![]() |
#1 |
![]() Türkiye, 2-3 Ağustos'ta Karayılan ve diğer PKK yöneticilerinin yerini İran'a iletti. Ancak İran gerekli hassasiyeti göstermeyince Karayılan kaçtı. İran'ın "Karayılan'ı yakaladık" açıklamasını da bilinçli olarak yapıldı.
![]() SABAH, hafta başında Türkiye gündemini meşgul eden terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalanma olayına ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaşti. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Türkiye, 2-3 Ağustos tarihlerinde başta Murat Karayılan olmak üzere terör örgütü yöneticilerinin Kandil'de barındıkları bölgelerin koordinatlarını İran'a verdi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kandil'in İran bölümüne ilişkin verilen 20 noktaya bir an önce operasyon düzenlenmesi talep edildi. Bu noktalardan ikisinin Murat Karayılan'ın sürekli olarak kullandığı bölge olduğu tespiti yapıldı. Buna rağmen İran güvenlik güçlerinin gerekli hassasiyeti göstermediği ortaya çıktı. Karayılan da bulunduğu yeri terk etti. KASTEN YANLIŞ AÇIKLAMA Devletin ilgili kurumları arasında yapılan değerlendirmeye göre 13-14 Agustos tarihlerinde İran kaynaklarından gelen "2 numara yakalandı" açıklaması bilinçli olarak yapıldı. İran, "Karayılan'ı ancak ben istersem yakalarım" mesajını vermek için bu açıklamayı yaptı. İran tarafından daha sonra sehven yapıldığı belirtilen açıklamalar üzerine Türkiye, Kandil'in İran bölgesine operasyon önerisi getirdi. Ancak İran bunu kabul etmedi. Sabah
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kendi işini kendin halledeceksin.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Garip..
Düşünüyorum, mantıklı bir cevap bulamıyorum.. O kadar operasyon yaptı İran, öldü, öldürdü.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() karayılan İran'ı da tehdit etti yanlış hatırlamıyorsam.
Bana göre İran bu fırsatı değerlendirirdi,haberin doğru olmadığına inanıyorum. Çünkü pkk ile pejak aynı şey,fark yok.pkk nın diğer adı pejak demek daha doğru. İran,Türkiye sınırından kendi topraklarına kaçak olarak girenleri dahi öldürürken,kendisi için tehlike arzeden birisini neden yakalamasın ? Hem ''kendi işimi kendim halederim'' mantığını yürütselerdi,kandilin bombalanması için hava sahasını bize açmazdı,bu da sidik yarışı demek olurdu. İnternette şöyle bir haber daha var: http://www.palestine-info.info/ar/Da...1/IMG_7356.jpg |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() inanak mı
![]() madem öyle hava sahasını niye açıyor bize kandili vuralım diye ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() İşin iç yüzü nedir bilemem ama Karayılan konusunda bir işler kesin döndü. Sıradan bir olay değildi. 2. numara deniyordu. Hala 2 numara kim belli değil. Bir ülke 2 gün boyunca Karayılan'ı yakalayıp yakalamadığını bilemez mi?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() türkiye istemeden o işte bi numara dönmez...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|