AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-20-2014, 11:20   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Soma'nın Yetim Çocuklarından Madende Ölen Babalarına Mektuplar
Somalı yetim çocuk, babasına şiir yazdı

Manisa Soma'daki maden faciasında 14 şehit veren Kınık'ın Kösele köyünde babasını kaybeden Şennur Zevre'nin şiiri herkesi duygulandırdı.

Soma faciasında babasını kaybeden 9 yaşındaki Şennur Zevre, yazdığı şiirle herkesi ağlattı. "Bana hep güzel yaz kızım derdi babam." diyen küçük Şennur, "Bana hep canım kızım derdi. Şimdi o cennette." dedi.

FARUK ÇELİK, AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de ziyaret ettiği küçük Şennur, okuduğu şiirle Bakan Çelik'e de zor anlar yaşattı.

İşte Şennur'un, babasına yazdığı şiiir:

"Seni çok seviyorum
Orada mutlu mesut yaşayacaksın
Biliyorum sen cennette yatıyorsun
Biz seni her gün bakmaya geleceğiz
Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız
Sen de üzülme tamam mı babacığım
Küçük yaz demiştin ya yazıyorum
Canım babacığım seni çok çok seviyorum
İyi uyu tamam mı
Toprağın bol, mekanın cennet olsun"

Kaynak

En Son Haber 17.05.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-20-2014, 11:22   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Alt 05-20-2014, 11:43   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Babasının mezarına bıraktığı mektup, yürek dağladı

Soma Faciası'nın failleri aranıyor. 301 işçiye mezar olan madenin sahibinin oğlu Can Gürkan için denetimli serbestlik istendiği dakikalarda sosyal medyada paylaşılan bu mektup ailelerin acısının ‘müebbet’ olduğunun en bariz göstergesiydi. Somalı şehit madenci Kamil Çal’ın 10 yaşındaki oğlu İbrahim Etem Çal bakın babasına neler söylüyor…

İŞTE O MEKTUP:

"Babama Mektubum

Canım Babam,

Sen şehit oldun. Biz de şehit yavruları olduk. Soma’da 301 kişi hayatını kaybetti. Evlere ateş düştü. Tüm Türkiye Soma’daki faciayı konuşuyor. Galiba Baba, sen çıkışa yakındın ama arkadaşlarını kurtarmaya çalıştın. Şu an sen bizi görüp duyuyorsun. Anneme üç tane emanet bıraktın, ben, kızın ve yeni doğacak kardeşimiz. Halalarımın, amcalarımın, dayılarımın, annemin ve kardeşlerimin selamı var. Sen bizi bırakıp gittin ama ceketinin cebindeki 2 lirayı ve çakmağını, tarağını bulduk, onları sakladık. Kıyafetlerini yoksullara verdik. İki tane ceketini gelecek kardeşimle paylaşacağız. Mekanın cenet olsun. Güzel güzel uyu. Ben 10 yaşıma gireceğim. Kardeşim Sude 6 yaşına girecek. Gelecek kardeşimin adı Kamil Çal olacak."

Kaynak

Akşam 19.05.2014
Alt 05-20-2014, 11:48   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)