![]() |
#1 |
![]() ... Sultan II.Abdülhamid 'i tahttan indirmeye giden ekipte kimler vardı? ![]() Bilindiği üzere II.Abdülhamid'i tahttan indiren ekipte Emanuel Karaso, Aram Efendi, Es'ad Toptani ve Arif Hikmet Paşa yer almaktadır. Zaten Abdülhamid Han da en çok ekipteki kişilerin yanlış seçildiğine içerler ve çok üzülür. İşte bu 4 ismin nitelikleri.. *** "Karaso, İtalya'dan para alan bir casus olup, Libya 'nın İtalya tarafından yutulmasına meş'um bir rol oynamış, sonradan İtalya'ya kaçmış bir vatan hainidir. Ermeni Aram Efendi, Ermeni ihtilal komiteleri ile yakın ilgisi olup Sultan Abdülhamid'den Ermeniler'in intikamını almak için Abdülhamid'i tahttan indiren ekibe sokulmuştur. Jandarma Paşası olan Es'ad Toptani, birkaç yıl sonra devlete isyan ederek Arnavut istiklali için silah çekmiş ve sayısız Türk 'ün kanına girmiş bir adamdır. Arif Hikmet Paşa, sonraki yıllarda karanlık siyasi hayatı olan bir denizcidir." Kynk; (Yılmaz Öztuna, Büyük Türkiye Tarihi , Cilt 7 , Ötüken Yayınları, sf 233) ...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Osmanlı nerde içinde...
Osmanlı İmparatorunu... Yahudi-Ermeni dönmeler indirdi ya tahttan... Zoruma gidende bu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Birde anıtkabiri düşünüyorum, onlarca asker sürekli nöbette en üst düzey güvenlik önlemleri vs. vs. Neyse... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Şerefsizler işte Seyyah dostum...
Ecdadına küfür etmeye bayılanlar üst kademelerde bu ülkede... ALLAH belalarını verecek... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Hani her sene vatan, millet, sakarya edebiyati yapiyoruz ya, Canakkale gecilmez diye...acaba gecilmezmi?...acaba gecilmedimi?...acaba...ne dersiniz üstadim?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bana yorum yaptırma Üstadım,
Seçim zamanı diyolar olmuyo, yoksa denecek çok şey varda... Sen tahmin etmişindir az cok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() "Tahttan uzaklaştırılmam, servetime el konulması ve bir çok eza cefaya uğramam bir yana, bu iki vatan haininin karşıma çıkarak seni tahttan indirdik demeleri beni kahretmiştir.”
Abdulhamid Han |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() osman beyin turbesindeki asirlik cinarin hikayesi vardi...
onu bulayimda paylasayim... herhalde konuyu ancak o en iyi sekilde anlatir... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|