AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-19-2014, 22:13   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Soma Madeni'nde Ölümüne Fedakârlık
Ölümüne fedakarlık!

Yerin altındaki mahşer anlarında yaşlı işçiler maskelerini, “Siz yaşayın evladım” diyerek gençlere verdiler. Bekar işçiler, “Çocuğu olanlar taksın” diyerek diğer arkadaşlarına uzattılar.

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki facianın ardından birbirinden kahredeci dramlar ortaya çıkarken göz yaşartan kahramanlık ve fedakârlık örnekleri de anlatıldı. Ölüm madeninde saatlerce mahsur kalan işçiler küçük ama hayati detaylarla kurtuldu. Onlardan biri de 24 yaşındaki Yüksel Tanrıöven’di. Tanrıöven, 4 saat boyunca o mahşer karanlığında yaşadıklarını şöyle anlattı:

CANLARINDAN VAZGEÇTİLER

“Duman yoğunlaşınca çok büyük panik başladı. Art arda ölümler ve baygınlıklar başladı. Yaşlılar maskelerini gençlere uzatıp 'siz yaşayın evladım' diyordu, gençler de 'biz evli değiliz, çocuğumuz yok, çoluğu çocuğu olan taksın' diye bir diğerine uzatıyordu. Mümkün olduğunca paniğe kapılmayarak aklımı kullanmaya çalıştım. Elimden gelen tüm yöntemlere başvurdum. Ben yaşayan şanslı madencilerden birisiyim ama geride kalan tüm arkadaşlarım için ise kahroluyorum. Yaşadığıma bile sevinmedim.

ÇİZMEDEKİ SUYU İÇTİ

Yüksel Tanrıöven nasıl hayatta kaldığını şöyle anlattı: “Bir anda aklıma mavi borular geldi. Bu mavi borulardan makinaların çalışması için basınçlı hava veriliyordu. Boruları kestik. Basınçlı hava çıktı. Basınçlı havayı soluduğum zaman ağızımdan itibaren iç organlarımı kurutacağını düşünerek daha önce çizmelerime su doldurmuştum; o suyla yudum yudum ağzımı ıslattım. Su bitince ıslak çorabımı ağzımda âdeta bir limon gibi sıkarak o ıslaklığı almaya çalıştım.”

Kaynak

Güneş 19.05.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)