![]() |
#1 |
![]() Somalı yetim çocuk, babasına şiir yazdı
![]() ![]() Manisa Soma'daki maden faciasında 14 şehit veren Kınık'ın Kösele köyünde babasını kaybeden Şennur Zevre'nin şiiri herkesi duygulandırdı. Soma faciasında babasını kaybeden 9 yaşındaki Şennur Zevre, yazdığı şiirle herkesi ağlattı. "Bana hep güzel yaz kızım derdi babam." diyen küçük Şennur, "Bana hep canım kızım derdi. Şimdi o cennette." dedi. FARUK ÇELİK, AİLEYİ ZİYARET ETTİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de ziyaret ettiği küçük Şennur, okuduğu şiirle Bakan Çelik'e de zor anlar yaşattı. İşte Şennur'un, babasına yazdığı şiiir: ![]() "Seni çok seviyorum Orada mutlu mesut yaşayacaksın Biliyorum sen cennette yatıyorsun Biz seni her gün bakmaya geleceğiz Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız Sen de üzülme tamam mı babacığım Küçük yaz demiştin ya yazıyorum Canım babacığım seni çok çok seviyorum İyi uyu tamam mı Toprağın bol, mekanın cennet olsun" Kaynak En Son Haber 17.05.2014
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Babasının mezarına bıraktığı mektup, yürek dağladı
![]() Soma Faciası'nın failleri aranıyor. 301 işçiye mezar olan madenin sahibinin oğlu Can Gürkan için denetimli serbestlik istendiği dakikalarda sosyal medyada paylaşılan bu mektup ailelerin acısının ‘müebbet’ olduğunun en bariz göstergesiydi. Somalı şehit madenci Kamil Çal’ın 10 yaşındaki oğlu İbrahim Etem Çal bakın babasına neler söylüyor… İŞTE O MEKTUP: "Babama Mektubum Canım Babam, Sen şehit oldun. Biz de şehit yavruları olduk. Soma’da 301 kişi hayatını kaybetti. Evlere ateş düştü. Tüm Türkiye Soma’daki faciayı konuşuyor. Galiba Baba, sen çıkışa yakındın ama arkadaşlarını kurtarmaya çalıştın. Şu an sen bizi görüp duyuyorsun. Anneme üç tane emanet bıraktın, ben, kızın ve yeni doğacak kardeşimiz. Halalarımın, amcalarımın, dayılarımın, annemin ve kardeşlerimin selamı var. Sen bizi bırakıp gittin ama ceketinin cebindeki 2 lirayı ve çakmağını, tarağını bulduk, onları sakladık. Kıyafetlerini yoksullara verdik. İki tane ceketini gelecek kardeşimle paylaşacağız. Mekanın cenet olsun. Güzel güzel uyu. Ben 10 yaşıma gireceğim. Kardeşim Sude 6 yaşına girecek. Gelecek kardeşimin adı Kamil Çal olacak." ![]() Kaynak Akşam 19.05.2014 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|