![]() |
#1 |
![]() Sordum, niçin nazlısınız?
Dedi, bu tedbir almaktır. Sordum, tedbirin gereği ne? Dedi, aşkı yoklamaktır. ... Sordum, buna gerek var mı? Dedi, bu işte lazımdır. Dedim, gönlünüz geniştir. Dedi, gönülsüzler vardır. Sordum, zayıflar no'lacak? Dedi, vefa taşımaktır. Sordum, mahrum olan kimdir? Dedi, münkir münafıktır. Sordum, mahrumiyet neden? Dedi, bu, hükm-i Hak'tır. Sordum, mesleğiniz nedir? Dedi, çözüp bağlamaktır. Sordum, çözmek nasıl olur? Dedi, kalbi boşaltmaktır. Sordum, kalbin işi nedir? Dedi, aşkla ağlamaktır. Sordum, aşkın sırrı nedir? Dedi, yarda yok olmaktır. Sordum, yarin isteği ne? Dedi, samimi olmaktır. Sordum, samimiyet nedir? Dedi, hep yâre bakmaktır. Sordum, bu nasıl olacak? Dedi, nefsi bırakmaktır. Sordum, asıl dava nedir? Dedi, has kulluk yapmaktır. Sordum, bunun yolu nedir? Dedi, Habib'e uymaktır. Sordum, tavsiyeniz nedir? Dedi, zikre sarılmaktır? Sordum, zikrin aslı nedir? Dedi, Allah'la olmaktır. Sordum, buna çare nedir? Dedi, dostunu bulmaktır. Sordum, dostlar neyi sever? Dedi, hizmete koşmaktır. Sordum, hizmetten gaye ne? Dedi, nefsini kırmaktır. Sordum, işin aslı nedir? Dedi, mert insan olmaktır. ALINTI
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
mert insan olmak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|