AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mizah - Komedi AK Parti Forum, Mizah - Komedi içeriklerimiz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-12-2008, 09:57   #1
Kullanıcı Adı
NuR-eFSaN
Standart Solak olmanın dezavantajları :))
solak olmanın dezavantajları

o kadar çoktur ki solak olmanın dezavantajları, hangi birinden başlasam ki...



***küçükken arkadaşların "sol el şeytanın eli sen cehenneme gideceksin nhaha" şeklinde tacizlerine maruz kalmak ki şimdi komik gelse de küçükken kafayı karmakarışık edip korkuturken, kişiyi epey tırstırır.
***bazı müzik ensturmanlarının hem sağlak hem de solak versiyonu olduğundan hangisiyle başlasam diye bocalamak (kişisel gözlemlerime göre sağlak başlayanların sayısı, sağlaklar için olanların yaygın olması nedeniyle, çoğunluktadır).
***beceriksiz, sakar damgası yemek ki aslında bütün solaklar sakar değillerdir; bir sağlağa solak eşyalarıyla iş yaptırırsanız (solak cezvesiyle kahve gibi) başına geleceklerle günlük hayatlarında sürekli karşılaştıklarından böyle bir izlenim uyandırırlar.
****mouse kullanırken de zorluk yaşayabilirler çünkü genelde sağ elle kullanmak zorunda bırakılırlar. bu durum günlük yaşamda pek bir zorluk yaratmasa da el becerisi, hız isteyen program ve oyunlarda güçlüklere yol açabilir.
***yemek yerken de yanlarındaki sağlaksa (ki genelde sağlaktır) resmen kolkola yemek zorunda kalır, sürekli yandakiyle çarpışırlar.
***solak sırası bulunmayan ya da çok az bulunan okullardan birinde okunuyorsa muhtemlen yamuk yazmak, elimi sayfanın sonuna yetiştircem diye yamuk oturmak (eğer sol tarafınıza bir sıra çekip onun masasını kullanmak gibi bir şansınız varsa o başka).
***ha bi de ilkokulda sıra arkadaşıyla kavga etmek vardır ki sonu dayak yemeye dahi varabilir.

kasada kredi kartıyla ödeme yaptığınızda imzalanacak kağıdı öyle bir uzatırlar ki (sa(ğ)lak göre) her defasından kasiyerin elinden alıp yönünü değiştirmek zorunda kalırsınız.
sonra da size derler ki;
-ne kaprisli illa eline alıp düzeltecek

özellikle resmi ortamlarda ve sıkışık masalarda masanın en sağına oturmaya çalışmak gibi bir tepki gelişir sağınız boş olsun diye, yoksa kollarınız çarpışır. ha bu arada sağlak durumun farkında değildir, siz bu sorunu bildiğiniz için dikkat etmek zorunda kalırsınız. yuvarlak masalarda çözüm yoktur, mutlaka dikkat etmeniz gerekir, aklınız hep ordadır.
sonra da size derler ki;
- yahu niye konuşmuyosun hiç
(bkz: ağız tadıyla yemek yiyememek )



okulda bilgisayar lab'larında fareleri hep sağa koyarlar, o da yetmez bunları çalmasınlar diye sabitlediklerinden sola da alamazsınız, kablo yetmez bi türlü.
sonra da size derler ki;
-şu giden var ya, şu giden, hep dağınık bırakıyo labı

ama noldu, biraz sancılı oldu ama sayelerinde şimdi sağ elle de kullanıyorum fareyi, hatta hep sağ tarafta.
bkz: her işte bir hayır vardır )




sağlaklara yaranacağız diye "bakın size ergonomik fare" derler, derler de bunu lab, internet kafe, ya da aldığınız sistemin içine zorunlu olarak koyarlar bide. bir türlü uymaz elinize.
sonra da size derler ki;
-satış politikası bu, topu topu kaç solak var ki...
(bkz: allta kalanın canı çıksın offff of )


kolçaklı sandalyeli sınıfa bir girersiniz hepsi sağlaklara göre. bi türlü düzgün oturamazsınız, hafif sağa doğru kıvrılırsınız, şekilden şekle girersiniz yazarken.
sonra da size derler ki;
-oğlum/kızım doğru dürüst otursana şu saldalyede

bazı sürahiler vardır suyu dökmek için ağız kısmı belirli, onları kullanınca illaki su yere dökülür. aynı şey türk kahvesi yapmaya niyetlendiğinizde de başınıza gelir, bir türlü doğru dürüst koyamazsınız fincana, dökülür, saçılır, sıçrar.
sonra da size derler ki;
-yahu ne becerksizsin

okulda flüt çalmayı öğretirken şimdi sağ elin şu parmağını şöyle koyun, şöyle yapın, böyle yapın derler. oysaki öğretmenin sağ el parmağı dediği deliğe siz sol el parmağını koymuşsunuzdur, komutlar hep karışır.
sonra da size derler ki;
- solakların pek yeteneği yok galiba müziğe

ha bir de makaslar var tabii...

(bkz: of offf, çok dertliyim çok )
(bkz: insan nelere alışmıyor ki )

dershanede ve/veya sınıfta, oda oda gezip solaklar için tasarlanmış kollu sandalyelerden aramak zorunda kalmak

sağak sandalyelerde oturma sorunsalı, iki tane o sandalyelerden kullanıp birinde oturup diğerinin defter koyma zımbırtısı kulanılarak halledilebiliyorsa da, iki sandalye bulunmadığı durumlarda bel ağrısına sebebiyet verebilir..

bir de,0 herhangi bir aletin kullanımı esnasında, göz aşinalığı olmadığı için çok zorlandığımızı düşünür sağak kardeşlerimiz, "dur ben yardım edeyim", "sen bırak ben yaparım" şeklinde cümleler duymak hiç hoş değildir.. bir de "eline yakışmıyor" deyimi vardır ki, en çok ona tepkiliyim

çok lazımmış gibi gitar çalınacak ortamlarda "gitar çalabilen var mı?" sorusuna "var var!" diye cevap verememek. verilse bile "aaa bu gitar sağlak, çalamam..." diyerek yerine oturmak.

solaksanız, insan ilişkilerinde cins damgası yememek için her şeye karşı taktik geliştirmek zorundasınız. durumu kendiniz için kolay duruma getirmeli, bunu da karşınızdakine çok fazla hissettirmemelisiniz. yoksa hayat durduk yere zorlaşır, hem siz strese girersiniz, hem karşınızdaki kişi durumu garipser.
her şeyden önce tokalaşma -ne kadar spastik hissi verse de- sağ elle yapılmalıdır.
ya da canınız midye çekti. eğer bir taktiğiniz yoksa midyeci, açtığı midyeleri insanüstü bir ısrarla sağ elinize vermeye çalışırken kahır dolu dakikalar geçirirsiniz, "dayak mı yiyorum midye mi belli değil!" dersiniz. ya da midyeciye hafif yan dönersiniz ve solunuzu ondan tarafa verirsiniz, olmadı telefonunu ya da cüzdanı sağ elinize alırsınız.

en kötüsü de böyle salak saçma binlerce ayrıntı ile vakit kaybetmek...

hayır olayın bir de maddi boyutu var... bir şeyin solaklar için üretilmişini bulamazsınız, bulsanız da daha pahalıdır

[i]solaklar iyi resim yapar inanışının fos çıkması üzerine "yeteneksiz" sıfatının üstünüze yapışması,insanların her kalem tuttuğunuzda veya tahtaya çıktığınızda "aa sen solak mısın?"demesi/I]

sen nasıl solla yazabiliyorsun gibi sorulara katlanılmakla beraber söyleyen insanların nasıl sagla yazdıklarını benimde düşündügümü düşünmemeleri gibilerinden, masada falan yemek yerken sag elle yemek yemekte olan insanlarla oturulduğunda sag el ve sol elin birbirine çarpmaması için çaba sarfetmeme ve yedigim yemekten hiç bir zevk almamama neden olan olaylar silsilesi

rockyden biliyorum solak boksörlerle pek dövüşmek istemezmiş boksörler

cezveyle fincana kahve koymak,
- makasla kağıt / kumaş kesmek,
- biriyle el sıkışmak (siz sol elinizi uzatırken, karşınızdaki de sağ elini uzatır ve el falan sıkışamazsınız)
- yanınızdaki "sağ"lak ise yemek yemek,
tam bir eziyettir..

