AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-30-2011, 10:53   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Exclamation Subay eşlerine muhalefet dersi -video-
Daha önce, “Okula, camiye, kışlaya siyaset girmez” diyenler, şimdi kışlada subay eşlerine hükümete karşı muhalefet dersleri vermeye başladı. Bir internet sitesinde, “TSK'nın seçime yönelik kurum içi eğitim seminerleri-1” adıyla, TSK'da subay eşlerine eğitim semineri verildiği yer aldı.



Video paylaşım sitesi dailymotion.com'da şok bir ses kaydı videosu yayına konuldu.


“TSK'nın Kurum İçi Eğitim Semineri” olduğu ileri sürülen videoda konuşan kişinin Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş olduğu iddia ediliyor. Dinleyicilerin ise subay eşleri olduğu ileri sürülüyor.

Konuşmalardan 2009 yılı öncesine ait olduğu anlaşılan ses kaydında konuşan kişi, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri ile Hükümet'e yönelik çok ağır eleştirilerde bulunuyor.

dailymotion.com'da “TSK'nın seçime yönelik kurum içi eğitim seminerleri-1” adıyla yayınlanan kayda göre siyasi gelişmelerle ilgili TSK içinde subay eşlerine eğitim semineri verildi. Kayda göre orijinal slaytlar eşliğinde verilen semineri sunan kişinin Kırıkkale Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş olduğu iddia ediliyor.

“ÜST KOMUTANLARDAN GELEN EMİR”
Kayıttan büyük bir katılımla bir sinema salonunda gerçekleştirildiği anlaşılan seminerde aldıkları emirler doğrultusunda semineri yaptıklarını belirten Kabadaş, “Bu konferansları subay, astsubay, uzman erbaşlara veriyorduk, şimdi eşlerine de vermemiz emredildi... İşte üst komutanlıklardan gelen hedef kitle dediğimiz subaylara, astsubaylara, uzman erbaşlara, erbaş ve erlerimize, yedek subaylara vermemiz gereken konferanslar. Bir de hedef kitle olarak gözüken subay, astsubay ailelerine verilmesi gereken planlı konferanslar ve verilmesi emredilen konular” diyor.

“AMAÇ BAŞÖRTÜSÜNE SERBESTLİK”
Sürekli ülkenin kötü bir gidişatta olduğunu savunan Kabadaş, AK Parti hakkında “malum parti” diye konuşuyor. Hükümetin başörtüsü konusundaki tavrını hakaretlerle eleştiren Kabadaş, “Sivil anayasa tartışması vardı. Yok kamplara gittiler Abantlara gittiler, orada üniversite hocaları toplandılar. vs vs vs. basına yansıyan kadarıyla, işte türban meselesi dendi. İşte resmi görüş değil dendi. Sadece tartışmaya açmadık dendi. Ama bakın bu zat bu kurulun başındaydı, açıklaması bakın türbanın üniversitede serbest bırakılması...” ifadelerini kullanıyor.

“YAŞ'A BİLE ŞERH KOYDULAR”
Okullarda başörtülü ve bıyıklı öğretmenlerin sayısının arttığına dikkat çeken Kabadaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YAŞ kararlarına şerh koymasına olan kızgınlığını da ifade ederek, “Cumhuriyet tarihinde hiç olmamış olaylar bu parti iktidara geldiği zaman olmaya başladı ve Askeri Şura'da şerh koydular. Askeri Şuralar biliyorsunuz şu anda Cumhurbaşkanımız olan Gül ilk bu parti iktidara geldiği zaman 2002 yılında üç ay başbakanlık yaptı. Bu dönemde Yüksek Askeri Şura oldu. Tabii Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Silahlı Kuvvetler kurulduğundan beri hiç olmamış olaylar, yaşanmamış olaylar bu parti iktidara geldiği zaman, bu şahıs başbakan olduğu zaman YAŞ kararlarına şerh koydu” diye konuşuyor.

“SOFRADA ŞARAP YERİNE SU VAR”
Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili ağır hakaretlerde bulunan Kabadaş, “Gül, Çankaya sofrası ile Atatürk'ü taklit ediyor ama masasında şarap yerine su var. Yine işte Atatürk taklitçiliği, Atatürk'e özenme gene çıkıyor yani. Gözünüzü boyama, ne kadar masumane bir davranış gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Ama bakın büyük önder Atatürk'ün masasında tartışılan konu. Halbuki Atatürk biliyorsunuz o Çankaya'da evdeki kitaplardan biliyorsunuz. Ülkenin ileri gelenlerini toplayıp ‘savaştan sonra kadınlara nasıl özgürlük veririz, eğitim nasıl düzelir, seçim nasıl olacak, cumhuriyet rejimi nasıl olacak, ülkemizi nasıl idare ederiz, ziraatı nasıl yaparız' gibi konuları tartışıyor. Ama bakın taklit ediliyor. Bunlar da ileri gelen bilim adamlarıymış, profesörler... Ama tartışılan konu bakın. Artı bizim medyamızda nasıl yer alıyor: Atatürk sofrası. Ama Atatürk sofrasında bakın burada tamam o tercih meselesidir, o ayrı konu ama burada su var, burada göstermelik şarap kadehleri var filan filan. Ama bakın bu geleneği canlandırdı diyor. Gelenek İslam Cumhuriyet geleneği değil. Türkiye Cumhuriyetini nasıl müreffeh duruma getiririz onun çalışmaları” diyor.

“DEVLETİN ZİRVESİ BAŞI ÖRTÜLÜ”
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın eşlerinin başörtülü olmasını eleştiren Kabadaş şöyle diyor: “Genelkurmay Başkanımız hariç devletin zirvesinin eşleri türbanlı. Evet, bu da çok ilginç, bu da çok hoşuma gider. Geçtiğimiz. konferansımızda ben size hatırlarsınız ülkedeki ilk beş altı kişinin eşinin Genelkurmay Başkanımız hariç eşinin nasıl türbanlı olduğunu göstermiştim. İşte bakın Türkiye'deki devletin tepelerine atananlarda aranan hususlar. Hanımı türbanlı olacak, İHL mezunu olacak. Atatürk laikliği bu ülkeye boşa mı getirdi. Milli Eğitim'de türbanlı öğrencileri kürsüye çıkarıyorlar. Hedef biziz. Hep masumane yanlışlar. Gözümüz boyanıyor.”
İnternette yer alan kayıtta, Kırıkkale Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın eşlerinin başörtülü olmasını hakarete varan sözlerle eleştiriyor. Kabadaş, Gül'ün Atatürk'ün sofrasındaki şarabı kaldırıp yerine su koyduğunu ifade ediyor ve hükümetin YAŞ'a şerh koymasını hazmedemediklerini de kızgın ifadelerle dile getiriyor...

Yeni Akit




 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım