AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-15-2012, 02:59   #1
Kullanıcı Adı
SavaşPala
Standart SON DAKİKA!!!!!! 15.12.2012
Şırnak'ın Cizre İlçesinde bulunan 172.Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı'na bağlı olan,Tank Taburu ve Mekanize Piyade Taburu olmak üzere iki taburdan oluşan Garnizon komutanlığına kimliği belirsiz kişilerce saldırıda bulunuldu..
Garnizon komutanlığınca saldırı doğrulanırken,yaralı veyahut şehit konusunda her hangi bir bilgi verilmedi..

Pkk'ya yakınlığı ile bilinen ve örgütün propagandasını yapan bir internet sitesinde ise saldırıyı Pkk'nın alt kolu Hpg'ye ait teröristlerin yaptığı,saldırıda Rpg-7 Roket atarları kullanıldığı,çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi..

00.00'da meydana gelen saldırıda roket kullanılmış olma ihtimali üzerinde ağırlıklı bir şekilde durulurken,askeriyeye helikopter ve ambulans sevki yapılmaması yaralı ve şehit olmadığını düşündürüyor..

Cizre'de bulunan ve Aynı tugaya bağlı Tank Taburu ve Garnizon Komutanlığı olarak bilinen iki kışlaya içinde bulunduğumuz son 15 günde yapılan 4'üncü saldırı olarak dikkat çekiyor..

00.00'da meydana gelen saldırı sonrasında Polis Özel Harekat-Jandarma Özel Harekat Timleri ve çok sayıda zırhlı askeri ve polis aracı olay yerine sevk edilerek,geniş çaplı güvenlik önlemi alındı..

SavaşPala isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-15-2012, 03:07   #2
Kullanıcı Adı
onurcan
Savaş Pala Kaynağın nedir? açtığın konunun kaynağını belirtelim...
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2012, 03:12   #3
Kullanıcı Adı
SavaşPala
Standart Bu ne ilk nede son...
Benim en son görev yapmış olduğum bu iki kışlaya yapılan bu saldırılar ne ilktir nede son..
Genellikle sakin ve sessiz geçen zaman sadece kışlanın tel örgülerine yanaşıp ""asker abi sigara"",""komutan abi sigara"" diye bağıran çocukların sesleri ile bozulurdu..

Ancak çok sayıda saldırı girişimi olmuş ve bazıları amacına ulaşmıştır..

Cudi ve Gabar dağı manzaralı,Dicle nehri kıyısındaki bu iki kışla,bir tarafı şehre açık diğer tarafıda kırsal araziye açık olması sebebiyle saldırılara açıktır..Ancak Tank Taburunda bulunan helikopter pistleri,ve iki adet skorsky cinsi helikopter,bir çok tank,zırhlı araçlar ve konuşlandırılmış ağır silahlar sebebiyle bir çok saldırının cesaretsizlik sebebi ile sonuçsuz kalmasına yol açmaktadır..

Görevim zamanında şehit düşmüş olan P.Uzm.Çvş Mehmet KAYA,P.er Adnan Öztürk,ve Çevik Kuvvet Polis Memuru Ahmet TOPRAKOĞLU isimli kahramanları buradan bir kez daha anıyorum,Allah Uteala tüm kahramanlarımızın Yâr ve Yardımcısı olsun...Allah'ın rahmeti şehitlerimizin üzerine olsun..
Alt 12-15-2012, 03:14   #4
Kullanıcı Adı
SavaşPala
Konunun kaynağı arşivlere bakarken 5 aralıktaki bir saldırıyı gördüm,hemen aradım birliğin santralini cevap alamadım,asker kardeşim var orada bir tane cep telefonundan aradım ve bilgilerin çoğunu ondan aldım,geri kalanınıda şerefsizlerin propagandasını yapan bir siteden aldım
Alt 12-15-2012, 03:23   #5
Kullanıcı Adı
onurcan
SON DAKİKA!!!!!! 15.12.2012 diye başlık atmışsın hangi haber kanalından alıntı yaptığın veya o kanalın link adresini vermelisin ki olay anlaşılsın benim son dakika aramalarımda böyle bir habere rastlamadım.
kaynağı belirtilmeyen haberler forumda geçersiz durumundadır.
bu açtığın konuya bir netlik kazandır ki anlaşılsın...
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-15-2012, 03:29   #6
Kullanıcı Adı
SavaşPala
Önemli:
Birebir askerliğini orada yapan bir kardeşimden aldığım bir bilgidir;

OLAYDA YARALI VE ŞEHİT YOK...
GARNİZON KOMUTANI KURMAY ALBAY EYYÜP GÜRLER'İN EMRİ İLE TÜM ASKERLER KOĞUŞLARINDA TUTULUYOR,ÇIKIŞ YASAK..

OLAYDA EŞ ZAMANLI OLARAK BİR ROKET VE BİR ÇOK SES BOMBASI KULLANILMIŞ,SALDIRIDA ROKETİN DÜŞTÜĞÜ YER YERLEŞKELERE UZAK OLMASI SEBEBİYLE HER HANGİ BİR ZAİYATA YOL AÇMAMIŞ..

HER HANGİ BİR BÜYÜTÜLECEK OLAY YOK DEDİ..ASKERLER ÇOK İYİ,SADECE RÜTBELİLER HARAKETLİ,BİR KOŞUŞTURMACA VAR..

ÇOK SAYIDA POLİS VAR,POLİS ARACI VAR..

ŞU ANDA HELİKOPTER SESLERİ GELİYOR..

ŞU ANDA HEM KONUŞUYOR HEM YAZIYORUM,GÜRLTÜ VAR ÇOK AMA ASKERLERİN KENDİ ARASINDA YAPTIĞI SIRADAN LAKIRTILAR DUYUYORUM ŞU AN,GÜLÜŞMELER VAR PEK TELAŞ DUYAMIYORUM..

P.UZM.ÇVŞ AHMET KESKİN POLİSLERİN 5 KİŞİYİ YAKALADIĞINI SÖYLÜYOR..

KORKULACAK VEYA BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK SALDIRI AMAÇLI DEĞİL TACİZ AMAÇLI BİR SIRADAN SALDIRIDIR DİYOR,BÜTÜN ASKERLER HEPİMİZ İYİYİZ DİYOR BÖLÜKLERDE HER HANGİ BİR HARAKETLİLİLİK YOK,SADECE AKİF BİNBAŞI,EYYÜP ALBAY VE BİR ÇOK ÜST RÜTBELİ OLAY YERLERİNİ GEZİYORLAR DİYOR..

TELEFONU KAPATTIM ASLANLARIMIZ ÇOK İYİ..

BAKALIM TV'LERDE SON DAKİKA HABERİ OLARAK GEÇER HERHALDE ONA BAKACAĞIM
Alt 12-15-2012, 03:31   #7
Kullanıcı Adı
SavaşPala
Alıntı:
onurcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
SON DAKİKA!!!!!! 15.12.2012 diye başlık atmışsın hangi haber kanalından alıntı yaptığın veya o kanalın link adresini vermelisin ki olay anlaşılsın benim son dakika aramalarımda böyle bir habere rastlamadım.
kaynağı belirtilmeyen haberler forumda geçersiz durumundadır.
bu açtığın konuya bir netlik kazandır ki anlaşılsın...
Yaaga onu ben yazdım öyle son dakika diye askeriyenin adını yazdım orada bir kaç başlıkta sabah'ta birde bir kaç yerel basında 5 aralıktaki haberi gördüm aradım tesadüfen öyle bir durumla karşılaştım,televizyondan falan görmedim,şimdi bakıyorum çıkar herhalde birazdan az dur tv lere bakacağım
Alt 12-15-2012, 04:06   #8
Kullanıcı Adı
SavaşPala
http://www.haberx.com/cizrede_terori...5987,077).aspx konu bu bilgiler yanlış..Roketli saldırı yok,ses bombalı saldırı var..

Cudi dağı kırsalında öldürülen bir teröristin cenazesi varmış,gün boyu olaylar çıkmış akşam saatlerine kadar devam etmiş,sonra bitmiş..00.00 'da da bu yukarıdaki linkte geçen konu ile ilgili misilleme amacıyla ses bombası atmışlar askeriyeye..

Zaiyat verici bir silah ve patlayıcı kullanılmamış veyahut pkk teröristlerince yapılmış bir saldırı yok..

Olay pkk yandaşı kişilerce polise atıldığı gibi askeriyenin içine doğru bir çok ses bombası atıp kaçmışlar,bölgeye hemen polis özel harekat gelmiş konuyla ilgili 5 kişiyi yakalamışlar..

Ayrıca benim için bir ders oldu,duyulan bir şey bir kesinliğe ulaştırılmadan pat diye ortaya atılmazmış..

Olayın aslı budur..

Pkk teröristlerince yapılan bir saldırı yoktur,saldırıda zaiyat verici mühimmat,silah ve patlayıcı kullanılmamıştır..

Sadece pkk yandaşları tarafınca ses bombası atılmıştır..

Hepinizin bilgisine arkadaşlar,benim işgüzarlığım konuyu abartılı bir şekilde haber etmek oldu,olayın aslı şimdi açıklamış olduğum gibidir..
Herkesten özür dilerim,yaptığım hatanın bilincindeyim,ve bir daha konu açmayacağım..
Allah'a şükürler olsun konu başında verilen bilgilerin gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır..

Herkesten tekrar tekrar özür dilerim..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)