ilkokulda bir arkadaşım vardı solak. yazısı çirkin diye öğretmen baskı yapardı, sağ eli ile yazsın diye. bir keresinde dövmüştü, cezalar bile vermişti. ama öğretmenin haberi yoktu galiba solakların zeki olduğundan. gerçi erdem'de pek zeki bir insan sayılmazdı ama solak diye de dövülmemesi gerekirdi. öğretmenin o hırçın bakışları, sırf bu yüzden onu hedef seçmemeliydi.

erdem çok çekti yazık....zavallıcık

yaylı enstürmanları kendine göre ayarlatman gerekir.

uzaylıymış solaklar he mi? esprilerine maruz kalırsın.

ama herşeye rağmen solak olmaktan memnunum

ilkokul aşı seanslarında, koyun gibi dizilmişken siz hık pık diyemeden şişko hemşirenin güzelim sol kolunuza haşırt diye iğneyi geçirmesi. bir sorsaydınız önce... hangi kolunla yazı yazıyorsun ödev yapamama mazeritini kaçırmak istermisin diye
gerçi ben sürekli atıf yapılan o muhteşem solak zekamla (!) bunu bir avantaja dönüştürerek, duygu sömürüsüyle, yazamıyorum diye ödevden yırtardım bir hafta

küçükken çok olurdu, annenin sağ elinize uzattığı birşeye sol elle uzanmak ve annenin uzattığı zımbırtıyı geri çekerek "doğru düzgün alsana şunu" şeklindeki haşlamasına maruz kalmak.

askerde "tüfeği doğru tutsana l..n" diyen geri...z..la karşılaşabilmenize neden olan durum

sağ elini kullananların aklına bile gelmeyen, asla fark edemeyecekleri, dış dünyadaki her şeyin, tüm insanlar sağ elini kullanıyormuş gibi düşünülüp tasarlanmasından kaynaklanan sorunlardır.

en çıldırtanlarından biri cezvedir. kahveyi yaptıktan sonra ya sağ elinizle, tutturmak için kasarak, ya da sol elinizle, ucubik bir şekil alarak dökeceksiniz fincana.(yazarken bile stres yaptım )

solakların, ned flanders'ın açtığına benzer bir solak dükkanı bulurlarsa ortadan kaldırabilecekleri dezavantajlardır.

bıçağı kullanamazsınız şu lazerli olanları. yoksa patates soyarken patatesin üzerinde lazerli tarafından kaynaklanan çizgiler desenler olur (sanatsal çalışma).

- saat takmak sorundur. ya sağ elinize takacaksınız ve o ayarlama kısmı ters olacak ve saatinizde bir tarih saat ayarlaması yaparken abuk bir şekle gireceksiniz, ya da sola takıp yazı yazarken devamlı, takır tukur masaya çarpma seslerini göze alacaksınızdır.

- kurşun kalemle yazdığınızda eliniz mutlaka kirlenir. soldan sağa yazarken eliniz devamlı yazılı kısmın üzerindedir sürtünürken hem yazdığınız yazı mahvolabilir hem eliniz siyah siyah olur. iyyyyyy

son olarak beklentileri doğrulamak için kendini zeki olmak zorunda hissetmek.
çok yorucu oluyo


İTÜ sözlükten solaklar adına alındım alıntıladım

 

NuR-eFSaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-12-2008, 20:59   #2
Kullanıcı Adı
romakudüs
Standart Solak olmanın dezavantajları :))
aslında ben solağım ama bu gibi şeyle bende olmuyor mesela mausu çok rahat sağ elimle kullanıyorum
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2008, 21:04   #3
Kullanıcı Adı
dilek
Standart Solak olmanın dezavantajları :))
bende solağım ama mouse sağ elle tutuyorum 8) hele makası sol elimle hiç kullanamıyorum :-X

şu sürahi ve cezve işini de anlayamadım gayet normal bende :-\
ben ileri seviye solak değilim galiba :D
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım