![]() |
#1 |
![]() ![]() Ermeni soykırımını konu alan 90 dakikalık bir belgesel film Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir gerginliğe yol açacak gibi görünüyor 7 Nisan'da Berlin Babylon Sineması'nda, sözde Ermeni soykırımına ilişkin "Aghet-Ein Volkermord" belgesel filminin prömiyeri gerçekleştirildi. Üst düzey Alman siyasetçiler katıldı 90 dakika süren belgesel, Alman belgesel film rejisörlerince 2009-2010'da çekildi. Filmin gösteriminde Alman siyaset adamları, diplomatik misyon ve Almanya Ermeni toplumu temsilcileri hazır bulundular. Gösterim sonrasında Ermenistan'ın Almanya elçisi Armen Martirosyan ve film rejisörü Erik Fridler birer konuşma yaptılar. Elçi Martirosyan, hazır bulunanların sorularını da yanıtladı. Prömiyere Alman siyasetçilerinin katılması dikkatlerden kaçmadı. Avrupa ülkelerinde gösterime girecek Belgeselin önümüzdeki günlerde başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde gösterime girmesi bekleniyor. Alman Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyaretinin ardından böyle bir belgeselin gösterime girmesi manidar bulundu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ermeniler'in Tanzimat'tan sonra Osmanlı'da bütün ırkların eşit hale gelmesiyle elde ettikleri haklarla tam 1400 okul açtıklarını; aynı sayılarda cemiyet açtığını, ve bu kurumlarda verilen eğitimleri ne amaçla kullandıklarını; Devletten aldıkları yardım paralarını neye kullandıklarını hepsi bizden daha iyi biliyor. Osmanlı Devleti bünyesinde Ermeniler oldukça yüksek mevkilere ulaşmışlardır üstelik bakanlık yapanlar dahi vardır. Dini ibadetlerini de gayet rahat bir biçimde yapmışlardır. Tüm bunlara rağmen Osmanlı devletin'in savaş ettiği her ülkeye destek çıkmışlar,tabiri caizse; bunca hoşgörümüze rağmen bizi arkamızdan vurmuşlardır. Yakıp yıktıkları köylerin,işkence ettikleri kadınlarımızın haddi hesabı yoktur.
Tabi Tehcir olur. Soykırım yalanı bugün kaldıkları el kadar toprağa,küçük bir güce sahip olmalarının verdiği aşağılık kompleksiyle siyasi sahnede kar etmektir o kadar. Bu hesaplarla bu tip belgeseller yayımlıyorlar;Akılları sıra mazlumu oynayıp dünyada destekçi toplayacaklar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ermeni soykırımı olmuşmu cidden merak ediyorum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Fatih ben Amasya- Taşovalıyım sana Dedemin Ananemin vede köyümüzün yaşlıların anlattıkları ile cevap vereyim .Anlatıcağım olayın kahramanlarıda zaten benim büyük dedem ve olayı bize anlatanların anneleri babaları bize anlataların buna dedemde ananemde dahil hiçbiri şu an yaşmamaktadır
Savaş zamanı Anadoludaki bütün köyler gibi bizim köyün gençleri eli silah tutan herkes neredeyse savaşa gitmiş koskoca köyde sadece 3 erkek kalmış o tarihlerde civarda ermeni köyleride varmış ermeniler savaşa gitmemişler gitmedikleri gibi çeteleşip erkelerinin savaşa gittiği savunmasız köyleri basıp köyün geçim kaynağı yaşam kaynağı olan malını mülkünü hayvanlarını talan ediyor karılara kızlara sarkıyorlarmış Ermeni çeteleri bir gün bizim köyü basmayı kafalarına koymuşlar köye yakın bir yerde pusu hazırlığındayken köylülerden birisi bunları farkedip gizlice çalı arkasından dinliyor Akşama bizim köyü basıcaklarını öğreniyor köye geri gidiyor köyde 3 erkek var 2 silah var bu 3 kişi bunlara pusu atıyor zar zor püskürtüyorlar . Daha anlatılan çok şey var Ordu savaştan dönünce bu ermenilerin yaptıklarını yanına bırakmıyor hepsini sürüyor ermenilerin anlattıklarıda bu olaydır ERMENİLER ŞUNU BİLMİYORLAR DEDELERİMİZ YİNE DİNDAR OLDUKLARI İÇİN MERHAMETLİYMİŞ ŞİMDİ OLSA BÖYLE BİR OLAY SOYKIRIM NEYMİŞ ÖĞRENİRDİLER ... Rahmetli dedemin mezarı : http://www.karlikkoyu.com/Sayfa_Modu...mezarlik&id=67 Sizleride bir fatiha okumaya davet ediyorum arkadaşlar . Konu EZEL tarafından (04-10-2010 Saat 13:48 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|