![]() |
#1 |
![]() ![]() Bu paraya itiraz olmadı! (ikiyüzelli) ![]() Bu parayı da hiç itiraz olmadan yıllarca kullandık. ![]() Bu paraya da itiraz olmamıştı! ![]() Bu paraya da itiraz olmadı. Daha da eskiye gidelim.. ![]() İşte, CHP tarafından bastırılmış bir para! Hem de Mustafa Kemal'siz. Üstelik "beş yüz" bitişik yazılmış. Şok mu? Hayır hayır. Buna da itiraz yok tabi. Ve partimiz tarafından sıfırları atılarak yeniden itibar kazandırılmış yepyeni paramız; ![]() İŞTE MEDYANIN CEVABI; BUNUN ADI TARİHİ HATA MI? HAYIR HAYIR!!! BUNUN ADI ÇEKEMEMEZLİKTİR ! BUNUN ADI NANKÖRLÜKTÜR ! Yeni paramıza laf söyleyen herkesi kınıyorum! Bu ne çekememezlik! Bu ne kıskançlık! Yazıklar olsun size! Yazıklar olsun sizin vatan sevginize!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben anlamadım ki, nerede iddia edilen hata
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() cidden hata nerde
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() "İKİYÜZ" bitişik yazıldığı için hata var diyorlar. Oysa şimdiye kadar basılan paralarda bu ve benzeri ifadelerde ayrı yazılmamıştı. Tamam, Türkçe'de rakamlar ayrı yazılır. İki yüz Türk Lirası şeklinde. Ama bu durum para da geçerli değil. İşte Merkez Bakasının açıklaması; "200 Türk Lirası'ndaki "İKİYÜZ" ibaresinin bitişik yazılmış olması para ile ilgili belgelerdeki ve kıymetli evraktaki sayıların yazım kuralına ve 1939 yılından bu yana oluşan teamüllere uygun bulunmaktadır."" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() Bu kartelozlardan beklenir vallahi.. Bunlar keçisi çalınan imamı da imam keç, çaldı diye manşete çeken medya güruhu değil mi? Hata denilen bu ise, sana katılmayı aslında pek istemesemde katılıyorum ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Tamam, bak sana malzeme çıkartayım. Konuyla ilgili şahsi fikrimi yazmadım. Yazdım ama, yazdıklarımı okursanız, "İKİYÜZ" ibaresinin doğru olduğunu iddia etmedim. Sadece, şimdiye kadar bitişik yazılırken tepki yoktu, şimdi neden tepki gösteriyorlar diye protesto ettim.
Konuyla ilgili şahsi fikrim ise yazımın yanlış olduğu yönündedir. Ama sadece yeni basılan para da değil, yukarda yayınladığım tüm paralarda yazım hatası vardır. FarukArslan'ın da ifade ettiği gibi, çek ve senetlerde, araya rakam yazılmaması için boşluk bırakmamak mantıklı ve doğru bir uygulamadır. Fakat basılı olan parada böyle bir risk yoktur. İşte bu nedenle bitişik yazılmasını gerektirecek bir durum da söz konusu değildir. Yani yazım kurallarına uygun şekilde ayrı yazılması gerekirdi. Şimdiye kadar hep hata yapılmış, yeni paramızda da bu hata tekrarlanmıştır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ![]() onlar daha önce sağlam bir şey yapsalardı,bugün Türkiye de şartlar daha güzel olurdu..ikiyüz ü değil,onların bu tutumunu protesto ediyorum.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|