AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 01-03-2009, 00:30   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Thumbs down ŞOK! "İki yüz TL Hatalı"

Bu paraya itiraz olmadı! (ikiyüzelli)

Bu parayı da hiç itiraz olmadan yıllarca kullandık.

Bu paraya da itiraz olmamıştı!

Bu paraya da itiraz olmadı.

Daha da eskiye gidelim..

İşte, CHP tarafından bastırılmış bir para! Hem de Mustafa Kemal'siz. Üstelik "beş yüz" bitişik yazılmış. Şok mu? Hayır hayır. Buna da itiraz yok tabi.

Ve partimiz tarafından sıfırları atılarak yeniden itibar kazandırılmış yepyeni paramız;

İŞTE MEDYANIN CEVABI;

BUNUN ADI TARİHİ HATA MI?

HAYIR HAYIR!!!

BUNUN ADI ÇEKEMEMEZLİKTİR !
BUNUN ADI NANKÖRLÜKTÜR !

Yeni paramıza laf söyleyen herkesi kınıyorum! Bu ne çekememezlik! Bu ne kıskançlık! Yazıklar olsun size! Yazıklar olsun sizin vatan sevginize!

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-03-2009, 00:57   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Ben anlamadım ki, nerede iddia edilen hata
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 01:10   #3
Kullanıcı Adı
MelekTube
cidden hata nerde
MelekTube isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 01:24   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
MelekTube Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cidden hata nerde

Koleksiyonerlikten kastı anlamadım aslında..
Alt 01-03-2009, 01:45   #5
Kullanıcı Adı
Eşref

"İKİYÜZ" bitişik yazıldığı için hata var diyorlar. Oysa şimdiye kadar basılan paralarda bu ve benzeri ifadelerde ayrı yazılmamıştı.

Tamam, Türkçe'de rakamlar ayrı yazılır. İki yüz Türk Lirası şeklinde. Ama bu durum para da geçerli değil. İşte Merkez Bakasının açıklaması;

"200 Türk Lirası'ndaki "İKİYÜZ" ibaresinin bitişik yazılmış olması para ile ilgili belgelerdeki ve kıymetli evraktaki sayıların yazım kuralına ve 1939 yılından bu yana oluşan teamüllere uygun bulunmaktadır.""
Alt 01-03-2009, 01:57   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"İKİYÜZ" bitişik yazıldığı için hata var diyorlar. Oysa şimdiye kadar basılan paralarda bu ve benzeri ifadelerde ayrı yazılmamıştı.

Tamam, Türkçe'de rakamlar ayrı yazılır. İki yüz Türk Lirası şeklinde. Ama bu durum para da geçerli değil. İşte Merkez Bakasının açıklaması;

"200 Türk Lirası'ndaki "İKİYÜZ" ibaresinin bitişik yazılmış olması para ile ilgili belgelerdeki ve kıymetli evraktaki sayıların yazım kuralına ve 1939 yılından bu yana oluşan teamüllere uygun bulunmaktadır.""
Aslında normali de böyle değil miydi Mesela ilgili belgelerde ve kıymetli evraklarda diyor ya.. İşte mesela çek.. Çeklerde de yazıyla olan para miktarı bitişik yazılır. Yazılır ki araya ayrıca harf yahut rakam getirilmesin diye.. Yada ben öyle biliyordum

Bu kartelozlardan beklenir vallahi.. Bunlar keçisi çalınan imamı da imam keç, çaldı diye manşete çeken medya güruhu değil mi?

Hata denilen bu ise, sana katılmayı aslında pek istemesemde katılıyorum (alışkanlık oldu artık )
Alt 01-03-2009, 02:03   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hata denilen bu ise, sana katılmayı aslında pek istemesemde katılıyorum (alışkanlık oldu artık )
İtiraz etmeyecek misin? Protestomu geri çekiyorum o zaman. :P:
Alt 01-03-2009, 02:08   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İtiraz etmeyecek misin? Protestomu geri çekiyorum o zaman. :P:

Maalesef etmeyeceğim.. Ve evet, protesto geri çekilmeseydi hazırlamıştım yorumu zaten.. :paat:
Ama itirazı da hep ben değil ki sen yapıyordun Parazit şey
Alt 01-03-2009, 02:16   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Tamam, bak sana malzeme çıkartayım. Konuyla ilgili şahsi fikrimi yazmadım. Yazdım ama, yazdıklarımı okursanız, "İKİYÜZ" ibaresinin doğru olduğunu iddia etmedim. Sadece, şimdiye kadar bitişik yazılırken tepki yoktu, şimdi neden tepki gösteriyorlar diye protesto ettim.

Konuyla ilgili şahsi fikrim ise yazımın yanlış olduğu yönündedir. Ama sadece yeni basılan para da değil, yukarda yayınladığım tüm paralarda yazım hatası vardır.

FarukArslan'ın da ifade ettiği gibi, çek ve senetlerde, araya rakam yazılmaması için boşluk bırakmamak mantıklı ve doğru bir uygulamadır. Fakat basılı olan parada böyle bir risk yoktur.

İşte bu nedenle bitişik yazılmasını gerektirecek bir durum da söz konusu değildir. Yani yazım kurallarına uygun şekilde ayrı yazılması gerekirdi.

Şimdiye kadar hep hata yapılmış, yeni paramızda da bu hata tekrarlanmıştır.
Alt 01-03-2009, 16:22   #10
Kullanıcı Adı
MelekTube
karaeşref onların gözleri ak parti hükümeti bir şey yapınca açılıyor.
onlar daha önce sağlam bir şey yapsalardı,bugün Türkiye de şartlar daha güzel olurdu..ikiyüz ü değil,onların bu tutumunu protesto ediyorum..
MelekTube isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)