AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-25-2009, 13:56   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Sokak düğününe yasak geliyor
Sokak düğününe yasak geliyor


Türkiye'de vatandaşların sıkça başvurduğu alternatif düğün yöntemlerinden olan sokak düğünleri ile sevinç gösterilerinin vazgeçilmez eğlencesi araç konvoyları yasaklanıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sokak düğünleri, araç konvoyları, havai fişek gösterileri ve gece kulüplerinin çevreyi rahatsız eden gürültüsünü bitirmeyi amaçlayan "Çevresel Gürültü Eylem Planı" tamamlandı.
Planla, hür türlü eğlence programından hava, kara ve demir yollarına, binalardan sanayi tesislerine kadar uzanan tüm alanlarda gürültünün önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Plana göre, İstanbul'da gece kulüplerinde gürültü ölçümleri yapan genel müdürlük, kulüplerin çevreye rahatsızlık veren gürültülerini de önleyecek.

Konutlar, eğitim, kültür alanları ile yapıları, sağlık tesisleri, otel, dinlenme tesisleri, parklar gibi alanlarda her ne ad altında olursa olsun sokak eğlencesine izin verilmeyecek. Bu kapsamda, sokak düğünü, kutlama gibi elektronik olarak ses yükseltici, davul-zurna, havai fişek, maytap kullanılarak yapılan açık hava aktiviteleri de yasak.

Bu faaliyetlere, ancak çok hassas kullanımların (hastane, sağlık ocağı ve okul gibi) olmadığı yerlerde veya ilgili belediyece çok hassas kullanımların dışında belirlenecek yerlerde, mevzuatta getirilen kriterlere uyulması şartıyla izin verilebilecek.

-SAHİL KENTLERİNE GÖZALTI-

Ülke genelinde ve özellikle yaz aylarında yoğun olarak şikayete neden olan İstanbul Boğazı'ndaki eğlence yerleri, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Bursa gibi sahil kentlerindeki eğlence yerlerinin bulunduğu alanlardan başlamak üzere gürültü kirliliği önlenecek. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilgili belediyeler ile eğlence yeri sahiplerini de içine alacak şekilde çalışmalar yapılacak.

Planda, konuya ilişkin, "Türkiye genelinde mevcut eğlence yerlerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsat durumları ile canlı müzik yayını izin durumları ile turizm teşvik kapsamında olan eğlence yerlerinin turizm işletme belgesi durumları belirlenecek, izinli ve işletme belgeli olarak çalışmaları sağlanacaktır" ifadesi yer aldı.

-AÇIK EKSOZA DA YASAK-

Susturucu ve ses giderici diğer parçaları olmadan bir motorlu kara taşıtının trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği vurgulanan plana göre, motorlu taşıtların üzerinde, içinde korna veya ses çıkaran başka bir cihazın gereksiz yere kullanılması da yasak kapsamında.

Plan çerçevesinde, yerleşim yerlerine yakın, havaalanı ve sanayi bölgeleri kurulamayacak. Yine, yerleşim yerlerinde lokomotif sürücüleri birbirleriyle sesli sinyalle selamlaşamayacak. Yol ve bina inşaatında kullanılan aletlerin konut bölgeleri ve gürültüye duyarlı bölgelerde belli saatlerde çalışmasına izin verilecek.
AA

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-25-2009, 13:57   #2
Kullanıcı Adı
LeyaL
Standart
İsabet olmuş..
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 14:02   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Bence çok ama çok geç kalınmış bir yasak!Yıllardır birilerinin huzuru kaçırılıyor,cennet vatanımızda görültü ve çevre kirliliği had safaya çıkarılmıştır bu düğünlerle.Çiftlerin ömürlerinde birkez yaşadıkları bu mutlu günün böyle düzensiz bir organizasyon ile gerçekleştirilmesi ayrıca evlilik kuramına haksızlık olarak düşünüyorum.Cemiyet ve hayırlı bir biçimde gerçekleştirilmesi gereken düğünler ne yazık ki ulu orta meydanlarda yapılıyor.Umut ederim bu yasak biran önce resmi gazetede yayınlanır,biran önce vuku bulur.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 14:04   #4
Kullanıcı Adı
dilemma
Standart
Davulun sesi uzaktan hoş geldiği sürece...iyidir
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 14:06   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 16:04   #6
Kullanıcı Adı
Erman İlhan
Standart
özelikle bu konvoy magandalığına soyunanlaru tutuklasınlar.Çok büyük tehlikeler meydana gelmektedir.Onlarca araç peşi sıra trafik kuralarını ihlal ederek dans ediyor.
Erman İlhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 16:12   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Bide bizim şu yandaki düğün sarayını kapatsalar ne iyi olacak ya.. (:
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 16:18   #8
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
daha yıllar önce sokak düğünlerinin yasaklanması gerektiğini söylemiştik. umarım yasaklanır. çok ilkel birşey sokak düğünü :|
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta