AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-15-2011, 19:26   #1
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart Sümela Manastırı İkinci Ayine Hazır
Trabzon'un Maçka ilçesinde, Karadağ'ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırı'nda yarın ikinci kez yapılacak ayinle ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Trabzon'un Maçka ilçesinde, Karadağ'ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırı'nda yarın ikinci kez yapılacak ayinle ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izni ile 88 yıl aradan sonra ayinin ilki, geçtiğimiz yıl 15 Ağustos'ta Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde yapılmıştı. Ortodoks dünyasını yakından ilgilendiren ayini başta Yunanistan, Rusya ve Gürcistan olmak üzere farklı ülkelerden 3 bin civarında kişi takip etmişti. Yer darlığı nedeniyle manastır içerisinde yapılan ayine 500 kişi katılmış, diğer konuklar ise dışarıda kurulan dev ekranlardan ayini takip etmişti.

Yarın ikincisi düzenlenecek ayin, yine Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde gerçekleştirilecek. Törene, Bartholomeos'un yanı sıra ABD'deki Ortodoks cemaatinin baş ekiskoposunun da aralarında bulunduğu 20 kişilik protokol heyeti katılacak. Başta Yunanistan, Rusya ve Gürcistan olmak üzere faklı ülkelerden ayine katılması beklenen 3 bin civarında kişi kara, hava ve deniz yolu ile Trabzon'a gelmeye başladı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde saat 10. 00'da başlayacak ayin, yaklaşık 1 saat sürecek. Ayin nedeniyle 10. 00-13. 00 saatleri arasında ziyarete kapatılacak olan Sümela Manastırı, saat 13. 00'den sonra ziyaret edilebilecek.

Ayin için bugün akşam saatlerinde Trabzon'a gelecek Patrik Bartholomeos, Maçka Belediyesi'nin düzenlediği iftara katılacak. İki gün kentte kalacak olan Bartholomeos, pazartesi günü ayinin ardından Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edecek. Salı günü de Vazelon Yahya ve Peristereota Manastırı gibi tarihi yerleri gezecek olan Bartholomeos, akşam saatlerinde kentten ayrılacak.

(Cihan Haber Ajansı) 14.08.2011 12:30 [2929207]


 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-15-2011, 19:30   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
ne güzel bir ülkede yaşıyoruz....
azınlıkların bilmem ne kilisesi ibadetlerine açılıyor, lakin %99'u müslüman olan bir ülkede ayasofya hala kilise muamelesi görüp içindeki saçma sapan figürler restore ediliyor....
daha sonra ayasofyada sadece namaz kıldıkları için gençler hapse atılıyor....
partimizin adın adalet ve kalkınma partisi , adaletin doğru işlemesini istiyoruz.....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım