AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-23-2010, 19:41   #1
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Standart SP de yol ayrımı Taha AKYOL
SP’de yol ayrımı

ŞEVKET Kazan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’dan gerçekten çok etkili “hukuki yardım” almış... Erbakan’ın sadık çevresinden Mustafa Kamalak ve arkadaşlarının Sulh Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, CHP ilçe kongrelerini kayyıma devreden mahkeme kararları emsal olarak gösteriliyor!
Bu kararları CHP Genel Sekreteri’nden başka kim vermiş olabilir?
Hukuken iki nokta önemlidir.
* CHP ilçe kongrelerini kayyıma devreden emsal kararlar Yargıtay denetiminden geçmemiş, mahallinde kalmış kararlardır. Halbuki Yargıtay içtihatları, mahkemelerin iç işleri hakkında görevsizlik kararı vermesi gerektiği yönündedir.
* Bir hukukçu olarak şunu da yadırgadım. Mahkeme, SP’nin kayyımlığını tarafsız bir heyete vermemiş, partiyi Numan Kurtulmuş’tan teslim almak isteyen tarafa vermiştir. Kayyım tayini için talepte bulunan Mustafa Kamalak ve ekibine partiyi teslim etmiştir. Halbuki teamülde kayyım olarak tarafsız kişiler görevlendirilir.

Ağır yük
Geleneksel bilgelikte “hırs-ı pirÓ” diye bir kavram vardır. Ahir ömründe, yaşına başına yakışmayan hırslara kapılanlar için söylenir. Bu kavramın somut bir örneğini Erbakan’da görüyoruz. Bir türlü köşesine çekilip camiasının ‘bilge büyüğü’ gibi davranamadı. Kumanda etmek, hükmetmek hırsından arınamadı...
Olgunlaşmış demokrasilerde seçim kaybeden genç liderler bile köşeye çekilirken, Erbakan bu yaşında böyle bir olgunluk gösteremedi.
Şimdi de hırsı uğruna partisini boğuyor!
SP’yi ele geçirse ne olacak ki... Kendisini tatminden öteye yapabileceği ne var?
Erbakan’ın ağır yükü altında SP’nin bir başarı göstermesi hayal bile edilemez?
Türkiye’yi 28 Şubat’a kim getirdi? Kaddafi’nin çadırındaki hazin duruma katlanan kimdi?

Yol ayrımı
Fakat Erbakan’ın hayallerinin haddi hesabı yok; onun için eskiden beri gerçekleri yanlış okuyup duruyor... Şevket Kazan’ın Numan Kurtulmuş’a götürdüğü şu öneriye bakın:
- Cindoruk’u ve diğer küçük partileri alalım bir çatı partisi kuralım!
Kurtulmuş’un cevabı:
- 28 Şubat artıklarıyla siyaset yapmak yanlıştır.
Doğru, 28 Şubat’ın DYP’yi parçalayarak kurdurduğu DTP’nin mimarı Cindoruk’tu!
Kurtulmuş ilkeli davranıyor, maruz kaldığı çirkin davranışlar karşısında vakar ve nezaketini bozmuyor. Kurtulmuş’tan önce SP’nin kamuoyunda bir izi var mıydı? TV’lerde bir SP’linin davet edilip görüşünün sorulduğunu görür müydük?
Genç insan olarak Kurtulmuş, uzun vadeli ve ilkeli bir siyaset geliştirebilir; bunun için de çalıştığı belli...
Ama Erbakan’ın buna sabrı da yok, tahammülü de...
Milli Görüş’ün “Ağabeyler” denilen ak saçlıları da ne kendileri olgun davranabildiler ne de “Hoca”larını frenlediler... Partilerini, tarihimizde hiçbir partinin düşmediği duruma kendi elleriyle düşürdüler.
Erbakan’ın emanetçilerinin “kayyım” sıfatıyla yönetecekleri kongreden ne çıkar bilmiyorum. Ama şu belli ki, Milli Görüş kesin bir yol ayrımında: Ya Kurtulmuş’la yenilenmeyi başarıp yeni siyasetleri deneyecektir... Yahut Erbakan çizgisinde tabii ömrünü siyaseten de noktalayacaktır.

 

BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi