümanlar saf tutarken,arada boşluklar olmasın diye birbirlerine nefes aldırmazken,bu nedenle elbiseleri yıpranırken,günümüz camilerinden birinde teravih namazı kıldığımız esnada,bir kişilik boşluğa girmek için arkadan bir vatandaş safa girmeye çalıştı.Fakat girmesi ile yanındakinin gazabına uğraması bir oldu.Allah'ım ne kadar çirkin bir görüntüydü o...Adam sırf biraz rahat etmek için safı doldurmaya gelen müslüman kardeşi ile tartışmaya başlamasın..İnanın donup kaldım,soğuk havayı iliklerime kadar yaşadım..İşte FARK budur...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bizim elbisemizi eskiyormu acaba.
eskisede makinede yanlış yıkama sonucu ya renkleri soluyor yada orası burası sünüyor. malesef bizim elbisemizin eskimesine fırsat vermeden değiştiriyoruz.gardroplar tasıyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() rabbim bizleri onların yüzü suyu hürmetine affetsin nitekim şu yazıyı okuduktan sonra yatacak yerimiz yok gibi..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Elbiselerimiz..
Eskiyor mu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |