![]() |
#1 |
![]() SORU
Bu soruda hiçbir şekilde şaşırtmaca yoktur. Tamamen mantığa dayalıdır. Mantıklı bir şekilde çözüme ulaşılabilir. 1-) 5 Tane ev var, hepsi ayrı renk. 2-) Her evde oturanın, ayrı bir uyruğu var. 3-) Hepsi de ayrı bir içecek içiyor, ayrı bir hayvan besliyor ve ayrı bir marka sigara içiyor. 4-) Bu 5 insanın hiçbiri öbürünün yaptığını yapmıyor. Yani sigarası ayrı, içeceği ayrı, beslediği hayvan ayrı ve evi ayrı. SORU: BALIK kime ait? Açıklamalar: 01-) İngiliz kırmızı evde oturuyor. 02-) İsveçlinin köpeği var. 03-) Danimarkalı çay içiyor. 04-) Yeşil ev tam beyaz evin solunda duruyor. 05-) Yeşil evin sahibi kahve içmeyi seviyor. 06-) Palmall sigarası içenin bir kuşu var. 07-) Ortadaki evde oturan süt içmeyi seviyor. 08-) Sarı evde oturan Dunhill sigarası içiyor. 09-) Norveçli birinci evde oturuyor. 10-) Marlboro içen Kedisi olanın yanındaki evde oturuyor. 11-) Atı; olan insan, Dunhill sigarası içenin yanındaki evde oturuyor. 12-) Winfield sigarası içen, birayı seviyor. 13-) Mavi evin yanında Norveçli oturuyor. 14-) Alman Rothmanns Sigarası içiyor. 15-) Marlboro içenin komşusu sadece su içiyor. Ünlü bilim adamı Einstein bunu son Yüzyılda yazmıştır ve iddia etmiştir ki: Dünya insanlarının 98 % i bunu çözemez. SİZE VE BUNU ÇÖZMEK İSTEYEN HERKESE BOL ŞANSLAR
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() SİZ BİLİYORMUSUNUZ BUNU FEYZA HANIM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Cevap zincirleme düşündürücü bayağı eğer çok önceden aynısını büyük uğraşlar sonucu çözmeseydim şuan daha geç bulabilirdim...
Evet,cevabım, Alman'a ait; Alman,yeşil renk,rothmanns marka sigara kullanıyor,kahve içiyor ve balık ona ait... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Doğrudur. Konu daha önce paylaşılmıştı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bu konuyu acılmıstın daha once.....ve hoge_mera bılmıstı...
![]() ![]() hatta bu eınsteının sorusydu...bu soruyu sadece ınsanlıgın %2 sı bılebılır demıstı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Üstte söylemiştim daha önce paylaşıldığını ama bildiğimi söylemedim çünkü mütevaziliği elden bırakmak istemedim. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|